Sebastiano 28.01.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 dobry wieczór - sobota, weekend a tu ciiiiisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.01.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 ....taka tragedia, aż nie chce się pisać J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 29.01.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 30.01.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 dzień dobry Aneska, i co, da się ocieplić tę ścianę ekofibrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.01.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 dzień dobry tak katju, da się ale ten facet to pasjonat musimy jednak wykonać parę prac przygotowawczych, żeby koszt materiału nie puscił nas z torbami: "trochę przesunąć" instalacje cc i cw - żeby była bliżej regipsów, dobudować jakąś ściankę... szykujemy się z remontem na wiosnę, bo teraz i tak ma zapchane terminy. muszę przyznać, że bardzo zapaliliśmy się do tego rozwiązania. moze nie jest najtańsze, ale przynajmniej nie będziemy musieli rozbierać całych ścianek. w każdym razie facet zrobil na mnie pozytywne wrażenie. dzieli się wiedzą i chętnie odpowiada na pytania. ciepłą wode na szczęście juz mam. tzn. miałam jak wychodziłam z domu przed 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 30.01.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 ... to dobrze określenie pasjonat bardzo dobrze do niego pasuje. Fakt, rozmowny jest i sporo można sie od niego dowiedzieć. Miejmy nadzieję, że ekipę ma równie fachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.01.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 wymienił wiele inwestycji, które ocieplał lub docipłał. inwestorzy daja mu dobre rekomendacje. oczywiście, nie wspopniał ani słowa o wadach tego materiału (wcale mu sie nie dziwię), a te z reguły wychodza po jakimś czasie. np. o wełnie wiemy, że sie zbija, filcuje, itp. , o styropianie, że sie utlenia... a o tym granulacie jeszcze nie znalazłam żadnych info. to dość świeże rozwiązanie. w każdym razie jesteśmy na etapie "przemysliwiania" działań. rozważania za i przeciw .... i liczenia kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 30.01.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 tu masz jeszcze linka do poczytania o tym materiale, termex to też włókna celulozowe tyle, że fińskie. Ekofiber, termex, thermofloc to praktycznie to samo różnych producentów. Są dwa sposoby nakładania tego materiału, na sucho, tak jak byłoby u Was, albo na mokro.http://termex.wior-sc.pl/termex/ Ciekawa jestem, ile Wam zaśpiewał za m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.01.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 dzieki za link poczytałam wiesz, ja może jakaś nienormalan jestem, ale jak czytam tylko same superlatywy to robię się ostrożna (i zaczynam szukac dziury w całym) ...chociaż nadal jestem za zastosowaniem właśnie tego materiału a zaśpiewał 180 zł/m3 netto + koszty przygotowawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 30.01.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 ze mnie też taki niedowiarek... jest pare osób na forum, które ekofibrem /na sucho/ ocieplało dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.01.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 tak, czytałam te wątki i opinie w nich zawarte są pozytywne łatwość "montażu" tego ocieplenia niweluje i usprawiedliwia jego dość wysoki koszt no i jeszcze fakt, że wciska sie w każdą szczelinę... chociaż to ostatnie, jak się teraz zastanawiam, nie wiem czy naprawdę jest plusem w końcu dom musi oddychać zresztą, zwolennicy każdego rodzaju ocieplenia będą obstawać przy swoich racjach. a my, jak juz pisałam, wybierzemy akurat ekofiber, żeby nie rujnować całej chałupy. a poza tym, jak się okazało, musimy też docieplić naszą drewnianą podłogę. pod legarami jest za dużo wolnej przestrzeni, po której hula wiatr. ale to pewnie będzie ostatni etap remontu, uzależniony od ilości środków płatniczych jakie nam pozostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.01.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 ...a to raczej technologia dla istniejących budynków, a nie do nowo budowanych.....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.01.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 no właśnie niekonieczniemetoda natryskowa, o jakiej pisała Katja, może być stosowana w nowobudowanych obiektach.ale sucha też - do polaci dachowych, stropów drewnianych, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 31.01.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 dzień dobry ...a to raczej technologia dla istniejących budynków, a nie do nowo budowanych..... J stosuje się głównie do ocieplania ścian domów drewnianych. Ja zamierzam swoje ściany z bali /12cm/ocieplić od wew. celulozą. Do bali mocuje się szkielecik co 60cm/ podobnie jak do ocieplania wełną/, albo przybija się łaty na dystansach /krótkie kawałki łat w poprzek/. Przy tym drugim sposobie mniej mostków termicznych i mniej drewna. Grubość łat zależy od tego ile chcemy ocieplenia. Przyjeżdżają panowie i natryskują mokre włókna celulozowe, to wysycha i już. No prawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 31.01.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 rany - jest tych technologii mam nadzieję dziewczyny, że uda wam się z tym ociepleniem jak najlepiej, najskuteczniej i w miarę bez bólu po kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 31.01.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 ...no ale, niedaleko mojego starego mieszkania to metodą tą ocieplali akurat 10 piętrowca. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.01.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Pozdrawiam Was kochani z Komturii w mazurskiej knieji. Żyję, a że juz jutro wracam do Warszawy odezwę się wieczorem na forum. Obecnie jest to kombinacja laptopa z komórka zięcia. Działa, ale potwornie powoli. Wszystko w porządku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 31.01.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 witaj Tomku strasznie miło cię widzieć i czytać czekamy na twój powrót trzymaj sie cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 31.01.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 witaj serdecznie Tomku - miło ponownie widzieć....pozdrowionka od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 31.01.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Tomku, fajnie, że już wracasz stęskniliśmy się tu za Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts