Jerzysio 22.11.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ...a nie za wcześnie na drzewko MD J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 a bo u nas snieg, mrozek....reklamy w telewizji i może dlatego świątecznie się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.11.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ...nie no... poczekajcie przynajmniej do 6 grudnia J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 22.11.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ... nie nie przeciez teraz krzaka ciac nie bedziemy a tak delikatnie sie wkrecic mozemy coby pozniej jak najszybciej z gorki na pazorki ..... jak juz teraz zaczniemy to mikolaj bedzie mial pelne rece roboty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 dzień dobry ...ale świętami zapachniało ...u mnie dojrzewa juz ciasto na pierniczki taką sliczną, niezadużą, niezamałą a najchętniej to sosenkę Aneska, dlaczego sosenka? W naturze wolę sosny niż świerki, ale ubieram świerka albo jodłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 dzień dobry ...ale świętami zapachniało ...u mnie dojrzewa juz ciasto na pierniczki taką sliczną, niezadużą, niezamałą a najchętniej to sosenkę Aneska, dlaczego sosenka? W naturze wolę sosny niż świerki, ale ubieram świerka albo jodłę bo sosny jakos tak bardziej mi się podobają, mają długie igły "i wogóle":D a jak myslisz Katju, czy ja jeszcze zdążę z tymi pierniczkami? bo jesli tak to usmiecham sie do ciebie po jakiś przepis (nie wiem o co chodzi z tym dojrzewaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 zdążysz, zdążysz przepis jest w wątku: /ten od UKF/ http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=36307 wypróbowany w zeszłym roku, zrób ciasto, później z Zuzią udekorujecie pierniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 zdążysz, zdążysz przepis jest w wątku: /ten od UKF/ http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=36307 wypróbowany w zeszłym roku, zrób ciasto, później z Zuzią udekorujecie pierniczki oki, dzieki serdeczne ... mała bedzie miała zabawę, a ja 'udekorowaną" calą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ... to ciasto aż 4-5 tyg. ma stać?? , a ja mam wogóle do niego nie zaglądać przeciez umrę z ciekawości co się z tym ciastem dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 przeczytaj cały wątek o tych wypiekach, bo sa tam jeszcze pewne wskazówki w zeszłym roku piekłam te pierniczki w połowie grudnia, do świąt trochę się uchowało jest to dobry prezent, jak się idzie z przedświąteczną wizytą. a masz takie "foremki" do wyciskania? Choineczki, gwiazdki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ... to ciasto aż 4-5 tyg. ma stać?? , a ja mam wogóle do niego nie zaglądać przeciez umrę z ciekawości co się z tym ciastem dzieje ja zaglądam, nawet nie tylko do tej pory stało na balkonie, ale jak mróz - przeniosłam do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 przeczytaj cały wątek o tych wypiekach, bo sa tam jeszcze pewne wskazówki w zeszłym roku piekłam te pierniczki w połowie grudnia, do świąt trochę się uchowało jest to dobry prezent, jak się idzie z przedświąteczną wizytą. a masz takie "foremki" do wyciskania? Choineczki, gwiazdki itp. a wiesz, że mam tzn. zuzia ma, bo ona namietnie robi ciastka z ciastoliny. są tam i chinki, i gwiazdki, i księzyce, a nawet pieski i kaczki a wątek, masz rację, przeczytam cały, bo ździebko jestem zdezorientowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ... to ciasto aż 4-5 tyg. ma stać?? , a ja mam wogóle do niego nie zaglądać przeciez umrę z ciekawości co się z tym ciastem dzieje ja zaglądam, nawet nie tylko do tej pory stało na balkonie, ale jak mróz - przeniosłam do lodówki no dobra... skoro przeżyliście to "zaglądanie" to znaczy, że przepis jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 rób ciasto prosto i szybko, miodu na Warmii nie brakuje i czekamy do połowy grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 rób ciasto prosto i szybko, miodu na Warmii nie brakuje i czekamy do połowy grudnia zrobię ... a miodu faktycznie ci u nas nie brakuje (tato ma mini pasiekę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ... jak lubicie aromatycznie, korzennie, to oprócz torebki "przyprawy do piernika" dodaj więcej cynamonu, gałki. z tą pasieką to dobrze macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.11.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ...a ja z pierników to najbardziej lubie ... sernik osobiście ...lubię... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.11.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 sernik , mniam mniam zrobię, ale to już w ostatniej chwili teraz trzeba myśleć, co można zrobić wcześniej, co ma dojrzeć, co zamrozić, żeby później było więcej czasu na ubieranie choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.11.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 sernik , mniam mniam zrobię, ale to już w ostatniej chwili teraz trzeba myśleć, co można zrobić wcześniej, co ma dojrzeć, co zamrozić, żeby później było więcej czasu na ubieranie choinki zapisz się na choinke u marcela razem bedziemy wycinać a przy okazji sie spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 22.11.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Dzień dobry. Można wstąpić? Jestem z Olsztyna. A za chwilę spod Olsztyna (gmina Dywity), ale ciągle jestem lokalną patriotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts