Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Jeziorka

kup tą komódkę , która ci się podoba , (bez szuflad nie dostaniesz) , daj panu romkowi niech odejmie fronty tych szuflad , dopasuje komodę do umywalki a następnie przymocuje te fronty tak jak były pierwotnie .

co do okien : jeżeli dom jest nieogrzewany - to jest w nim duża wilgotność . dopiero po ok. 2-ch latach przy ciągłym ogrzewaniu zimą i przepalaniu w okresach przejściowych ustali się w nim wilgotność na stałe . wtedy okna i drzwi przestaną " pracować " , zakładając , że drewno , z którego je zrobiono miało odpowiednią wilgotność :- jezeli możliwe trzymaj je w okresach wilgotnych jak najdłużej zamknięte . nie zapomnij o wietrzeniu !!!

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja nie. :cry:

Dobry wieczór, albo właściwie Dobra noc.

To bardzo ważna noc dla mnie, bo piszę Z MOJEGO DOMU, W KTÓRYM MAM INTERNET!!!! Hurra. :lol: :lol: :lol:

A były małe szanse, baaardzo małe. TV nie mam, komórka nie ma zasięgu (10 km od centrum miasta wojewódzkiego :evil: ), a internet działa (po długich zmaganiach). :) Podzieliłam się swoją radością, pozdrawiam wszystkich gorąco (na dworze jakoś - 13) i idę spać.

Tomku, nie chcę Cię martwić, bo do Twojego przyjazdu w te strony jeszcze trochę, ale zasypało kompletnie. Za to jak cudnie jest. Mam dla Ciebie taką prostą radę: postaraj się o jakiś śmigłowiec, o ile masz jakiś kawałek poletka, coby wylądować. :)

dobry wieczór kofi - i zapewne dobranoc :D

fajnie, ze masz już internet - wiem co to znaczy być bez sieci kiedy zawsze się go miało. Mam nadzieję, że ja również dosyć szybko będę miał na nowym miejscu...

Minus 13 już masz powiadasz?? łoj....jaki kierunek jest na Twoją posiadłość?...

To bardzo ważna noc dla mnie, bo piszę Z MOJEGO DOMU, W KTÓRYM MAM INTERNET!!!! Hurra. :lol: :lol: :lol:

A były małe szanse, baaardzo małe. TV nie mam, komórka nie ma zasięgu (10 km od centrum miasta wojewódzkiego :evil: ), a internet działa (po długich zmaganiach). :) Podzieliłam się swoją radością, pozdrawiam wszystkich gorąco (na dworze jakoś - 13) i idę spać.

Tomku, nie chcę Cię martwić, bo do Twojego przyjazdu w te strony jeszcze trochę, ale zasypało kompletnie. Za to jak cudnie jest. Mam dla Ciebie taką prostą radę: postaraj się o jakiś śmigłowiec, o ile masz jakiś kawałek poletka, coby wylądować. :)

to pewnie domek Tomka już tak zasypany .

http://www.republika.pl/slawkowo/tomek.jpg

Katju, wneka ma 104 cm szerokosci, na tle wyfugowanego komina. Idealne miejsce na szafke z umywalka. Umywalka ma ok. 45 cm szerokosci, jajowata, lezy na Mazurach (mam nadzieje).

Slawku, dzieki za rady, jak nie znajde do marca niczego, to pewnie tak zrobimy, upoluje cos tylko o odpowiedniej szerokosci.

Tak piekne zdjecia, ze moze wybierzemy sie tam juz za tydzien wietrzyc

:wink:

W domu pozostal tez parkiet i mozaika drewniana, jeszcze zapakowane, ktorych nie zdazylismy polozyc. Czy po zimie bedzie na ognisko, czy bedzie sie jeszcze nadawac do polozenia?

Cieszę się z Tobą z Twojego internetu :D

Dzięki za info o śniegu. Kiedy tak sypnęło? Rozmawiałem z sąsiadem w piątek i mówił, że jest kilka centymetrów :o

Jeśli chodzi o lądowanie helikopterem to nie ma sprawy, jest 1,5 ha :wink: Tylko skąd wziąć na helikopter? :(

Katju, wneka ma 104 cm szerokosci, na tle wyfugowanego komina. Idealne miejsce na szafke z umywalka. Umywalka ma ok. 45 cm szerokosci, jajowata, lezy na Mazurach (mam nadzieje).

Slawku, dzieki za rady, jak nie znajde do marca niczego, to pewnie tak zrobimy, upoluje cos tylko o odpowiedniej szerokosci.

Tak piekne zdjecia, ze moze wybierzemy sie tam juz za tydzien wietrzyc

:wink:

W domu pozostal tez parkiet i mozaika drewniana, jeszcze zapakowane, ktorych nie zdazylismy polozyc. Czy po zimie bedzie na ognisko, czy bedzie sie jeszcze nadawac do polozenia?

w ten mrożny dzień

:evil:

witam gorącą herbatką . :D

http://www.republika.pl/slawkowo/cherbatka.jpg

jeziorka

jeżeli te paczki nie były otwierane to nie powinno się nic stać . gdyby dostała się woda . to wtedy klops .

...dziwna jakaś ta zima, w Piszu śniegu ledwie parę cm, a parę kilometrów na zachód będzie ze 30...

Na szczęście pogoda jaką mieliśmy podczas ostatniego weekendu, jest taka, taka...... :o :lol:, ech co tam będę się rozwodził, lepiej wkleić jakieś zdjęcie

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/h/1/1/2/14207140_d.jpg

Tomku1950, wszędzie można dojechać , ale tak jak myślałem 40km/h lepiej nie przekraczać /chyba że masz auto 4x4, to wtedy możesz poszaleć i z 50.../

t

Cieszę się z Tobą z Twojego internetu :D

Dzięki za info o śniegu. Kiedy tak sypnęło? Rozmawiałem z sąsiadem w piątek i mówił, że jest kilka centymetrów :o

Jeśli chodzi o lądowanie helikopterem to nie ma sprawy, jest 1,5 ha :wink: Tylko skąd wziąć na helikopter? :(

już masz . :D :D

http://www.republika.pl/slawkowo/helikopter.JPG :D :D

a gdyby był za szybki to proponuję coś wolniejszego , pola masz dość .

:D :D

http://www.republika.pl/slawkowo/samolot.JPG

a na ostatnie 200 m. to już tradycyjnie . :D :D

http://www.republika.pl/slawkowo/lyzwy.jpg