Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Grupo, nie marudzić proszę tylko zapisywać się listę uczestników muratorowego spotkania w dniu 4 marca na ul. Kamionkowskiej w Warszawie. Wszyscy mają stawić się w komplecie w strojach organizacyjnych. :wink: Wiem, że Katja dokonała już obywatelskiego, patriotycznego obowiązku. :D Ja też :D

W tym roku grupa olsztyńska na pewno nie zawiedzie :D

Aneska też się szykuje 8) :D

... tylko te stroje organizacyjne :roll:

otóż to...

czy można zrealizować pomysły z zeszłego roku?

... bo ja najchętniej okutałbym się w białe prześcieradło i owinęła taśmą izolacyjną czarną :wink: :D

Ja miałem nie prześcieradło tylko biały ręcznik frotte :D przypięty do marynarki agrafkami.

Radzieckie slipki. Czasami się przecierają na kolanach :D

Witajcie

nadal pieknie oszadzone drzewa...

Sławku - co w Twojej piwniczce bedziesz trzymać? Zastanawiałam się kiedyś nad czymś takim u nas.

Tomku - kiedy wybierasz się na Mazury? My się poważnie zastanawiamy nad najbliższym weekendem. Ale do naszego gospodarza do Kruklanek, oczywiście. Da radę przejechać?

Mam trochę wyrzuty sumienia, bo prawie niczego wewnątrz nie zabezpieczylismy przed mrozami. O parkiet już się pytałam. A jak wygląda sprawa z farbami i klejem do parkietu? Będą na wiosnę do wyrzucenia czy po rozpuszczczeniu jeszcze do użytku? Workowe sprawy typu klej do gresu czy fugi - chyba mrozy im nie zaszkodzą?

Chyba została nam tam jeszcze butelka czy dwie wina... Winne lody? Czemu nie:-)

dzień dobry,

ciekawy tamat te stroje :D .

Komtur ma swój ręcznik, brodę etc. ok :D

Ale może jakiś bardziej dyskretny "znak rozpoznawczy" grupy dla bardziej nieśmiałych :oops: :roll:

a masz jakieś propozycje Kasiu?

... mi się tylko czarny krzyż na czole tłucze po głowie

ale to raczej wyglądałoby jakbyśmy przybyli z torunia, z kopalni moheru :-? :wink:

ps. poprawiono literówkę

O rany, ile pytań! :D

Sprawa wyjazdu. Planowaliśmy, planujemy wyjazd w ten piątek przed południem, ale jak zobaczyłem prognozy pogody na weekend to trochę ochota mi odchodzi. W piątek ma mocno sypać, w sobotę i niedzielę mróz do -20 stopni :evil: Jak pług nie odśnierzy to ostatnie 5 km może być nieprzejezdne nawet z łańcuchami na kołach. Mamy jechać z 5 letnim wnukiem. Decyzję pewnie podejmiemy w ostatnim momencie po kolejnym przestudiowaniu prognozy pogody i telefonie do mazurskiego sąsiada. Chałupa wymrożona. :evil: Zostawiliśmy też wino, ale w kartonie. Takie na grzańca. Tylko trzeba je będzie najpierw rozmrozić. Butelkowe to na 100% butelka by pękła - wino zamarza w temp. ok. - 4 stopni. Farby wodne (emulsyjne), możesz Jeziorko wyrzucić bez otwierania. Sypkie kleje w zamkniętych workach wytrzymają mrozy, pytanie tylko czy termin przydatności do użycia nie minął jesienią. Mogą być trochę słabsze.

Jeśli chodzi o strój to może jakieś dwa nagie :oops: miecze? :wink: :D