katja 20.12.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Katja mój wkład to STELLA francuskiego FONDISa J wysoce elegancki ja do naszej mazurskiej chaty nabyłam Tarnavę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 dzień dobry powoli, powoli widać święta i na dworze pięknie ...a Aneska jest zawsze uśmiechnięta , no prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 (...) ...a Aneska jest zawsze uśmiechnięta , no prawie szczególnie, że dziś wtorek ps. Kasiu, a jak dekorowałaś swoje pierniczki? jeszcze ciepłe, czy po ostygnięciu? ja musze jeszcze wymyślic sposób na dziurke w nich, coby nadawały się do powieszenia na choince oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Jak upiekłam wszystkie, zrobiłam lukier. One wszybko stygną. Przez chwilę są mięciutkie, może wtedy igła z nitką. Zaraz twardnieją i miękną w pudełkach. Część bardziej wypieczonych była dłużej twarda, te mniej rumiane bardzo szybko zmiękły. Przed chwilą sprawdziłam i na tym etapie igła z nitką wchodzi bez problemu. Ozdabiałam, tylko białym lukrem z cukru pudru, soku z cytryny i odrobiny wody /musi być gęsty/, przy pomocy cienkiego pędzelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 oto nasze piekarniczo-arystyczne działo fotka z przed chwili http://foto.onet.pl/upload/3/52/_562101_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 oto nasze piekarniczo-arystyczne działo fotka z przed chwili http://foto.onet.pl/upload/3/52/_562101_n.jpg mmmniaaammmm pieknie wyglądają a ja juz kombinowalam zeby w każde ciastko wkładać patyczek... ale pomysł z nitką wydaje mi się prostszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 taka ręczna robota bierze sie pierniczka, pędzelek i co wyjdzie, to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 taka ręczna robota bierze sie pierniczka, pędzelek i co wyjdzie, to będzie to świetny pomysł z tym pędzelkiem moja zuzia będzie wniebowzięta... ... mam nadzieje tylko, że ciasto "wyszlo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 oprócz pędzelka proponuję zaostrzony patyczek, do lukru o konsystencji lekko lejącej dzieci chyba lubią kolorowe ozdoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 w szale przyszłego zdobienia, dokupiłam jeszcze jakieś specjalne ołówki do wzorkowania, jakieś kuleczki i laseczki... aha! no i komplet pędzelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 w szale przyszłego zdobienia, dokupiłam jeszcze jakieś specjalne ołówki do wzorkowania, jakieś kuleczki i laseczki... aha! no i komplet pędzelków to będzie istny szał dekoracyjny może rozłóż sobie to na dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 i tak jestem przerażona czekającym mnie zadaniem. wyszła mi wielka micha ciasta... mam nadzieję, że da się to zjeść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Aneska, kiedy akcja pieczenie? tych pierniczków nigdy nie jest za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 na szczęście mam urlop od czwartku i chyba tego dnia po południu zacznę. obiecuję zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 do Sylwestra zmiękną nie spiecz ich za bardzo, bo zęby połamiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 czyli ździebko spóźniona jestem to zmobilizuję się na jutro... dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.12.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 ...dobry.. ..a temi smakowitymi pierdniczkami to można siem czenstować czy na potem J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.12.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 dzień dobry oczywiście, proszę się częstować, może mleczka na popitkę http://www.mlekara-moravica.co.yu/slike/mleko.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 21.12.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Dzień dobry! Rrrrany, jakie piękne pierniczki. Też mam, ale zapakowane, od 2 tygodni miękną. Ja "rysowałam" po nich strzykawką (do antybiotyków dla dzieci dołączają) wypełniną polewą czekoladową jasną i ciemną (na zmianę). Taka papranina trochę, ale też nieźle wychodzi. Parę dni mnie nie było, a tyle się dzieje. Sebastiano prawie dom zbudował. Cudne te ściany. A jak muszą pachnieć... Zapach pierniczków, zapach drewna. Fajny zmysł to powonienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.12.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Kofi, jesteś ? Chyba już się przeprowadziłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts