Daro_K 27.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tomasz - kilka latek uczyliśmy sąsiadów z Wa-wy - którzy mają domki nieopodal, że śmieci nie wyrzuca sie za swój płot tylko w najgorszym razie zakopuje głeboko pod ziemię. I to dotyczyło tylko Wawy. Teraz jest super - jesteśmy jednym fronetm, choć potrafią czasem zagrabić działkę i i wywieźć za drogę na wielki kopiec na szczęście to już nie puszki Wiem o co Ci chodzi; że ludzie są różni we wszystkich regionach kraju - i masz rację - ja nie generalizuję, mówię o swoich przygodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tomasz - kilka latek uczyliśmy sąsiadów z Wa-wy - którzy mają domki nieopodal, że śmieci nie wyrzuca sie za swój płot tylko w najgorszym razie zakopuje głeboko pod ziemię. I to dotyczyło tylko Wawy. Teraz jest super - jesteśmy jednym fronetm, choć potrafią czasem zagrabić działkę i i wywieźć za drogę na wielki kopiec na szczęście to już nie puszki Wiem o co Ci chodzi; że ludzie są różni we wszystkich regionach kraju - i masz rację - ja nie generalizuję, mówię o swoich przygodach Daro, bardzo m miiło. Uczyłem się zbierać grzyby pod Waszawą. Obecnie prawie centrum teraz tam grzybów nie ma, ale nauki wyniesione z tamtych czasów owocują. Tak jak napisałem na początku swojego dziennika: Ja warszawiak od wielu pokoleń... Piękna nasza Polska cała. Obecnie patrzę na stare domy, opisane i sfotografowane przed laty. Dziś zobaczyłem jeden z nich. Piękny. Trochę zmieniony w porównaniu do lat '20 - '30, ale robi wrażenie. Mam zdjęcia okolic mojej "komturii" z początków XX wieku .Niewiele się zmieniło. Tylko drzewa jakieś wyższe. I niech tak zostanie... Szkoda tylko, że przez wiele lat sporo zniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tomasz - kilka latek uczyliśmy sąsiadów z Wa-wy - którzy mają domki nieopodal, że śmieci nie wyrzuca sie za swój płot tylko w najgorszym razie zakopuje głeboko pod ziemię. I to dotyczyło tylko Wawy. Teraz jest super - jesteśmy jednym fronetm, choć potrafią czasem zagrabić działkę i i wywieźć za drogę na wielki kopiec na szczęście to już nie puszki Wiem o co Ci chodzi; że ludzie są różni we wszystkich regionach kraju - i masz rację - ja nie generalizuję, mówię o swoich przygodach To niestety nie warszawiacy, a... warszawianie. Na szczęście nie wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.02.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tomasz - kilka latek uczyliśmy sąsiadów z Wa-wy - którzy mają domki nieopodal, że śmieci nie wyrzuca sie za swój płot tylko w najgorszym razie zakopuje głeboko pod ziemię. I to dotyczyło tylko Wawy. Teraz jest super - jesteśmy jednym fronetm, choć potrafią czasem zagrabić działkę i i wywieźć za drogę na wielki kopiec na szczęście to już nie puszki Wiem o co Ci chodzi; że ludzie są różni we wszystkich regionach kraju - i masz rację - ja nie generalizuję, mówię o swoich przygodach To niestety nie warszawiacy, a... warszawianie. Na szczęście nie wszyscy. Wiem to - na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 28.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 no i stało się odebraliśmy dzisiaj pozwolenie wiecie ile czekaliśmy? dziewięć dni! Pani ze Starostwa była bardzo miła, w ogóle mamy miłe doświadczenia (jak dotąd) jeżeli chodzi o "papierkologię" pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 29.02.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 no i stało się odebraliśmy dzisiaj pozwolenie wiecie ile czekaliśmy? dziewięć dni! Pani ze Starostwa była bardzo miła, w ogóle mamy miłe doświadczenia (jak dotąd) jeżeli chodzi o "papierkologię" pozdrawiamy To jestem pełen podziwu i gratulacje, bo to nie zawsze jest takie łatwe. Co do urzędników - chyba pokolenie "urzędasów" powoli wymiera i zmienia się wizerunek tej grupy zawodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 29.02.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 no i stało się odebraliśmy dzisiaj pozwolenie wiecie ile czekaliśmy? dziewięć dni! Pani ze Starostwa była bardzo miła, w ogóle mamy miłe doświadczenia (jak dotąd) jeżeli chodzi o "papierkologię" pozdrawiamy To jestem pełen podziwu i gratulacje, bo to nie zawsze jest takie łatwe. Co do urzędników - chyba pokolenie "urzędasów" powoli wymiera i zmienia się wizerunek tej grupy zawodowej. niestety taka szybkość to tylko stan przejściowy sezonu jesienno-zimowego (ja się też dobrze wstrzeliłam i dostałam dla inwestorów pozwolenie w dni 7) ale podobno juz zaczynają się nawarstwiać dokumentacje na półkach i starostwo dojdzie do "magicznego" terminu 65 dni oczekiwania jak w zeszłym roku Asia&Dominik - to teraz tylko zgłoście rozpoczęcie budowy i ...do roboty powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 29.02.