Jerzysio 11.02.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 ...jak się od razu weźmiesz do roboty, to korzyść potrójna : 1. drzwi są i można je otwierać i zamykać 2. człowiek się rozgrzeje 3. należy mu się nagroda za dzielność Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.02.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Czyli najpierw wstawić drzwi, a później samemu się wstawić z tej radości , że się wreszcie można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.02.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 ...nader trafnie to opisałaś z tym, że po zamknięciu należy przyjąć pozycje przeciwną do drzwi, tj. horyzontalną, coby rano wstać wypoczętym J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.02.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Nie omieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 11.02.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Moi Drodzy Dawno tutaj nie zagladalam - budowa na odleglosc to jednak bardzo obciazajace psychicznie zajecie. Stan na dzien przedstawia sie nastepujaco: dach jest pokryty dachowka (podwojna eska) i ocieplony od zewnatrz - po to, aby sliczne krokwie byly widoczne od zewnatrz. Dachu jeszcze nie widzialam - ostatni raz bylismy tam w pol. listopada, a majster kladl dachowki w grudniu. Ponadto stolarz robi mi okna tradycyjne, plus okiennice i drzwi tarasowe & balkonowe - Tomku, niech on mi prosze te okna skonczy, zanim zabierze sie za dalsze roboty Dalam tez zlecenie na wykonanie podlog drewnianych i szalowki - przestraszylam sie, ze drewno tak drozeje. Poplacilam zaliczki, prawie rozliczylam dach i, jakby powiedzial Tomek robiac charakterystyczny ruch palcami, zabraklo mi czasu. Ale pomalu zamierzam ocieplic i otynkowac - Tomku, podobno ten twoj majster jest OK, musze do niego zadzwonic, potrzebuje instalacji elektro i hydro. W wakacje ma przyjechac brat mojego narezeczonego, zlota raczka i panowie maja klas podlogi. Tomku, masz jakies kontakty? A tak to musze do Ciebie w koncu zadzwonic i poplotkowac o miejscowych. Sauna i kominkiem z wkladem jestem zainteresowana (tym bardziej, ze z z lazeinki wyszedl mi salon lazienkowy, kosztem salonu tradycyjnego, niestety), podobnie jak tradycyjnymi kozami - moze ktos zna kogos, co chce sie ich pozbyc? To straszne, co piszecie na temat dojadzdu zima. Nasz yarisek w lancuchach? O rety, ale dla mnie to bedzie temat nie wczesniej, niz pod koniec roku, o ile czas (tutaj charakterystyczny ruch palcami) pozwoli. Ucalownia dla wszystkich budujacych Krzyzakow, Mazurow i Warmiakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 11.02.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Pozdrawiam grupę olsztyńską. Bardzo się ucieszyłam, że takowa istnieje, bowiem tego roku planujemy rozpocząć budowę domu. Poszukuję dobrego i rozsądnego pod względem finasowym architekta z Olsztyna. Może macie kogoś do polecenia. l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetacz 11.02.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 agana mam fajnego człowieka który robi mi adaptacje projektu. Czy to cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.02.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Wysłałem namiary na prv.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 11.02.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Anetacz! Bardzo mnie interesuje. Jak możesz to wyśij na prv.Duże dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.02.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Witaj agana w naszej warmińsko- mazursko- mazowieckiej grupie . Jeziorka, napisz coś więcej o tych tradycyjnych oknach, czy to będą skrzynkowe, polskie itp.? Ciekawa jestem również ceny? U mnie na wiosnę rusza akcja OKNA i OKIENNICE. O drzwiach już pisałam Jakie okiennice robisz do swojej chałupki? Z jakimi okuciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.02.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Agana witam na forum.w poniedziałek wracam do pracy (tam zostawiłam swój terminarz) i kogoś ci podrzuce na priva.pozdrawiama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 11.02.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Dziękuję za powitanie mojej osoby i "odzew na hasło". Jerzysio już podał mi jeden namiar (dzięki), Anetacz ma mi podać drugi, a po weekendzie sprawdzę namiar od Aneski. Fajnie tu u Was. Będę częściej zaglądać i informować o swoich poczynaniach (to długa jeszcze droga). Pozdro dla wszyskich. A dzisiaj jest piątek i fajnie świeci słońce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.02.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Witam nowych członków naszej grupy. Aby grupa rosła w siłę a członkowie żyli dostatniej! Jeziorka, w ten weekend wyjatkowo nie jadę do chałupy. Pojadę dopiero za tydzień i zostanę kilka dni, bo w poniedziałek będzie montowana sauna! Zapraszam więc na wtorek O ile śnieg nie spadnie do dojazd jest do mnie obecnie bezproblemowy. Śnieg topnieje znaczy się wiosna idzie. Sauna będzie duża - wewnątrz 2 m x 2 m więc cała nasza grupa może odbyć tam spotkanie robocze. U mnie sporo się zmieniło od waszej ostatniej wizyty, ale w dalszym ciągu jest to plac budowy. Mogę porozmawiać z panem Romkiem o Twoich życzeniach. Ekipa która robiła mi dach jest godna polecenia. Zrobili mi również całą łazienkę - instalację wodociągową, kanalizację, tynki (super) kafelki. Nie tykali sie tylko instalacji elektrycznej. Musiałem zrobić sam. Jedyny mankament to robią dość powoli, ale naprawdę czysto i starannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.02.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Sauna będzie duża - wewnątrz 2 m x 2 m więc cała nasza grupa może odbyć tam spotkanie robocze Tomku trzymamy za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.02.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Całkiem na poważnie zapraszam. Informacje o dojeździe mogę dać na priva, bo jak zjadą się wszyscy forumowicze to się nie pomieścimy. Uroczyste otwarcie sauny planowane jest na wtorek 22 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 12.02.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Witajcieokna beda skrzynkowe, tradycyjne. Takie bardzo chcielismy. Potem pojawila sie wersja z szybami zespolonymi, ale znowu wrocilismy do skrzynek. Chcielismy sami je malowac troche sciac koszty, ale oczywiscie okazalo sie to nierealne. 6 okien 1,20 x 1,20 plus parapety i okiennice, plus drzwi balkonowe okiennice plus drzwi tarasowe i okiennice cos. ok.6 tys. zl. Co do okuc - jakie polecacie? zdaje sie na mojego majstra. Tomku, co do ekip porpzmawiamy tel. Dach jest juz zrobiony (podbitki nie bede robic), ale wlasnie ocieplenie, tynki i hudraulika przede mna. Drydne w przyszlym tyg, ok?Milego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.02.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Jeziorka, jestem w Warszawie aż do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.02.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Witajcie okna beda skrzynkowe, tradycyjne. Takie bardzo chcielismy. Potem pojawila sie wersja z szybami zespolonymi, ale znowu wrocilismy do skrzynek. Chcielismy sami je malowac troche sciac koszty, ale oczywiscie okazalo sie to nierealne. 6 okien 1,20 x 1,20 plus parapety i okiennice, plus drzwi balkonowe okiennice plus drzwi tarasowe i okiennice cos. ok.6 tys. zl. Co do okuc - jakie polecacie? zdaje sie na mojego majstra. My też mamy dylemat. W okolicy jest dobry producent okien jednoramowych z szybami zespolonymi. 7 okien + drzwi balkonowe ok. 7tyś. Odpada malowanie, szklenie, uszczelki. Stolarz miejscowy za same ramy do okna tzw. polskiego /takie jak skrzynkowe tylko otwierane na zewnątrz i do środka/ nie malowane, bez szyb, uszczelek chce 350zł. Wychodzi taniej, ale one nigdy nie bedą tak pomalowane /zabezpieczone/ jak te jednoramowe.Dochodzi jeszcze problem z okiennicami przy oknach otwieranych na zewnątrz. Bezsprzecznie okna skrzynkowe mają swój urok. Twoja cena za okna i okiennice wydaje się korzystna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 13.02.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Katja okna będą otwierane do środka, bo jak inaczej zamkniemy okiennice? Pierwsza wersja skrzynkowych miała właśnie być, jak u Ciebie. Z szybami oczywiście. Dojdzie farba, klamki do okien i nie wiem, co jeszcze. Może u gościa jeszcze zamówimy do kompletu drzwi wejściowe - nie muszą być superantywłamaniowe, bo możliwoście wejscia do środka innymi otworami (Taras, balkon, 6 okien) aż nadto. Im wiecej zamawialiśmy, tym bardziej spadała cena jednostkowa. W dodatku jeszcze udało się zorganizować rachunek na całość (za cegły, cement itp...), mimo że zapłaciliśmy tylko zaliczkę i coś tam w rozliczeniu dostanę z powrotem. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 15.02.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Hej, jesteście? Wszyscy zdrowi? Tomek, już się wykurowałeś? Pozdrawiam wtorkowo Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts