miła 31.03.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 hmmm... a może z polecanymi ?? pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 31.03.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A u mnie jest tak 1. elekktryk2. ocieplenie zewnętrzne3. okna drzwi zewnętrzne, brama garażowa4. tynki5. blacha na dach6. co woda 7. wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 31.03.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Nie miałem okien. Zacząłem kłaść elektrykę. Po dwóch dniach wszystkie przewody zniknęły. Są ludzie, którzy dla kilku kilogramów miedzi zrobią wszystko. Ten eksperyment kosztował mnie 1500 zł. Może gdybym miał wstawione okna to one by zniknęły.Musisz wziąć pod uwagę kilka czynników :1. Czy jest to okolica złodziejogenna.2. Czy mieszkają obok Twoi zaufani sąsiedzi.3. Czy masz już jakiekolwiek zabezpieczenia ( płot, stróż, pies...) Obojętnie jaka kolejność - tylko dobrze pilnuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 31.03.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A u mnie jest tak 1. elekktryk 2. ocieplenie zewnętrzne 3. okna drzwi zewnętrzne, brama garażowa 4. tynki 5. blacha na dach 6. co woda 7. wylewki Niestety niezbyt dobrze-ocieplenie zewnętrzne przed tynkami i wylewkami toż to całą wilgoć zamykasz w chałupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krashan 31.03.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 najpierw był elektryk, potem okna, potem wod-kan, ślepe wylewki, co i gaz, ocieplenie i regipsy na poddaszu, teraz czekam na tynkarzy i wylewkarzy, w międzyczasie podłogówka w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 31.03.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Raffalogi napisał: Niestety niezbyt dobrze-ocieplenie zewnętrzne przed tynkami i wylewkami toż to całą wilgoć zamykasz w chałupie Raffalogi idzie wiosna po wiośnie jest chyba lato a okna sie otwierają brama garażowa też i drzwi równierz, będzie się wietrzyć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 31.03.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ni rozumiem dlaczego proponujecie tynki przez instalacją C.O. Nie szkoda tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 31.03.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 z doświadczenia wiem że najpierw woda i kanalizacja, bo to w ścianach, później tynki, ogrzewanie, gaz, wylewki. robiąc ogrzewanie przed tynkami narażasz się na to że po tynkach zdjęte grzejniki nie będą pasować do zawiesi, zawiesia mogą być zatynkowane bo na cegle trudno jest zauważyć krzywiznę na 3-4 m a tynkarz wyprowadzi to łatą i zatynkuje zawiesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.04.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Ja mam tak: 1. Wstawiłem ramy z folią w okna 2. Był koniec lutego więc wstawiłem piecyk do salonu 3. Przyszedł elektryk i momo "chłodnego" klimatu rozprowadził elektrykę 4. W połowie marca wszedł hydraulik i zaczął robić swoje. Elektryk wczoraz zakopał w ziemi co miał zakopać, bo wcześniej się nie dało Obaj z hydraulikiem stwierdzili, że jeśli by wiedzieli przy umawianiu się, że będzie taka pogoda to na pewno bym ich nie zobaczył . Teraz ma wejść tynkarz, potem wraca hydraulik i układa podłogówkę, potem tynkarz robi posadzki. Na koniec wstawiamy okna (drewniane) i bramę garażową. Po tym wraca elektryk i uzbraja tablicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 01.04.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Rafałek! przyznaj się: ściągnąłeś to z mojego planu zajęć!!!! Oczywiście żartuję! Ale u mnie jest identycznie! Teraz czekamy na tynkarzy, zaczynamy od 19 kwietnia, bo straszą mrozami w nocy do -8st. C, a u mnie okien na razie niet! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.04.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Agnieszek - my zaczynamy dziś... to znaczy, że w umowie tak jest, ale już wiem, że będzie poślizg - majstry mają jakąś fuchę i bąkają o tygodniowym poślizgu. Przyznam szczerze, że właśnie przez te przymrozki jest ten poślizg mi na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 01.04.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Ja mam tak: . Na koniec wstawiamy okna (drewniane) i bramę garażową. Po tym wraca elektryk i uzbraja tablicę. różne szkoły ale myślę że okna nie należy montować na końcu - tak jak piszesz choćby ze względu na "szperaczy" mogących przywłaszczyć sobie to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 01.04.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 ja wstawiłam najpierw okna ale teraz myślę, że one chyba jednak tych tynków nie przeżyją... albo ściślej mówiąc ... tynkarzy więc to chyba był błąd - jak to u mnie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 18.05.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Jaka powinna być kolejność dalszych prac w domu w stanie surowych zadaszonym(bez okien). Dom w technologii ściany 3-warstwowej?agama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 18.05.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Tu jest odwalony kawal genialnej roboty. http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16256&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 19.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 A to jest wg mnie jeszcze lepsze:Najczestsze pytania Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 22.05.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Wielkie dzięki jesteście skarbnicą wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.08.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 co dalej jak już bedzie dach ? chciałbym okna, drzwi zewnetrzne, potem instalacje , wylewki pod posadzki, tynki , ocieplenie, czy o czymś zapomniałem a może nie w takiej kolejności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 09.08.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 poszukaj pod hasłem "Harmonogram prac" - jest tu sporo dobrych doświadczeń. Moim zdaniem masz tu sporo nie tak - np tynki powinny isc przed wylewkami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.08.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 U mnie jest taka kolejność:-instalacje podtynkowe-tynki-instalacje podpodłogowe-wylewki-ocieplenie elewacji bez glifów i tynku(muszę czekać na okna)-podbitka-okna i drzwi zewnętrzne-ocieplenie dachu-podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts