tomek1950 04.01.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witaj Tomku prawie sąsiedzie Dzięki za informacje. Wybieramy się dopiero pod koniec stycznia, ale nawet raport z Łomży przybliży czego możemy się spodziewać. Kilka lat temy kiedy wracaliśmy Sylwestra z Mazur, najgorzej było między Łomżą a Ostrowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 04.01.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 witam wszystkich i pozdrawiam w nowym roku mam nadzieję, że Tomek podleczony, Aneska ochłonęła po ciężkiej drodze na imprezę sylwestrową, Katja będzie znów częściej zaglądać a Kofi życzę jak najmniej ruchów nowych ścian - i pozdrawiam kogo nie wymieniłem. u nas już "grzebią" w środku, podłoga na pięterko prawie skonczona, ścianki się docieplają, komin już wymurowany Kofi - chałupka w innym kierunku - za Olsztynem w kierunku na Morąg - z głównej drogi co nieco też widać http://images2.fotosik.pl/10/iffd081kpqayxqru.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.01.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Sebastianie, klękam i chylę czoła przed Waszmością Cudo nie dom. Okna wstawić, co nieco w środku zrobić i mieszkać. Brawo, super... słów mi brak bo mnie zatkało. Pozdrawiam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 04.01.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 dziękujemy Tomku...nie chwal tak bo się rumienimy - pozdrowienia od Katariny okienka teoretycznie około 15-go stycznia - mamy nadzieję, że zrobią na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 04.01.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 No i po co tutaj zaglądałem. Zmąciłem tylko swój święty spokój. Sebastiano migiem zbudował piękny domek z bala...a mnie 1,5roku temu przekonał architekt, żeby broń Boże drewno . Argumenty były rozsądne (o szczegółach napiszę za 2 lata w Dzienniku Budowy)... ...no i machnąłem domek letni z BK... i do dzisiaj było wszystko OK, dopóki przed chwilą nie zobaczyłem domku Sebastiano... ...jakby było mi mało, poczytalem nieco o domkach z bala... i co ja najlepszego zrobiłem t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.01.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 No i po co tutaj zaglądałem. Zmąciłem tylko swój święty spokój. Sebastiano migiem zbudował piękny domek z bala...a mnie 1,5roku temu przekonał architekt, żeby broń Boże drewno . Argumenty były rozsądne (o szczegółach napiszę za 2 lata w Dzienniku Budowy)... ...no i machnąłem domek letni z BK... i do dzisiaj było wszystko OK, dopóki przed chwilą nie zobaczyłem domku Sebastiano... ...jakby było mi mało, poczytalem nieco o domkach z bala... i co ja najlepszego zrobiłem t rzeczywiście budowa Katariny i Sebastiano idzie, co ja mówię: biegnie w zawrotnym tempie a i architektura domku jest całkiem przyjemna. czekam na wykończenia zewnętrzne: cokoły, okna z okiennicami, taras, itp i wtedy bedziem chwalić . no i musze przyznać, że trafili na dobrych wykonawców. wiem, że nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca, ale jak na razie... odpukać... świetnie się sprawują. qurcze wilcza, chyba cie mocniej nie podlamałam... obejrzałam zdjęcia twojego domku... prosty, skromny, podoba mi się - lubię prostotę. no i tez zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy... okolica przepiekna a teraz poczytam sobie twój dziennik, bo puszczę piską darzę ogromnym sentymentem, a jak pisał poeta KIG: "A w tych borach olsztyńskich dobrze z psami wędrować. A w tych jarach olsztyńskich sośnina i dąbrowa. Tęcza mosty rozstawia. Jak Wenus pachnie szałwia (...)" sorki, trochę się rozpisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 05.01.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Wybacz Sebastiano, wydawało mi się, że budujesz w Kieźlinach. Ten dom, który wczoraj widziałam, to nie drewno, tylko jakiś pewnie Porotherm. Ale podobny. Twoja chatka porażająco piękna i rośnie w porażająco szybkim tempie. Znajomy zamierza budować z bala, jak patrzę na Waszą chałupkę rozumiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.01.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 dzień dobry witaj wilcza, nowy talencie pisarski w grupie Sebastianie, nie mogę się nadziwić . Napisz więcej o ocieplaniu, po kolei warstwy, czy szczeliny wentylacyjne i gdzie, wiatroizolacja jaka? Ale jestem wścibska Mile widziane fotki wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.01.