slawomir potecki 07.01.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Jeziorka kup tą komódkę , która ci się podoba , (bez szuflad nie dostaniesz) , daj panu romkowi niech odejmie fronty tych szuflad , dopasuje komodę do umywalki a następnie przymocuje te fronty tak jak były pierwotnie . co do okien : jeżeli dom jest nieogrzewany - to jest w nim duża wilgotność . dopiero po ok. 2-ch latach przy ciągłym ogrzewaniu zimą i przepalaniu w okresach przejściowych ustali się w nim wilgotność na stałe . wtedy okna i drzwi przestaną " pracować " , zakładając , że drewno , z którego je zrobiono miało odpowiednią wilgotność :- jezeli możliwe trzymaj je w okresach wilgotnych jak najdłużej zamknięte . nie zapomnij o wietrzeniu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 07.01.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Jeziorka, może te ramy okienne po prostu siadły. Stara komoda byłaby bardziej "stylowa", czy te wymiary są już pod konkretną umywalkę? katia specjalnie dla ciebie . mostek , który tak ci się podobał , zimą . http://www.republika.pl/slawkowo/mostek.zima.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 rany, dzięki ale piękna zima mostek wciąż uroczy witaj po przerwie a my tu jak zwykle czuwamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 07.01.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 sławku piękną masz to zimę...naprawdę.. znowu patrząc na twoje pieski boli mnie, że jeszcze nie mogę wziąć szczeniaka wilczka... ale jeszcze trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 07.01.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 sławku piękną masz to zimę...naprawdę.. znowu patrząc na twoje pieski boli mnie, że jeszcze nie mogę wziąć szczeniaka wilczka... ale jeszcze trochę... popatrz jest do wyboru http://www.republika.pl/slawkowo/owczarki.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 07.01.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 a tak między nami . czy po swiętach odpoczęliście ? bo ja tak http://www.republika.pl/slawkowo/po.swietach.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 07.01.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 sławku piękną masz to zimę...naprawdę.. znowu patrząc na twoje pieski boli mnie, że jeszcze nie mogę wziąć szczeniaka wilczka... ale jeszcze trochę... popatrz jest do wyboru o rany - biorę wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 07.01.2006 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 A ja nie. Dobry wieczór, albo właściwie Dobra noc. To bardzo ważna noc dla mnie, bo piszę Z MOJEGO DOMU, W KTÓRYM MAM INTERNET!!!! Hurra. A były małe szanse, baaardzo małe. TV nie mam, komórka nie ma zasięgu (10 km od centrum miasta wojewódzkiego ), a internet działa (po długich zmaganiach). Podzieliłam się swoją radością, pozdrawiam wszystkich gorąco (na dworze jakoś - 13) i idę spać. Tomku, nie chcę Cię martwić, bo do Twojego przyjazdu w te strony jeszcze trochę, ale zasypało kompletnie. Za to jak cudnie jest. Mam dla Ciebie taką prostą radę: postaraj się o jakiś śmigłowiec, o ile masz jakiś kawałek poletka, coby wylądować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 07.01.2006 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 dobry wieczór kofi - i zapewne dobranoc fajnie, ze masz już internet - wiem co to znaczy być bez sieci kiedy zawsze się go miało. Mam nadzieję, że ja również dosyć szybko będę miał na nowym miejscu... Minus 13 już masz powiadasz?? łoj....jaki kierunek jest na Twoją posiadłość?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 08.01.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 A ja nie. Dobry wieczór, albo właściwie Dobra noc. To bardzo ważna noc dla mnie, bo piszę Z MOJEGO DOMU, W KTÓRYM MAM INTERNET!!!! Hurra. A były małe szanse, baaardzo małe. TV nie mam, komórka nie ma zasięgu (10 km od centrum miasta wojewódzkiego ), a internet działa (po długich zmaganiach). Podzieliłam się swoją radością, pozdrawiam wszystkich gorąco (na dworze jakoś - 13) i idę spać. Tomku, nie chcę Cię martwić, bo do Twojego przyjazdu w te strony jeszcze trochę, ale zasypało kompletnie. Za to jak cudnie jest. Mam dla Ciebie taką prostą radę: postaraj się o jakiś śmigłowiec, o ile masz jakiś kawałek poletka, coby wylądować. to pewnie domek Tomka już tak zasypany . http://www.republika.pl/slawkowo/tomek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 08.01.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 to musimy pomóc mu odśnieżyć chałupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 08.01.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Katju, wneka ma 104 cm szerokosci, na tle wyfugowanego komina. Idealne miejsce na szafke z umywalka. Umywalka ma ok. 45 cm szerokosci, jajowata, lezy na Mazurach (mam nadzieje). Slawku, dzieki za rady, jak nie znajde do marca niczego, to pewnie tak zrobimy, upoluje cos tylko o odpowiedniej szerokosci. Tak piekne zdjecia, ze moze wybierzemy sie tam juz za tydzien wietrzyc W domu pozostal tez parkiet i mozaika drewniana, jeszcze zapakowane, ktorych nie zdazylismy polozyc. Czy po zimie bedzie na ognisko, czy bedzie sie jeszcze nadawac do polozenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.01.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 A ja nie. Dobry wieczór, albo właściwie Dobra noc. To bardzo ważna noc dla mnie, bo piszę Z MOJEGO DOMU, W KTÓRYM MAM INTERNET!!!! Hurra. A były małe szanse, baaardzo małe. TV nie mam, komórka nie ma zasięgu (10 km od centrum miasta wojewódzkiego ), a internet działa (po długich zmaganiach). Podzieliłam się swoją radością, pozdrawiam wszystkich gorąco (na dworze jakoś - 13) i idę spać. Tomku, nie chcę Cię martwić, bo do Twojego przyjazdu w te strony jeszcze trochę, ale zasypało kompletnie. Za to jak cudnie jest. Mam dla Ciebie taką prostą radę: postaraj się o jakiś śmigłowiec, o ile masz jakiś kawałek poletka, coby wylądować. Cieszę się z Tobą z Twojego internetu Dzięki za info o śniegu. Kiedy tak sypnęło? Rozmawiałem z sąsiadem w piątek i mówił, że jest kilka centymetrów Jeśli chodzi o lądowanie helikopterem to nie ma sprawy, jest 1,5 ha Tylko skąd wziąć na helikopter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.01.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 dzień dobry nareszcie piękna, słoneczna zima a nie mogło tak być w święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 09.01.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Katju, wneka ma 104 cm szerokosci, na tle wyfugowanego komina. Idealne miejsce na szafke z umywalka. Umywalka ma ok. 45 cm szerokosci, jajowata, lezy na Mazurach (mam nadzieje). Slawku, dzieki za rady, jak nie znajde do marca niczego, to pewnie tak zrobimy, upoluje cos tylko o odpowiedniej szerokosci. Tak piekne zdjecia, ze moze wybierzemy sie tam juz za tydzien wietrzyc W domu pozostal tez parkiet i mozaika drewniana, jeszcze zapakowane, ktorych nie zdazylismy polozyc. Czy po zimie bedzie na ognisko, czy bedzie sie jeszcze nadawac do polozenia? w ten mrożny dzień witam gorącą herbatką . http://www.republika.pl/slawkowo/cherbatka.jpg jeziorka jeżeli te paczki nie były otwierane to nie powinno się nic stać . gdyby dostała się woda . to wtedy klops . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 O właśnie, herbata to świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 09.01.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ...dziwna jakaś ta zima, w Piszu śniegu ledwie parę cm, a parę kilometrów na zachód będzie ze 30... Na szczęście pogoda jaką mieliśmy podczas ostatniego weekendu, jest taka, taka...... , ech co tam będę się rozwodził, lepiej wkleić jakieś zdjęcie http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/1/1/2/14207140_d.jpg Tomku1950, wszędzie można dojechać , ale tak jak myślałem 40km/h lepiej nie przekraczać /chyba że masz auto 4x4, to wtedy możesz poszaleć i z 50.../ t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 09.01.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 A ja nie. Dobry wieczór, albo właściwie Dobra noc. To bardzo ważna noc dla mnie, bo piszę Z MOJEGO DOMU, W KTÓRYM MAM INTERNET!!!! Hurra. A były małe szanse, baaardzo małe. TV nie mam, komórka nie ma zasięgu (10 km od centrum miasta wojewódzkiego ), a internet działa (po długich zmaganiach). Podzieliłam się swoją radością, pozdrawiam wszystkich gorąco (na dworze jakoś - 13) i idę spać. Tomku, nie chcę Cię martwić, bo do Twojego przyjazdu w te strony jeszcze trochę, ale zasypało kompletnie. Za to jak cudnie jest. Mam dla Ciebie taką prostą radę: postaraj się o jakiś śmigłowiec, o ile masz jakiś kawałek poletka, coby wylądować. Cieszę się z Tobą z Twojego internetu Dzięki za info o śniegu. Kiedy tak sypnęło? Rozmawiałem z sąsiadem w piątek i mówił, że jest kilka centymetrów Jeśli chodzi o lądowanie helikopterem to nie ma sprawy, jest 1,5 ha Tylko skąd wziąć na helikopter? już masz . http://www.republika.pl/slawkowo/helikopter.JPG a gdyby był za szybki to proponuję coś wolniejszego , pola masz dość . http://www.republika.pl/slawkowo/samolot.JPG a na ostatnie 200 m. to już tradycyjnie . http://www.republika.pl/slawkowo/lyzwy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.01.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 O właśnie, herbata to świetny pomysł herbata chyba, że z czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.01.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 jamles, a herbata z czosnkiem na co pomaga? jednak wolę z rumem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts