aneska 02.12.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 dzięki, przyda się na zimową porą /musiałam sprawdzić, co to konkastla/ a ja mogę prosić o kaganek oswiaty w kwestii tego słowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.12.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 dzięki, przyda się na zimową porą /musiałam sprawdzić, co to konkastla/ a ja mogę prosić o kaganek oswiaty w kwestii tego słowa?? trzeba pogooglować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 02.12.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 no tak znikąd pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 02.12.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 no tak znikąd pomocy masz rację bo my tej chińskogórniszcszyzny nie znamy , bo my z kresów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.12.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 no tak znikąd pomocy http://www.tomex.kom.pl/index.php?page=slaskie&page2=slownik&litera=k googlowanie ograniczone do "k" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 02.12.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 no wiec z 8 pietra dolny slask podziwiam a zimno ... brrrrrrrrrrrrr ale juz jutro centralna polsze odwiedze by w koncu w niedziele z lesniczym za jednym stolem do zasiasac i to nie bylejakimlesniczym tylko LASOW WARMINSKICH STRAZNIKIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.12.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 jakby komtur mioł kasa to jamles kensy by prziwioz i ściepoł pod te znane schody A konkastle dorzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 02.12.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 jakby komtur mioł kasa to jamles kensy by prziwioz i ściepoł pod te znane schody A konkastle dorzucisz? nie , to przecie z żelaza,a może hoczykiem hrubego holzkołla podrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 03.12.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Bardzo gorące dzień dobry wszystkim w ten zimny dzień Pozostaje tylko zaparzyć dobrej herbaty albo kawy i pozostać w czterech ścianach. No i obowiązkowo coś słodkiego: może szneka z glancem ( albo z krostami - jak kto woli ) Miłego weekendu, a wszystkim Gwarkom wszystkiego najlepszego z okazji Barbórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.12.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Dzień dobry. Na taki dzionek to chyba tylko herbata z "prundem" A swoją drogą jaka nasza grupa uniwersalna językowo. Szneki z glancem to Wielkopolska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 03.12.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Z "prundem", oczywiście, że "z prundem", no może też być "po góralsku" Szneki - tak mówiono też na Warmii, przynajmniej mam taki przekaz rodzinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 03.12.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Dzień dobry. Na taki dzionek to chyba tylko herbata z "prundem" A swoją drogą jaka nasza grupa uniwersalna językowo. Szneki z glancem to Wielkopolska a to za pozwoleniem na barbórkę Kiedy to tak dlugo smykom sie po swiecie kiedy to codziennosc wyciepna przez okno kiedy to na stolku jeszcze siedza o swicie kiedy to komputer spoziero na mnie markotno to zarozki cni mi sie za moim drogim Slaskiem to zarozki mi serce wartko z radosci klupie to zarozki mi wspomnien przybywa z wrzaskiem to zarozki cni mi sie za Wami w tej chalupie. To nic, ze to "dziwaczno" strona wszyscy nazywaja to nic, ze marzeniem, zludzeniem umacniam sie w wierze to nic, ze twarzy nie zobacze, usta nie porozmawiaja to nic, ze palce bola od klepania po klawierze bo wiem, ze ftos tam jest co ze Slaskiem zwiazany bo wiem, ze ftos wartko list dlugi do krzynki wciepnie bo wiem, ze ftos skoczny kuncek muzyki pusci w tany bo wiem, ze tam sa kumple uczynni i ktos Pyrsk rzeknie Najwazniejsze to, ze Goronco Linia do mego Slaska wartko biegnie Najwazniejsze to, ze Ojcow wiara, historia bedzie miala przetrwanie Najwazniejsze to, ze godka naszo daleko i wszedzie nos dosiegnie Najwazniejsze to, ze nigdy nie zaginie Nasze Slaskie Beranie !!! autor : naczelno poetka łod slonskich babeczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 03.12.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 no tak znikąd pomocy http://www.tomex.kom.pl/index.php?page=slaskie&page2=slownik&litera=k googlowanie ograniczone do "k" ... i wszystko jasne dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.12.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 no tak znikąd pomocy http://www.tomex.kom.pl/index.php?page=slaskie&page2=slownik&litera=k googlowanie ograniczone do "k" ... i wszystko jasne dziekuję po 15godz. to jest rekord googlowania slawomir potecki piykne sztrofki, dziynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 03.12.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 kochani .... dajcie spokoj z tom gwarom .... wlasnie zjechalem ze slunska .... coprawda dolnego ale zawsze .... noc na mazowszu ... i jutro co swit NA WARMIE RODACY !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.12.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Marcel, o czym będziesz godoł z tym strażnikiem lasów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.12.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Marcel, o czym będziesz godoł z tym strażnikiem lasów ? Chyba zmienimy nazwę grupy na śląsko-mazurską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 03.12.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 tomek 1950 : prosze nie wole mowic : Usiadz sie na krzesle katja : o drodze , zeby mi lasy pozwolily korzystac i zebym mogl dojechac do siebie ... drzewka beda po cichemu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.12.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Marcel, spoko, zmiana zazwy jest podobno niemożliwa. A swoją drogą jest to bogactwo naszej kultury, bogactwo języka, tradycji. Naród bez korzeni, bez tradycji i języka nie może istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 03.12.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 rany....coraz mniej rozumiem z tego słownictwa....a miało być tak fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts