katja 25.01.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 to przykre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.01.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ..raczej ... kosztowne .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 25.01.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 dobry wieczór chciałam podzielić się radosna wieścią, że straszne mrozy powoli odchodzą... o 19.30 na dworzu -15 (wczoraj o tej samej porze -24) może odmarzną nam rury z wodą ja jestem za...niech juz sobie wracaja na wschod... juz wiem jak wyglada prawdziwa zima wiec starczy 3mam kciuki za rurki A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 25.01.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 dzien dobry - sloneczko wychodzi, jest cieplej, mam nowy akumulator - normalnie prawie lato tylko kurna gdzie moje oknaaaaa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.01.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Aneska, z tymi rurami to na serio? gdzie? na dworze? w łazience? Sebastiano, nie masz jeszcze okien = masz mniej zmartwień bo okien trzeba pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.01.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Aneska, z tymi rurami to na serio? gdzie? na dworze? w łazience? Sebastiano, nie masz jeszcze okien = masz mniej zmartwień bo okien trzeba pilnować dobry wieczór ... z tymi rurami to na serio zamarzła rurka z ciepłą wodą, prowadząca od pieca do wanny i dalej do kuchni ponieważ położona jest tuż przy ściance kolankowej, od północnej strony mieszkania, więc pewnie dlatego. ale obok niej jest rurka z zimną wodą i ta nie zamarzła... podejrzewam, ba! jestem pewna, że za mało ociepliliśmy, czegoś nie dopilnowaliśmy pluję sobie w brodę, bo co ze mnie za budowlaniec tfu tfu tfu teraz rozglądamy się za jakąs firmą, która nam ekofiber "wstrzyknie" pod płytę (oby się dało) no i naszczęście przyszło ocieplenie. jutro ma być tylko -4. to prawie upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.01.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 jak by co, to mam namiary na dystrybutora ekofibru z Olsztyna. Temat celulozy nie jest mi obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.01.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 z nieba mi spadasz Katju czy mogę prosić o namiary ...jestem głodna informacji ... i ciepłej wody to zo znalazłam w internecie nie daje mi pełnego obrazu tego materiału, chociaż z tego co do tej pory czytalam, jest to w naszej sytuacji najlepsze rozwiązanie, bo nie bedzie trzeba demontować płyt K-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.01.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ...Temat celulozy nie jest mi obcy ... czyżbyście u siebie też wykorzystywali ten rodzaj ocieplenia? powiedz jakie jest twoje zdanie o tym materiale... z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 25.01.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Aneska - jak cóś to ja służę ciepłą wodą...wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.01.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Namiary poszły na priva My zamierzamy ocieplić chałupę Thermoflokiem, to też włókna celulozowe, tyle, ze będziemy je natryskiwać / znaczy nie my tylko firma/ na mokro na ściany. W Waszym wypadku, to robi się otwory w płycie i wtryskuje sypki ekofiber, tę metodę stosuje się tez np. do ocieplania dachu. Mnie głównie interesuje ocieplanie ścian drewnianych, nie wiem jak to jest w innych technologiach. Facet wydaje się kompetentny, sam to wykorzystuje u siebie, a w ogóle to buduje ciekawy dom z gliny. Oglądaliśmy go równo rok temu, a było wtedy 10 stopni na plusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.01.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 dzięki Katjudlatego właśnie zainteresowaliśmy się tą technologią, bo wystarczą otwory w płycie, a więc mały remoncik, a nie duży remont.musimy szybko działać, bo sytuacja jest poważna, a fala mrozów ma wrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 26.01.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzień dobry... melduję -14 mam nadzieję dziewczyny, że uda Wam się z ociepleniem wszystko jak należy - 3mam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 26.01.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 dzień dobry Sebastiano, dzieki za ofertę jeszcze się nie kleję... ale kto wie, moze niedługo ... a z ociepleniem musi sie udać, poprostu musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.01.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 dzień dobry Trzymamy kciuki za ocieplenie ściany Aneski i ocieplenie klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 26.01.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 dzieki Katju jestem nastawiona optymistycznie. dzieki na namiary. gość wydawał sie bardzo konkretny przez telefon ... a ocieplenie juz idzie , jest ok. -7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 26.01.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 -7 toż to prawie jak lato...ale znowu coś spada a okien dalej nie ma i może jutro..albo pojutrze...albo w poniedziałek...albo wpadnę tam z rgppanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.01.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Sebastian, spokojnie Czy to Wasza pierwsza niesłowna firma/fachowiec? Przez moją budowę przewinęło się wielu fachowców różnej maści, a słowny to był chyba tylko geodeta i stolarz od okien, ale on spod Giżycka Największe utrapienie to "miejscowi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 26.01.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 witaj Katju jak na razie jesteśmy -odpukac - z naszego wykonawcy zadowoleninie jest jego winą, że okienka nie dojezdżają - wina producenta, że robi obsuwę. Mam nadzieję, że nadrobią to jakościowo...z tego co się rozeznałem dostali full zamówień pod koniec roku i nie wyrabiają. Ludzie chcieli zdążyć z ulgami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 27.01.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 dzień dobry miłego i ciepłego weekendu dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts