pitbull 04.07.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 To zostaw kable w scianach a na podlodze ulozysz i podlaczysz po otynkowaniu a przed wylewakmi, jesli trzeba bedzie to i tak cos poprawisz skuwajac tynk ale teoretycznie juz bez robienia bruzd. Tylko wlasciwie rozplanowac sterowniki, wylaczniki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 04.07.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 nie widzę problemu przecież kabel grzewczy ma około 1,5m tzw zimnego odcinka do podłączenia po prostu od puszki do dołu puszczasz rurkę i wypuszczasz ją jakieś 5 cm powyżej posadzki tak aby w przyszłości koniec rurki wypadł w wylewcejeśli masz czujniki podłogowe to tych rurek w ścianie zostawiasz dwie i całość tynkujesz. następnie układasz ogrzewanie a te 1,5 m spokojnie przeciągniesz.powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolodziejskim 04.07.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Zapomnialem o istnieniu peszli dzieki Januszek... proste a skuteczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 kochani najpierw tynki i na koncu posadzka betonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 07.07.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Oprócz peszli są koytka które można ułożyć w miejscu przyszłej instalacji, albo rurki PCV, łatwiej wciągnąć w nie przewody elektryczne.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 07.07.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Ja zrobiłe tak : instalacja elektryczna - tynki - wylewki. W miejscu gdzie będzie sterowanie ogrzewaniem podłogi położyłem rurkę, a w niej przewód "montażowy", którym po położeniu podłogi przeciągnąłem przewody sterujące oraz zasilające - zero stresu ! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 27.08.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 a. instalacje wodne i elektryczneb. tynki wewnętrznec. ocieplenie i elewacjad. okna e. drzwi wewnętrznef. drzwi zewnętrzne Jaka jest optymalna kolejność wykonywania tych prac? Oczywiście (b) trzeba zrobić po (a), ale reszta? Konkretnie: jakimi problemami grozi przyjęcie niewłaściwej kolejności tych robót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 27.08.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Odpowiedz znajdziesz w najnowszym muratorze, dokładnie kazdy etap, co po czym, poszukaj tez na forum , był juz taki wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 27.08.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Bardzo ładnie, tylko jak zabezpieczyć niezatynkowane instalacje przed złodziejami??? Właśnie stoję przed takim dylematem... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.08.2003 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 u mnie było tak: 1. wstawienie okien2. elektryka3. tynki4. wszystkie instalacje 5. wylewka podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.08.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 6. drzwi zewnetrzne7. ocieplenie domku8. jednokrotne malowanko9. wstawienie drzwi wewnetrzynych itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 27.08.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 czyli instalacje po tynkach? nic nie musiałaś kuć? A co chociażby z pionami kanalizacyjnymi?GrzegorzPS. No i co ze złodziejami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.08.2003 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Ja zrobiłem (zrobię) tak:a. oknab. Instalacje elektrycznec. kanalizacjad. tynki wewnętrznee. instalacja wodna (zrobię bruzdy pod baterie w tynku)f. wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 a u mnie : 1. instalacje elektryczne w bruzdach, natychmiast szpachlowane ( gips + zaprawa ),2. peszel z pilotem pod inne instalacje ( TV, tel, kino domowe, komp, sterowanie roletami, alarm i kontaktrony itp. ) również szpachlowane,3. bruzdy pod wod-kan,4. przejścia ( rurki pvc ) pod podłogówkę i odkurzacz centralny ),5. tynki ( z zostrawieniem bruzd pod wod-kan ) 2-3 tygodnie przerwy,6. okna ( drewniane - dlatego tynki wcześniej ),7. izolacja pozioma + FS 20 na podłogę + podłogówka +jastrych,8. dokończenie w/w instalacji, Po wstawieniu okien postaram się o już działającą wydajnie instalację mechaniczną,Jestem między 4 i 5 etapem i na budowie codziennie ktoś jest. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.08.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Grzegorz tynki ciut ucierpiały ale minimalnie i tam gdzie to jest koneczne , zreszta i tak kafle to przykryją...złodzieje....nie mysl o tymponadto mam chałupke ubezpieczona od wszelkich zdarzen losowych, złodziejstwa i dewastacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 29.08.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Ha! nie myśl... Już dwa razy było włamanie do baraczku murarzy - ja nic tam nie miałem, ale majstrowi coś tam pokradli. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timur 17.11.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Własnie skonczyłem roboty przy dachu, wstawiłem okna (na razie foliowe ).Teraz mam całą zime, aby planować prace w nowym roku. Czy ktoś podpowie mi prawidłową kolejność robót? W tej chwili stoi dom murowany maxem - główką, dach blachodachówka RR. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 17.11.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Całkiem niedawno pojawił się artykuł w Muratorze: „Stan surowy i co dalej?” Opisywał dokładnie to o co pytasz. Postaram się po powrocie do domu przejrzeć archiwum i podam w którym on był numerze (zdaje się że w 9 lub 10). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 17.11.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Poszukaj na forum Harmonogramu Bartta- zaiste imponujący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timur 18.11.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Znalazłem harmonogram Bartta i ..... chyba się dziś upiję. Chociaż pocieszam się,że mam to co mam i nie wziąłem jeszcze żadnego kredytu. A więc w przyszłym roku do banku i ...do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts