Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Witaj Tomku prawie sąsiedzie :D Dzięki za informacje. Wybieramy się dopiero pod koniec stycznia, ale nawet raport z Łomży przybliży czego możemy się spodziewać. Kilka lat temy kiedy wracaliśmy Sylwestra z Mazur, najgorzej było między Łomżą a Ostrowią.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich i pozdrawiam w nowym roku :D

mam nadzieję, że Tomek podleczony, Aneska ochłonęła po ciężkiej drodze na imprezę sylwestrową, Katja będzie znów częściej zaglądać a Kofi życzę jak najmniej ruchów nowych ścian :D - i pozdrawiam kogo nie wymieniłem.

u nas już "grzebią" w środku, podłoga na pięterko prawie skonczona, ścianki się docieplają, komin już wymurowany :D

Kofi - chałupka w innym kierunku - za Olsztynem w kierunku na Morąg - z głównej drogi co nieco też widać :D

http://images2.fotosik.pl/10/iffd081kpqayxqru.jpg

Sebastianie, klękam i chylę czoła przed Waszmością :D Cudo nie dom. Okna wstawić, co nieco w środku zrobić i mieszkać. Brawo, super... słów mi brak bo mnie zatkało. Pozdrawiam Was.

No i po co tutaj zaglądałem. Zmąciłem tylko swój święty spokój.

Sebastiano migiem zbudował piękny domek z bala...a mnie 1,5roku temu przekonał architekt, żeby broń Boże drewno :evil: .

Argumenty były rozsądne (o szczegółach napiszę za 2 lata w Dzienniku Budowy)...

...no i machnąłem domek letni z BK... i do dzisiaj było wszystko OK, dopóki przed chwilą nie zobaczyłem domku Sebastiano...

...jakby było mi mało, poczytalem nieco o domkach z bala... i co ja najlepszego zrobiłem :cry: :wink:

t

Sebastiano migiem zbudował piękny domek z bala...a mnie 1,5roku temu przekonał architekt, żeby broń Boże drewno :evil: .

...no i machnąłem domek letni z BK... i do dzisiaj było wszystko OK, dopóki przed chwilą nie zobaczyłem domku Sebastiano...

...jakby było mi mało, poczytalem nieco o domkach z bala... i co ja najlepszego zrobiłem :cry: :wink:

t

rzeczywiście budowa Katariny i Sebastiano idzie, co ja mówię: biegnie w zawrotnym tempie :D

a i architektura domku jest całkiem przyjemna. czekam na wykończenia zewnętrzne: cokoły, okna z okiennicami, taras, itp i wtedy bedziem chwalić :wink: .

no i musze przyznać, że trafili na dobrych wykonawców. wiem, że nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca, ale jak na razie... odpukać... świetnie się sprawują.

qurcze wilcza, chyba cie mocniej nie podlamałam... :wink:

obejrzałam zdjęcia twojego domku...

prosty, skromny, podoba mi się - lubię prostotę. no i tez zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy...

okolica przepiekna :D

a teraz poczytam sobie twój dziennik, bo puszczę piską darzę ogromnym sentymentem, a jak pisał poeta KIG:

"A w tych borach olsztyńskich

dobrze z psami wędrować.

A w tych jarach olsztyńskich

sośnina i dąbrowa.

Tęcza mosty rozstawia.

Jak Wenus pachnie szałwia (...)"

sorki, trochę się rozpisałam... :oops:

Wybacz Sebastiano, wydawało mi się, że budujesz w Kieźlinach.

Ten dom, który wczoraj widziałam, to nie drewno, tylko jakiś pewnie Porotherm. Ale podobny.

Twoja chatka porażająco piękna i rośnie w porażająco szybkim tempie. Znajomy zamierza budować z bala, jak patrzę na Waszą chałupkę rozumiem dlaczego :lol:

t

witaj - nie ma tego złego - najważniejsze żeby mieć radość z własnego domku ....

żeby nie to, iż zależało nam na szybkim -w miarę oczywiście- wprowadzeniu się na kawałek swego - nie wiem czy nie skończyłoby się domkiem murowanym...

w zamiarach mieliśmy nawet kanadyjczyka - ale z czasem, po "grzebaniu" w sieci, słuchaniu uwag zdziwnionych znajomych typu- "z drewna?"- wybieraniu pośród wielu firm - postanowiliśmy - niech będzie z drewna...

co z tego wszystkiego nam wyjdzie - pewnie okaże się po jakimś czasie użytkowania. Wszystko wyjdzie w "praniu". Odpukać do tej pory na firmę nie narzekamy....

pozdrawiam serdecznie

dzień dobry :D

witaj wilcza, nowy talencie pisarski w grupie :D

Sebastianie, nie mogę się nadziwić :o . Napisz więcej o ocieplaniu, po kolei warstwy, czy szczeliny wentylacyjne i gdzie, wiatroizolacja jaka?

Ale jestem wścibska :oops: Mile widziane fotki wew. :wink:

witaj katju - jak tylko będzie dłuższa chwilka postaram się coś skrobnąć i wkleić - może jutro będę na budowie to przywiozę następne fotki :D

tak sobie czasem pstrykam :lol:

Wybacz Sebastiano, wydawało mi się, że budujesz w Kieźlinach.

Ten dom, który wczoraj widziałam, to nie drewno, tylko jakiś pewnie Porotherm. Ale podobny.

Twoja chatka porażająco piękna i rośnie w porażająco szybkim tempie. Znajomy zamierza budować z bala, jak patrzę na Waszą chałupkę rozumiem dlaczego :lol:

witaj kofi - cieszy nas to tempo, ponieważ jest szansa że na wiosnę w kooońcu u siebie...

w tempie duża zasługa pewnej mojej specjalistki która jak może podtrzymuje na duchu, pomaga w gąszczu budowlanym i buziaki jej za to 8)

udało mi się w koncu wykurzyć męża sprzed laptopa, żeby skrobnąć parę słów, jeszcze trochę a bedę musiała się tydzień wcześniej zapisać w kolejkę :roll:

domek cieszy nas ogromnie i już się nie mogę doczekać przeprowadzki, oby Panowie budowniczowie i inni dalej utrzymywali takie tempo!

odkryłam ze zdumieniem,że moja czarownica (czyli ja) lata :lol:

I dlatego budowa idzie Wam tak szybko. Czarodziejskie sztuczki :D