Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Witam po powrocie z Mazur. Śniegu duuużo, łańcuchy były w robocie :(

ale w chałupie ciepło, mimo naprawdę dużego mrozu. Nie miałem termometru, ale sądzę, że było ok 17 stopni w nocy. Śnieg skrzypiał pod nogami, drzewa oszronione - cudo!!!! :D

Szkoda, że nie mogłem zostać dłużej.

Anetacz, nie buduję, tylko remontuję 100 letnią chałupę 25 km od Giżycka. Z ekip które u mnie robiły polecam cieślę. To jakiś cudak, :) jest terminowy, staranny, myślący można powiedzieć BRYLANT BUDOWLANY.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetacz, moge ci polecic niezłą ekipę budowlaną. postawi dom od fundamentów po dach. są solidni i terminowi. jedyny mankaent to ich nadmierna pomyslowość - trzeba ich krotko trzymać, byc szybszym w podejmowaniu decyzji od nich no i mieć dobrego (własnego) kierownika budowy.

narka

Katja, Jerzysio - trzymajcie się! to prawda, że teraz, kiedy lasy pobielały, a jeziora są skute lodem jest u nas pięknie. ale u nas jest pięknie.... zawsze :D .

pozdrawiam

agnieszka

a wiesz Tomku, chyba sobie wykrakałam bliskie spotkanie z tylnym zderzakiem czyjegoś samochodu... wracaliśmy z jakiejs imprezki z sopotu, mąż z lekka "znieczulony" prawił mi jakies dyrdymały, komórka dzwoniła, dziecko krzyczało, że chce siku, no i wpadłam przed światłami w poślizg jak cholera :oops: , ale człowiek, na którego zderzaku miałam sie zatrzymać, chyba zobaczył, albo raczej usłyszał co sie dzieje (bo pisk był niemiłosierny) troche podjechal do przodu, na szczęście mial miejsce i ... zostało mi 15 cm.

Kilka lat temu uciekłem na szeroki trawnik przed samobójcą który, jak widziałem w lusterku, zapomniał do czego służy hamulec. Miałem dużo szczęścia. Zatrzymał się dokładnie na moim, dopiero co opuszczonym, miejscu.

aneska napisał:

Tomku, ja właśnie za bardzo depnęłam na hamulec, dopiero lekkie odpuszczenie uratowało oba samochody :-?

Dzielna jesteś. To jeden z najtrudniejszych manewrów, puscić hamulec gdy wydaje się, że tylko mocniejsze naciśnięcie może uratować przed "bum" :D

niestety nie widać :(

kiedys bojerowcy z AZSu trenowali na jeziorze blisko mnie, ale władze Uniwerku postawiły na inne rodzaje sportu, a żeglarstwo i bojery uznali za mało dochodowe, a szkoda, bo zimą to był fajny widok.

z jakiegos klubu trenowali na j. krzywym, ale było ostanio kilka wypadków (pod dwoma bojerami lód sie załamał i chłopaki leżą w szpitalu)

Dzisiaj odebrałem zdjęcia mojej chałupy robione dwa tygodnie temu. jest na nim mój samochód w śniegu. Śnieg biały, samochód biały, więc niewiele widać :D , ale wykopywałem się 6 godzin z działki na drogę. Wniosek do wiosny jeszcze daleko. W przyszłym tygodniu montujemy saunę! :D

A ile zostało do wykończenia to nawet ja nie wiem :o

Baaaaaaaaaaardzo dużo :evil:

U nas podopnie :D , ale bez słonka :(

Dla mnie to już może zima nie wracać. Chętnie wyrwałabym się z Warszawy do swojej jeszcze nieocieplonej i nieogrzewanej chałupy, a na dodatek nie do końca uszczelnionej i bez wszystkich okien.

Jest pewien postęp, kupiłam drzwi, czekają na wstawienie.

Pozdrawiam przed weekendem :D

Dzięki Jerzysiu za słooooooooooooowa otuchy.

Katja, śpiworek, słoneczko gazowe, grzałeczkę tj gorzałeczkę i na Mazury. Drzwi pod pachę i wstawiać. :D