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 no i stało się odebraliśmy dzisiaj pozwolenie wiecie ile czekaliśmy? dziewięć dni! Pani ze Starostwa była bardzo miła, w ogóle mamy miłe doświadczenia (jak dotąd) jeżeli chodzi o "papierkologię" pozdrawiamy Gratulacje! A teraz do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.02.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Gratulacje Asiu i Dominiku. teraz tylko do przodu. Trzymam kciuki kolejny raz. Za Wasze najbliższe Boże Narodzenie we własnym domu, z własną choinką. I masą prezentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 02.03.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dziękujemy za wszystkie dobre myśli Boże Narodzenie w nowym domu?? tak poprosimy jeszcze dwa tygodnie i zaczynamy!! pozdrowienia dla Wszystkich!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.03.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Chcecie czekać i odwlekać? Choinka musi być, a prezenty... przywiozę jesli mnie zaprosicie w tym roku na Wigilię. Oczywiscie do WASZEGO domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 02.03.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Nie komentuję. Ja na Mazurach... nowy. A że z mojej okolicy tylko Jeziorka, to nie było okazji do wspólnych zakupów. Na Mazurach pierwszy raz byłem.. dawno temu. To były inne Mazury. Inne Wielkie Jeziora. Puste, jak z filmu "Nóż w wodzie." To se ne wrati. Trochę szkoda. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Warmii i Mazurach. Polecam kwiecień, maj (wyłączając długi weekend) i koniec września, październik. Żagli nie uświadczysz, czasami łódki wędkarskie lub rybaków. Pozdrawiam Darp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.03.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Wiem Darp, Jak napisałem byłem na Mazurach kilka razy dawno temu, a teraz jestem częstym gosciem od ładnych paru lat. Pozdrawiam z "komturii". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 03.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 (przepraszam ale coś mi nie wychodzi cytowanie) To nie jest tak, że chcemy czekać, wręcz przeciwnie chcielibyśmy zacząć od razu! ale musimy czekać, aż decyzja sie uprawomocni (dwa tygodnie) w między czasie zdejmiemy humus a geodeta wytyczy dom na działce... Tomek jeśli tylko zdążymy oczywiście już możesz czuć się zaproszony!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 08.03.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Jeśli decyzja nie jest prawomocna a wytyczacie budynek to postepujecie niezgodnie z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Jeśli decyzja nie jest prawomocna a wytyczacie budynek to postepujecie niezgodnie z prawem Niezgodne z prawem... ale przecież chcą wiedzieć gdzie dokładnie stanie ICH DOM. Tego im zabronić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 08.03.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 zgadza się, byłoby to niezgodnie z prawem...dlatego z wielkim bólem ale wstrzymujemy się i cierpliwie czekamy!! ps Paweł78 dobrze, że jesteś czujny, ale chyba nie jesteś stróżem prawa? ps2 Tomek ps3 dużo uśmiechu wszystkim kobietom życzymy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.03.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 zgadza się, byłoby to niezgodnie z prawem...dlatego z wielkim bólem ale wstrzymujemy się i cierpliwie czekamy!! ps Paweł78 dobrze, że jesteś czujny, ale chyba nie jesteś stróżem prawa? ps2 Tomek ps3 dużo uśmiechu wszystkim kobietom życzymy!! Czekam na WASZ dom z niecierpliwością. Zaznaczyć jakieś SWOJE MIEJSCE NA ZIEMI NIE JEST przestepstwem, nawet gdyby to było tylko w w sferze marzeń. Możecie sobie na przykład zaznaczyć jakieś miejsce na Long Inland , a czy tam dostaniecie ZEZWOLENIE na budowę to już "inna bajka" Pozdrowienia dla Asi i córki. Dla Dominika i syna w dzień "faceta" czyli za dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jeśli decyzja nie jest prawomocna a wytyczacie budynek to postepujecie niezgodnie z prawem hmmmm - jakby to ująć Pawle Niebawem PnB nie będzie istniało i te wszystkie procedury wsadzimy imedzy baśnie, bo nikt ich nie przestrzega. Do dzieła Asiu I Dominiku - geodeta i humus przed Wami - ja bym rył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 09.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 o i to nam się podoba panowie dzięki za wsparcie!! a może już przyszła pora na dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts