Jerzysio 25.02.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 .....no to Mu dopiero zona da popalic jak zabierze sie za slubna wyprawe Milego weekendu J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.02.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 No nie, wiadra, prześcieradła Grupa olsztyńska nie będzie najliczniej reprezentowana, ale chociaż będziemy widoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.02.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 .... i o to właśnie chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.02.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Zrobiłem wlaśnie przegląd w szafie. Mamy tylko kolorowe prześcieradła Jest duży, biały obrus używany na święta, ale mam wątpliwości... Może kupię jakieś białe prześcieradło. Ale gdzie to sprzedają? Wiaderka mam, ale plastikowe, czarne i trochę zbyt duże Może garnek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.02.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Tomek, to Ty jeszcze nie na Mazurach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.02.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Tomek! tego świątecznego nie ruszaj - to by było zbyt duże poświęcenie! ostatecznie wystarczy jak się taśmą "okrzyżujesz", a jak garnek jakis ci przypasuje, to weź , może i dla Katji cosik znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Nie pojechałem, bo jak doniósł sąsiad do którwgo udało mi się dodzwonić , spadło dużo śniegu i na drodze dojazdowej 5 km są zaspy nie do przejechania. Pług przejdzie w poniedziałek lub wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.02.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Można na to spojrzeć z innej strony, takie odcięcie od świata moze być bardzo romantyczne. Tomek Ty się zaopatrz w konia i sanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.02.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Można na to spojrzeć z innej strony, takie odcięcie od świata moze być bardzo romantyczne. Tomek Ty się zaopatrz w konia i sanie Mamy marzenie posiadania kilku koników polskich czyli tarpanów. Mimo, że małe, są nieprawdopodobnie wytrzymałe i można je osiodłać. Chyba nie bedzie problemu z zaprzęgnięciem ich do sań Nigdzie nie mogę nabyc białego prześcieradła. Są tylko kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.02.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Grupo, budzimy się!!! Witam wszystkich w mroźny poniedziałek, dobrze, że chociaż słoneczko świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 28.02.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 dzień dobry faktycznie mroźny.... rano było -18, sloneczko tez mocno świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.02.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 lubię taką zimę, ale w styczniu. Jutro marzec, wiosny by się chciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 28.02.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 mi tez sie ckni do wiosny....a jak tam Katju Twoje okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.02.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Robię rozeznanie . Mam starą chałupę z bali i z jednej strony chciałabym ciepłe okna współczesne, dałoby się opaski, okiennice, oczywiscie odpowiedznie podziały. Ale z drugiej marzą mi się takie sielskie okna tzw. polskie, czyli skrzydła wew. otwieraja się do wewnątrz, a zew. na zewnatrz. Podobne do skrzynkowych, tylko, że w "prawdziwej" skrzynce wszystkie skrzydła otwierają sie do wewnatrz, oscieżnica jest grubsza, a i nie ma problemu z zamykaniem okiennic. Oglądając zdjęcia ze skansenu w Olsztynku, podpatrzyłam jak można przy oknach "polskich" zamykać okiennice od środka . Miotam się trochę, poza tym cena też jest nie bez znaczenia. I jak pomyślę, że w chałupie, jak na razie letniskowej, miałabym lepsze okna niż w mieszkaniu w Warszawie / jednoramowe co prawda, ale z lat 90-tych/, to skłaniam się ku tradycyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 28.02.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Katju, wiem jakie okna masz na mysli. Takie prawdziwe skrzynkowe, gdzie oba skrzydła otwieraja sie do wewnątrz są u mojego taty na wsi. Też bardzo mi się takie podobają. Sprobuje zrobic rozeznanie i może uda mi sie znaleźć jeszcze jakiegos producenta takich okien. pewnie niewielu chce sie podjąc takiej produkcji, bo nietypowe, itp. W każdym razie poszukam Pozdrawiam agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.02.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Katju, czy rozmawiałaś z panem Romkiem na temat takich okien?Mam nadzieję, że komturostwo z nad jeziora N... też przybędzie odpowiednio ustrojone. Jak poszukiwania pawich piór w Łazienkach przez zacnego komtura małżonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.02.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Dzięki Agnieszka za zainteresowanie . Myślę, że prawie każdy stolarz podejmie się wykonania takich okien tylko nie każdy przykłada się do roboty. Wiecie co mam na myśli. Dlatego duże nadzieje pokładam w panu Romanie . Tomek, dzwoniłam do niego i wszystkiego się wywiedziałam. I tak jak pisałam parę postów wyżej, wybiorę się w Twoje strony, niech tylko ta zima odpuści. Chyba jedynym atrybutem komtura małżonka będzie nie sztuczna broda Polowanie na pawie pióra zakończyło się porażką Tomek, nie zapomnij wziąć zdjęć swojej chałupy z uwzględnieniem okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.02.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Katju, to może chorągiew jakąś, co ocalała pod Grunwaldem weźmiecie ze sobą? jak ja Was rozpoznam? Po brodzie komtura? Pan Romek jest naprawdę super. Moja żona to potwierdza. Jak będziecie u pana Romka to następna wieś, za zakretem w prawo koło sklepu jedziecie PROSTO (a nie wlewo) 3 km i jest moja chałupa. 200 m przed lasem. Wcześniej proszę o wiadomość żebym był na miejscu Fajny opis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 01.03.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 o kurcze, o chorągwi zapomniałam. Rozpoznasz nas. Coś jak ten poniżej tylko bez piór http://www.grunwald.olo.com.pl/kon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 01.03.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Pan Romek jest naprawdę super. Moja żona to potwierdza. Jak będziecie u pana Romka to następna wieś, za zakretem w prawo koło sklepu jedziecie PROSTO (a nie wlewo) 3 km i jest moja chałupa. 200 m przed lasem. Wcześniej proszę o wiadomość żebym był na miejscu Fajny opis? Jak Twoja żona to potwierdza, to będziemy u pana Romka na pewno Rozumiem najpierw w prawo potem prosto nie w lewo, wcześniej nadam depeszę, wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts