Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Testowanie trwałości zawieszenia to najlepsze u mnie. Ostatnie 5 km przez las. Właśnie trwa wywózka drewna z lasu :evil:

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do tego dodać trzeba, jak w całej Polsce, pijanych kierowców, niesprawne samochody, bez przeglądów, bez ubezpieczenia. Ale nie narzekajmy. Mazury są piękne.

Witam Was

ooooo, przygotowania do zjazdu baaardzo zaawansowane. Podziwiam szczerze Wasze zaangazowanie. Mnie niestety nie bedzie, bo: mam swieto osobiste, a ponadto bede siedziec w samolocie do Grecji.... Tak, ruszamy na tydzien tanim przewoznikem, w dodatku z Katowic (pobudka w sobote cos ok. 5.30, brrrr). Pewnie za to mozna byloby wykonczyc kawalek chalupki, ale musze zaatankowac troche sil do dalszego wyrywania pieniedzy z zycia:-))

Tomku, dobrze, ze majstrow juz zaklepalam, bo przy Twoich referencjach wszyscy byliby caly czas zajeci ;-) P. Roman dziala dalej w temacie moich okien, a Twoj od wykonczeniowki konczy u Ciebie i prawdopodobnie zacznie u mnie. Jedziemy zaraz po swietach i ustawiamy roboty.

Eeeeeh, tez mi sie marzy taka chalpka w sniegu, mroz, kominek itp. Tomku, w zaspy przyjedziesz konikiem do nas na grzane wino, co????

Pozdrowienia dla wszystkich

Stawiguda, Stawiguda... coś mi to mówi. Aneska, Tobie też?

oj mówi mówi.... :D i to nie tylko z powodu okien.....

Pasłęką jeszcze bliżej

dolina Pasłęki jest przepiękna. robiłam kiedys takie badania wartosci kulturowych jej dorzecza i miałam okazję poznać te tereny od źródeł do granic powiatu olsztyńskiego. nie powiem po jakich strasznych bezdrożach jeździlam. w każdym razie to było gorsze niz testowanie trwałosci zawieszenia mojego samochodu Tomku, ale było warto :D

Cześć w piatek,

Jeziorka naładuj akumulatory, dobra pora na zwiedzanie Grecji, udanego urlopu :D

oj mówi mówi.... :D i to nie tylko z powodu okien.....

Aneska, co wydarzyło się w Stawigudzie? 8)

Dolinę Pasłęki podziwiam z okien samochodu :oops: . Kajaczek i Pasłęka -marzenie ściętej głowy, kondycja już nie ta :(

dzień dobry słonecznie :D

Kajaczek i Pasłęka -marzenie ściętej głowy, kondycja już nie ta

dlaczego ściętej :o nurt ma wartki, do wioseł aż tak przykładac sie nie trzeba. no a poza tym, od czego sa mężowie :D kobitka z przodu, jako szlakowa, buzia i nogi do słońca, widoczki podziwia 8)

a z moją kondycją też nie najlepiej - praca za biurkiem nie sprzyja rozwojowi kultury fizycznej :-?

Katja.... no co Ty?

W Stawigudzie buduje siem Agana :roll: :D

A co do Zjazdu......

to czlonkowie mojej ulubionej Grupy od serca....

choc nie cialem to bede obecny na imprezie o czym obecni uslysza 8) :D

Pozdro

J

Agana

A w gminie Stawiguda gdzie i czy jest ta sama knajpa, w której dawali pyszne schabowe ( i seta zimnej wódy :D )

W Stawigudzie (jedna z najbogatszych gmin w Polsce. Zdaje mi się, że to Zyta Gilowska swojego czasu uciekła ze Stawigudy, bo wójt "sprzedał" działki sąsiadujące z jej terenem i tym samym Zyta miałaby zasłonięty widok na jezioro) jest taka duża knajpa, "w samym centrum", ale tam nigdy nie byłam. Trochę dalej nad j. Pluszne jest "Złoty Strug" i tam to dopiero można zjeść: okonek, linek, a w sezonie sos z kurek (np. do tego schabowego :D ) i naleśniki z jagodami. Ale jestem głodna :wink: !

Agana, wszystko sie zgadza - ja tez sie glodna zrobiłam:D (szczególnie w temacie rybek, ktore latem często spożywałam przy okazji kąpieli w Plusznem). A Zyta ma dom na granicy gminy Stawiguda i Gietrzwałd (za Tomaszkowem).

Katja, mam nadzieję, że może zorganizujemy jakis spływ, zakończymy go w Stawigudzie, obejrzymy okna i zjemy goleneczke zaprawiając ją seteczką lub dwiema :D a potem skontrolujemy budowę Agany....