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 cześć Katju jesteś wreszcie prawda, że ładnie się coponiektórzy budują... też jestem pełna podziwu jak udały się wojże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.01.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 udały się, udały jak mówi przysłowie dobry gość to rzadki gość , a my już parę lat nie odwiedzaliśmy tamtych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.01.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 No i po co tutaj zaglądałem. Zmąciłem tylko swój święty spokój. Sebastiano migiem zbudował piękny domek z bala...a mnie 1,5roku temu przekonał architekt, żeby broń Boże drewno . Argumenty były rozsądne (o szczegółach napiszę za 2 lata w Dzienniku Budowy)... ...no i machnąłem domek letni z BK... i do dzisiaj było wszystko OK, dopóki przed chwilą nie zobaczyłem domku Sebastiano... ...jakby było mi mało, poczytalem nieco o domkach z bala... i co ja najlepszego zrobiłem t witaj - nie ma tego złego - najważniejsze żeby mieć radość z własnego domku .... żeby nie to, iż zależało nam na szybkim -w miarę oczywiście- wprowadzeniu się na kawałek swego - nie wiem czy nie skończyłoby się domkiem murowanym... w zamiarach mieliśmy nawet kanadyjczyka - ale z czasem, po "grzebaniu" w sieci, słuchaniu uwag zdziwnionych znajomych typu- "z drewna?"- wybieraniu pośród wielu firm - postanowiliśmy - niech będzie z drewna... co z tego wszystkiego nam wyjdzie - pewnie okaże się po jakimś czasie użytkowania. Wszystko wyjdzie w "praniu". Odpukać do tej pory na firmę nie narzekamy.... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.01.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 dzień dobry witaj wilcza, nowy talencie pisarski w grupie Sebastianie, nie mogę się nadziwić . Napisz więcej o ocieplaniu, po kolei warstwy, czy szczeliny wentylacyjne i gdzie, wiatroizolacja jaka? Ale jestem wścibska Mile widziane fotki wew. witaj katju - jak tylko będzie dłuższa chwilka postaram się coś skrobnąć i wkleić - może jutro będę na budowie to przywiozę następne fotki tak sobie czasem pstrykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.01.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Wybacz Sebastiano, wydawało mi się, że budujesz w Kieźlinach. Ten dom, który wczoraj widziałam, to nie drewno, tylko jakiś pewnie Porotherm. Ale podobny. Twoja chatka porażająco piękna i rośnie w porażająco szybkim tempie. Znajomy zamierza budować z bala, jak patrzę na Waszą chałupkę rozumiem dlaczego witaj kofi - cieszy nas to tempo, ponieważ jest szansa że na wiosnę w kooońcu u siebie... w tempie duża zasługa pewnej mojej specjalistki która jak może podtrzymuje na duchu, pomaga w gąszczu budowlanym i buziaki jej za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 05.01.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 udało mi się w koncu wykurzyć męża sprzed laptopa, żeby skrobnąć parę słów, jeszcze trochę a bedę musiała się tydzień wcześniej zapisać w kolejkę domek cieszy nas ogromnie i już się nie mogę doczekać przeprowadzki, oby Panowie budowniczowie i inni dalej utrzymywali takie tempo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 05.01.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 odkryłam ze zdumieniem,że moja czarownica (czyli ja) lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 odkryłam ze zdumieniem,że moja czarownica (czyli ja) lata I dlatego budowa idzie Wam tak szybko. Czarodziejskie sztuczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.01.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 udało mi się w koncu wykurzyć męża sprzed laptopa, żeby skrobnąć parę słów, jeszcze trochę a bedę musiała się tydzień wcześniej zapisać w kolejkę chyba użyłaś do tego czarowniczych sztuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.01.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 ja się nie dam wykurzyć KINGSAJZ DLA KAŻDEGO - NIECH ŻYJE SZUFLANDIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.01.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Kto ma komputer ten ma "wadze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.01.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Kto ma komputer ten ma "wadze" powiem więcej - kto ma hasła ten ma władzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts