Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziwny jest ten świat, dziwni ludzie. Jak chodziłem po wsi i prosiłem by mi kawałek zaorano pod moją winnicę, za kasę,to nie. Jak dziś jeden z sąsiadow zobaczył jak jeżdżę glebogryzałką to przejeżdżający samochodem mieszkaniec wsi zatrzymał się i zaoferował zaoranie gratis. "Będę orał u siebie to żaden problem. Co się pan będziesz męczyl." Ma być po południu. :o :D

Jestem kompletnie zaskoczony i nie rozumiem.

Widzisz Tomku - jak to kiedyś ktoś mówił - Polska to dziwny kraj :D

a my się uczymy całe życie i i tak nas czymś zaskoczą 8)

Dziwny jest ten świat, dziwni ludzie. Jak chodziłem po wsi i prosiłem by mi kawałek zaorano pod moją winnicę, za kasę,to nie. Jak dziś jeden z sąsiadow zobaczył jak jeżdżę glebogryzałką to przejeżdżający samochodem mieszkaniec wsi zatrzymał się i zaoferował zaoranie gratis. "Będę orał u siebie to żaden problem. Co się pan będziesz męczyl." Ma być po południu. :o :D

Jestem kompletnie zaskoczony i nie rozumiem.

Widzisz Tomku - jak to kiedyś ktoś mówił - Polska to dziwny kraj :D

a my się uczymy całe życie i i tak nas czymś zaskoczą 8)

Siedzę w Warszawie bo MUSZĘ i przebieram nogami jak tam wyszło bronowanie :D

Chyba już jestem w 98 % wsiowy Mazur :wink: :D "bronowanie" co to jest? :o :wink:

Polska to dziwny kraj, mówił Kunta Kinte :wink:

A ja powiem, że przyszło nam żyć w ciekawych czasach. Tylko po jaką cholerę?

Zajrzałam na forum i nie mogłam doszukać się spadającej w dół grupy olsztyńskiej.

:-?

Co tak cichutko się zrobiło.

Co porabiacie?

W Olsztynie dziś przepiękna pogoda. W nocy było cieplutko a dzień przywitał letnim podmuchem powietrza. Prawdziwe ciepło dotarło i do nas.

Aż nie można usiedzieć w czterech ścianach.

Jakby ktoś poszukiwał super maty isovera to odkryłam wczoraj chyba ostatnie zródło w Olsztynie w hurtowni Mirs na zatorzu.

Pojadę na Mazury, ale nie w piątek tylko chyba dopiero w sobotę. Nie chcę się wlec przez Marki, remontowaną obwodnicę Radzymina i Wyszków kilka godzin z szybkością ślimaka. Niestety jadę sam, komturowa ma w poniedziałek dyżur w pracy i pojedzie pewnie dopiero po nocy lub we wtorek rano. I niestety w czwartek znów musi do pracy. :(

Zajrzałam na forum i nie mogłam doszukać się spadającej w dół grupy olsztyńskiej.

:-?

Co tak cichutko się zrobiło.

Co porabiacie?

W Olsztynie dziś przepiękna pogoda. W nocy było cieplutko a dzień przywitał letnim podmuchem powietrza. Prawdziwe ciepło dotarło i do nas.

Aż nie można usiedzieć w czterech ścianach.

Jakby ktoś poszukiwał super maty isovera to odkryłam wczoraj chyba ostatnie zródło w Olsztynie w hurtowni Mirs na zatorzu.

wszyscy już się pewnie szykują na długi weekend do wyjazdu 8)

Sebastianie, uważaj by Kasia Ciebie nie podglądała :wink:

No tak wszyscy wyjeżdżają, a ja akurat wróciłam

( taplałam się w ciepełku, ale żadna "zagramanica" tylko nasz Wrocław :D

Tomku, dla Ciebie specjalne wieści z frontu walki ze szrotówkiem.

Po pierwsze dobrze jest opasać teraz drzewo taśmą klejącą w połowie pnia ( z klejem na zewnątrz ) - motyle ponoć się przyklejają;

Po drugie - nasze rodzime sikorki bogatki odkryły smak szrotówka :D :D :D

A w ogóle to ja się piszę na to mazurskie winko za 3 lata. Szybko zleci :lol:

Dzięki za informacje na temat walki ze szrotówkiem. Zrezygnowałem ze "szczepienia" bo podobno po kilku latach drzewa jednak usychaja. Owinę pień, wysmaruje klejem i będę strzelał. Szrotówek albo ja. Ogniem i mieczem jakem kontur. Na bagnety! Nicea albo śmierć. Sorry to już z innej bajki... :oops: :wink: :D

Chyba szrotówek. Z polskiego na maturze miałem 3, wiec na 100 % pewien nie jestem, ale ponieważ mianownik l.p. to szrotówek kasztanowcowiaczek to jednak chyba szrotówek. :) Liście kasztanowca zjadane sa zarówno przez "panie" jak i "panów" tego motylka To może wszystko jedno?

Z biologii też miałem 3.