rubin23 25.05.2004 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 magi duże dzięki !! tego potrzebowałem. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza_80 29.08.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 hej mam pytanie jaka jest kolejnosc przeprowadzanych robot?niebawem odbieramy mieszkanko i chcielibysmy wiedziec jaki specjalista kiedy ma co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 29.08.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 W jakim stanie odbieracie mieszkanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.08.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 bylo setki, jak nie tysiace razy na forum, poszukaj, a znajdziesz, a jak nie... hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza_80 30.08.2004 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 wiec mieszkanko to typowa nowka sciany i podloga sufit nic wiecej jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.08.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 to jak nowka, to mysle ze pomalowana, podlogi widze ma, to zostalo meblowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 30.08.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Czyli ściany otynkowane, a może nawet pomalowane, wylewka na podłodze, elektryka z całym osprzętem założona, okna i parapety są, może nawet drzwi wewnętrzne zamontowane, a na balkonie gres (o ile wiem, taki jest typowy standard wykończenia przy odbiorze mieszkania)? Czyli nie ma praktycznie nic do roboty . Pozostaje Ci: - ustalić co potrzeba przerobić, wyburzyć itp. i ewentualnie to zrobić - rozplanować co ma gdzie być w łazience i kuchni, - jeśli nic, zaprosić hydraulika do zarobienia podejść do baterii, sedesów itp. - wyrzucić hydraulika, wezwać innego i naprawić co obaj zepsuli - zaprosić glazurnika (lepiej niech nie fuguje przed parkietem - jeśli naturalny) - założyć ościeżnice drzwi wewnętrznych, gby jednak ich nie było - jeśli winszujesz naturalny parkiet, zaprosić dobrą ekipę do przyklejenia, wycyklinowania i polakierowania, jak panele, wykładzinyu albo coś w tym stylu, lepiej połóż sam, - pomalować alby w inny sposób upiększyć ściany; - zmontować meble kuchenne - umyć okna i całą resztę - powiesić lampy, lustra itp. - powiesić zasłonki jeśli lubisz i obrazki, jeśli żona lubi - wnieść meble i kwiaty - przed drzwiami ułożyć wycieraczkę - nalać sobie czegoś dobrego - usiąść i włączyć TV, radio czy co tam lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.08.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 To są dopiero problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza_80 31.08.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 normalnie obciach wolach hydraulika skoro ja nim jestem:D moze nie zepsuje nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 31.08.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Sorry, że padło na hydraulika. Chciałem być dowcipny Ja mam akurat bardzo dobre doświadczenia z moim hydraulikiem - najlepszy fachowiec ze wszystkich którzy u mnie robili, przy tym niedrogi - więc ta złośliwość to musi być wpływ Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza_80 01.09.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 ja tam sie nie gniewam teraz od cholery spoecjalistow przyjezdza zniewiadomo skad i jada po cenie materialu zeby cokolwiek robic:D a zna ktos jakies fajne sklepy gdzie mozna kupic mebelki kuchenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 01.09.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Tomasz M wyrazil sie doslownie usiasc wlaczyc telewizje radio czy co tam lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akak69 25.10.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam wszystkich,Potrzebuje rady jakie prace wykonywac kolejno. Mam dom w stanie surowym - bez okien i dzwi, przykryty folią i blachodachówką, ocieplenie styropian 2x5cm między K3 i Maxem, woda w drodze, słup energetyczny w rogu działki, brak szamba i źródła ogrzewania. Liczę na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 25.10.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Dużo zależy od tego co chcesz osiągnąć i kiedy oraz na co masz pieniądze, jak bardzo okolica jest podatna na kradzieże, itp. Jeśli Ci się strasznie nie spieszy, to w tym roku załatw przyłącze elektryczne i czekaj do wiosny, potem elektryka, tynki, okna (mogą być przed elektryką jesli plastikowe) itd. Poczytaj wątki na Forum na ten temat - były ich chyba dziesiątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 26.10.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34751&highlight=dalej Poszukaj a znajdziesz, choć wiemy, że ta wyszukiwarka pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 26.10.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Widze, Rafallogi, ze dotarles tam przede mna. Milo widziec, ze ktos podrzuca mojego posta do czytania innym. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 26.10.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Również pozdrowienia -dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 05.11.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Witam. W tym roku kończę stan surowy otwarty. Wczesną wiosną zamierzam na podbeton położyć ocieplenie i......... ale chyba najpierw elektryk, przedtem jeszcze okna,(poziomy kanalizacyjne są),potem gaz, c.o. ,c.w.u, odkurzacz centralny, , drzwi zewn, wewn., ocieplenie, tynki wewn, zewn, podłogi ......no właśnie jaka kolejność ? Dzięki , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 05.11.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Taki temat jest już szeroko opisany na forum. Mogę Ci powiedzieć jak będzie u mnie. Obecnie mam stan surowy otwarty z pokryciem dachowym. Wymieniam kolejność prac podstawowych: 1. Okna, drzwi zewnętrzne (okna będą plastikowe)2. Instalacja alarmowa3. Elektryk4. Tynki wewnętrzne5. Ocieplenie +tynk zewnętrzny, opastka z płytek klinkierowych, parapety6. Równolegle: instalacje wewnętrzne, CO (na parterze podłogowe), woda, kanalizacja.7. Wylewki (pomieszczenie gospodarcze - wylewka przed instalacją kotła CO i innych urządzeń)8. Kominek, podłogi, schody,9. Malowanie, instalacja urządzeń sanitarnych10. Ułożenie bruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 05.11.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Rzeczywiście temat był szeroko wałkowany. Ale do tego co napisał Marek30022 (mam nadzieję że się nie obrazi) kilka uwag:A) Elektryk - często elektryk jest 2 razy (1 - ciągnie przewody itd. 2 - instaluje włącznki i kontakty docelowe itd.) Ten pierwszy etap można zrobić przed oknami (ale raczej niewiele wcześniej - bo przy obecnej cenie miedzi to ukraść mogą) - drugi to oczywiście już przy wykończeniu - po malowaniu (albo samemu)B) Alarm - lepiej kabelki przeciągnąć przed oknami a razem z oknami uruchomić alarm. I oczywiście najlepiej okna i drzwi zewnętrzne tego samego dnia (jeśli się da). Ale to zależy od tego na ile dobre macie drzwi prowizoryczne. C) Chyba lepiej wode i CO rozprowadzić przed tynkami (u mnie elektrycy i hydraulik byli jednocześnie - wydaje mi się że nie przeszkadzali sobie wcale) - będzie mniej kucia później. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts