Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sebastiano poskarż na babę, że jej kogut pieje zbyt wcześnie, a spacerujący po osiedlu drób stwarza zagrożenie zdrowotne. Ptasia grypa. i na dodatek zanieczyszcza chodniki. :D

już ja coś wymyślę... :D

swoją drogą - jej kilka psów chasa sobie luzem, obskakały i wystraszyły niedawno po raz kolejny dzieciaki mojej sąsiadki, więc poszła i postraszyła policją - i może się babie pomyliło z donosem :D

Kofi, pod pierzynę i grzać się! Masz być zdrowa.

Do mnie też w tym roku do "komturii" podjechał dzielnicowy. Przedstawił się, że jakby co, to mogę do niego zadzwonić. Wstawiłem nr do komórki. Oby się nigdy nie przydał.

Myślałam, że dzielnice to są tylko w mieście, a na wsi to się jakoś inaczej nazywa. Np posterunkowy... Ale małe mam doświadczenie w byciu wieśniakiem i dzielnicowego, czy jak go tam zwał nie zdążyłam poznać. Ja nawet oficjalnie to tym wieśniakiem jeszcze nie jestem, bo urząd gminy za wcześnie zamykają i nie mam szans się tam udać. (No i pewnie wkrótce odwiedzi mnie dzielnicowy w towarzystwie komornika, bo jakieś zaległości podatkowe mi sie tworzą :roll: ).

O pierzynce to tylko mogę pomarzyć. Cierpię w pracy w skrytości ducha, i wstydzę się ludziom pokazać, taka jestem dzisiaj "pociągająca"...

Jak już zamieszkam u siebie to pierwszym niezbędnym do przeżycia nabytkiem będzie dobry sprzęt do odśnieżania. :(

Inaczej sie nie da. :evil:

a co ja mam powiedzieć. W czwartek jadę na wieś, a tam już w połowie stycznia było 30cm śniegu i nie mogłem do siebie wjechać. Od tamtej pory napadało drugie tyle, a będę miał sporo do rozładowania...

... no i ma jeszcze dopadać, dlatego nic odgarniać nie będę , najwyżej co nieco ubijać.

Ale, ale. Sanki - to jest to. 100m od drogi do domu, 5-6 kursów i :) jesteśmy w :o lesie?

Moja żona chciała by mieć parę koników - tarpanów. Łąki mamy ponad hektar, stajni nie potrzebują. Sanie można zrobić. Tomku, to jest rozwiązanie! :D Jeszcze na kuligu dla miastowych zarobić można :wink: