katja 24.04.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 same dobre wiadomości Tomku, czekamy na szczegóły tej niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 24.04.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dziwny jest ten świat, dziwni ludzie. Jak chodziłem po wsi i prosiłem by mi kawałek zaorano pod moją winnicę, za kasę,to nie. Jak dziś jeden z sąsiadow zobaczył jak jeżdżę glebogryzałką to przejeżdżający samochodem mieszkaniec wsi zatrzymał się i zaoferował zaoranie gratis. "Będę orał u siebie to żaden problem. Co się pan będziesz męczyl." Ma być po południu. Jestem kompletnie zaskoczony i nie rozumiem. Widzisz Tomku - jak to kiedyś ktoś mówił - Polska to dziwny kraj a my się uczymy całe życie i i tak nas czymś zaskoczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.04.2007 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dziwny jest ten świat, dziwni ludzie. Jak chodziłem po wsi i prosiłem by mi kawałek zaorano pod moją winnicę, za kasę,to nie. Jak dziś jeden z sąsiadow zobaczył jak jeżdżę glebogryzałką to przejeżdżający samochodem mieszkaniec wsi zatrzymał się i zaoferował zaoranie gratis. "Będę orał u siebie to żaden problem. Co się pan będziesz męczyl." Ma być po południu. Jestem kompletnie zaskoczony i nie rozumiem. Widzisz Tomku - jak to kiedyś ktoś mówił - Polska to dziwny kraj a my się uczymy całe życie i i tak nas czymś zaskoczą Siedzę w Warszawie bo MUSZĘ i przebieram nogami jak tam wyszło bronowanie Chyba już jestem w 98 % wsiowy Mazur "bronowanie" co to jest? Polska to dziwny kraj, mówił Kunta Kinte A ja powiem, że przyszło nam żyć w ciekawych czasach. Tylko po jaką cholerę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 26.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Zajrzałam na forum i nie mogłam doszukać się spadającej w dół grupy olsztyńskiej. Co tak cichutko się zrobiło. Co porabiacie? W Olsztynie dziś przepiękna pogoda. W nocy było cieplutko a dzień przywitał letnim podmuchem powietrza. Prawdziwe ciepło dotarło i do nas. Aż nie można usiedzieć w czterech ścianach. Jakby ktoś poszukiwał super maty isovera to odkryłam wczoraj chyba ostatnie zródło w Olsztynie w hurtowni Mirs na zatorzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.04.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Pojadę na Mazury, ale nie w piątek tylko chyba dopiero w sobotę. Nie chcę się wlec przez Marki, remontowaną obwodnicę Radzymina i Wyszków kilka godzin z szybkością ślimaka. Niestety jadę sam, komturowa ma w poniedziałek dyżur w pracy i pojedzie pewnie dopiero po nocy lub we wtorek rano. I niestety w czwartek znów musi do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 26.04.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, pozdrawiam i żegnam na krótko - jadę sie trochę pogościć do rodziny na zachód (polski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 26.04.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Będę Was podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.04.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, pozdrawiam i żegnam na krótko - jadę sie trochę pogościć do rodziny na zachód (polski) sama? Szczęśliwej podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 26.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Zajrzałam na forum i nie mogłam doszukać się spadającej w dół grupy olsztyńskiej. Co tak cichutko się zrobiło. Co porabiacie? W Olsztynie dziś przepiękna pogoda. W nocy było cieplutko a dzień przywitał letnim podmuchem powietrza. Prawdziwe ciepło dotarło i do nas. Aż nie można usiedzieć w czterech ścianach. Jakby ktoś poszukiwał super maty isovera to odkryłam wczoraj chyba ostatnie zródło w Olsztynie w hurtowni Mirs na zatorzu. wszyscy już się pewnie szykują na długi weekend do wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 26.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, pozdrawiam i żegnam na krótko - jadę sie trochę pogościć do rodziny na zachód (polski) sama? Szczęśliwej podróży sama sama - a ja ......... jak to śpiewali u Franka Dolasa - "CHODźCIE CHODźCIE BO WAS TUTAJ POOTRZEBA, POTRZEEEBA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Sebastianie, uważaj by Kasia Ciebie nie podglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Będę Was podglądać zagadkowa sprawa z tym podglądaniem ... może tam, gdzie jedzie Kasia można tylko podglądać forum, a pisać już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 27.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Sebastianie, uważaj by Kasia Ciebie nie podglądała nie ma obawy - powyłączam wszystkie kamery i będę się resetował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 27.04.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Będę Was podglądać zagadkowa sprawa z tym podglądaniem ... może tam, gdzie jedzie Kasia można tylko podglądać forum, a pisać już nie pisać można - tylko czy da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 27.04.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No tak wszyscy wyjeżdżają, a ja akurat wróciłam ( taplałam się w ciepełku, ale żadna "zagramanica" tylko nasz Wrocław Tomku, dla Ciebie specjalne wieści z frontu walki ze szrotówkiem. Po pierwsze dobrze jest opasać teraz drzewo taśmą klejącą w połowie pnia ( z klejem na zewnątrz ) - motyle ponoć się przyklejają; Po drugie - nasze rodzime sikorki bogatki odkryły smak szrotówka A w ogóle to ja się piszę na to mazurskie winko za 3 lata. Szybko zleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.04.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Dzięki za informacje na temat walki ze szrotówkiem. Zrezygnowałem ze "szczepienia" bo podobno po kilku latach drzewa jednak usychaja. Owinę pień, wysmaruje klejem i będę strzelał. Szrotówek albo ja. Ogniem i mieczem jakem kontur. Na bagnety! Nicea albo śmierć. Sorry to już z innej bajki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 29.04.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 No patrz Panie.Dowiedziałam się właśnie przed chwilą jaka świnia z tego szrotówka, a niby motyl.Trójmiasto walczy lepikami, feromonami i budkami lęgowymi dla sikorek i innych wróblowatych. Tomku w tej wojnie jesteśmy po Twojej stronie.Szrotówka musi odejść!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 29.04.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 szrotówka czy szrotówek? Oto jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Chyba szrotówek. Z polskiego na maturze miałem 3, wiec na 100 % pewien nie jestem, ale ponieważ mianownik l.p. to szrotówek kasztanowcowiaczek to jednak chyba szrotówek. Liście kasztanowca zjadane sa zarówno przez "panie" jak i "panów" tego motylka To może wszystko jedno? Z biologii też miałem 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.04.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ty się Tomku maturą nie zasłaniaj, my i tak wiemy, że Ty z tymi motylkami w bliższy kontakt wszedłeś, taki prawie trzeciego stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts