Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Serdeczne dzięki za pozdrowienia. Jedyne czego tu brakuje to WAS. Jutro o tej porze powinienem być w Warszawie więc napiszę więcej.

Pozdrawiam i dziękuję za SMSowe wsparcie śniezno pogodowe i gorące myśli które podgrzały chałupę i wszystkie SMS które potwierdzały, że gdzieś w Warszawie, Stargardzie, Olsztynie, Jeleniej Górze, Śląsku, na pokładzie statku w brazylijskim porcie i w paru innych miejscach jest ktoś kto o nas myśli - Przyjaciel :D z Forum.

Dziekujemy.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie! Zniknęliśmy ledwo na ok. miesiąc, a tu się działo, oj działo :D . Szkoda, że nas tu nie było :( . Na swoje usprawiedliwienie mamy tylko tyle, że po przeprowadzce pozbawiono nas dostępu do sieci. Teraz wracamy i pozdrawiamy Was wszystkich bardzo, bardzo serdecznie i bardzo ciepło.

Wiedźmo to Ty? Witajcie po przerwie :D Ważne, że przeprowadzkę macie już za sobą. Pozdrawiamy. Pokażcie ten swój domek :roll:, jakąś fotkę...

Witajcie kochani, trochę spóźnione jestem, ale pobyt mi się przedłużył niespodziewanie. Było super, chociaż brak świeżego śniegu trochę popsuł przyjemność korzystania z sauny. Tyle, że nie musiałem śniegu odgarniać i zakładać na koła lańcuców. Pewien problem miałem z wjechaniem na swój teren. :evil: Jest troszkę pod górkę, bagażnik załadowany dobrem wszelakim i przednionapędowa "knedliczka" zaczęła się slizgać. Cofnąłem by nabrać rozpędu, pomogło ale nie do końca. do szczytu górki zostało trochę. Cofnąłem jeszcze raz by rozpędzić się mocniej i... o jeden metr zbyt daleko :evil: Tylnymi kołami wjechałem w łąkę (swoją). Tylne koła na łące, przednie prawie w powietrzu, środek samochodu podparty na zwałach śniegu, ciemno, temperatura - 20 stopni, sąsiad do którego miałem telefon, a który jest uczynny i ma traktor nieobecny. Śmiać się czy płakać? Postanowiłem wyjechać o własnych siłach co udało mi się już po 2 godzinach. Ogrzałem się w chałupie w której rozpalony kominek podniósł temperaturę w międzyczasie do - 10. :D

Grzaniec był potrzebny :oops:

dzień dobry :D

...u Tomka jak zwykle z przygodami, ważne, że dobrze się skończyło :D

długo nagrzewaliście chałupę do temperatury dodatniej?

Kasiu, jak przyjechaliśmy w piątek 0 20 na dworze było - 20, a w chałupie chyba tyleż samo. Zarza rozpoliliśmy kominek + 3 termowentylatory. Po jednym w łazience i jeden w kuchni około 22 jak udało mi sie podjechac było już tylko - 12. Rano było + 10 a wieczorem kiedy dowieziono nam wnuczka + 18, + 20.

również życzę wszystkim udanego łykendu

ten tydzień był ciężki bardzo :-?

należy się odpoczynek 8)

Współczuję Ci Anesko. Mróz, śnieg, a Ty musisz ganiać po dworze.

Zaraz jadę do chałupy po trzeba ją przygotować do kolejnego zimowego snu. Kiedy odjeżdżaliśmy nie było na to czasu. Trzeba spuścić wodę z rur i wyłączyć ogrzewanie podłogowe. A dodatkowy, nieplanowany wcześniej weekend w chałupie bardzo miła rzecz. Bolące kolano można będzie wygrzać. Spadło podobno trochę śniegu. Zasp chyba nie powinno być. Jutro w nocy ma być - 22 :D

Pozdrawiam i do niedzieli.

znowu wyjeżdżasz Tomku...

miłej podróży

śniegu nie spadło aż tak dużo, przynajmniej u nas :roll: zaledwie parę płatkow...

chyba -22 to nie będzie, ale może tam u ciebie... mam nadzieję, że chałupa nie zdąrzyła się wychlodzić

a co do ganiania po dworze - to nie jest takie złe, gdyby nie ta ogólnonarodowa nagonka teraz na nas :roll: :-?