Jerzysio 05.03.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 ..hieloł wew niedzielne południe, jak forma ???J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.03.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Dla nieobecnych moje wypociny na spotkanie Witam serdecznie wszystkich uczestników tegorocznego spotkania : „FORUM MURATORUM” W imieniu Tajnej i Niezawisłej Rady Uczestników Forum ( jest tak tajna, że sam nawet nie wiem, kto do niej należy ) ................ po stronniczych, burzliwych i utajnionych obradach przyznajemy następujące nagrody. I tak : 1. W kategorii : ................ zaraz, zaraz przecież to jest zeszłoroczny tekst, kto podmienił kartki ??? .... pewnie jakaś Grupa Trzymająca Wadze ....... ......jest !!! taaaaaa ...a zatem w wyniku tajnych i nader stronniczych wyborów przedstawiam nominacje do najciekawszego tematu powstałego na stronie internetowej forum. 1. „Czym przepędzić kreta” autorstwa - ciku za zjadanie własnego ogonka i kopanie dołków pod innymi. 2. „Rekord wpisów......” autorstwa xrrr82 ( chyba jakiś tajny agent !? ) za to, że autorowi chodziło o cosik inszego, a wyszło coś zupełnie innego. 3. „RATUNKU !!!!!! POMOCY !!!!!” praca zbiorowa powstaje z częstotliwością 2 postów dziennie 4. „Najlepsi doradcy na tym forum – kandydatury” Redakcja za przedni, ale nie przemyślany do końca pomysł uhonorowania forumowiczów. 5. „Komentarz do dziennika Kroyeny herbu Kroje” autorstwa – Ivonesca za wywołanie wulkanu staropolskiej mowy w najlepszym wykonaniu 6. „Wszystko co do tej pory było o oknach na forum” napisał GOŚĆ ttttttttaaaaaa......no rzeczywiście GOŚĆ ma poczucie humoru....... 7. „Kawiarnia klubowa” autor - Loniu za bardzo przytulne wnętrze w którym znajdziecie ciepło i zrozumienie i nie tylko. 8. „Gotowanie na szybko” - rrmi Szybko !?? ....... a zatem to za przepisy na mięsko pieczone przez 6 godzin. 9. „Ropa kontra węgiel, gaz kontra prąd” napisał KvM ...myśli, że zapłaci mniejsze rachunki pisząc co tańsze .... 10. ....jakieś 12 tys. postów które pozostały bez odpowiedzi – praca baaaaaaaaaaaaaardzo zbiorowa. 11. „dlaczego moje ogorki sa kuliste i maja twarde skorke? Help” autor – ................................ godzilla ...................... 12. „Zwrot podatku vat – definitywne rozstrzygniecie” autor - pokerzysta ............................... optymista ................ 13. „A może grupa olsztyńska” autorstwa - irebur za to że grupa składa się głównie z napływowych i emigrantów, ale za to jest w niej KOMTUR MAZURSKI !!!! Wybór zwycięzcy nastąpi w wyniku powszechnego głosowania, które potrwa tak długo jak chcecie ( maksymalnie 25 lat i ani dnia dłużej !!! ) i wyłoni laureata którego zweryfikuje ja i mój brat. Otrzyma ona/on nagrodę główną : Białego Misia z podgrzewaczem gazowym wraz z darmowym tygodniem w Arktyce ( z własnym dojazdem i wyżywieniem ) W imieniu Tajnej i Niezawisłej Rady Uczestników Forum Jerzysio W-wa 04 marca 2006 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.03.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 ...i jeszcze to : REFLEKSJA Miesiąc temu na forum „pyknęło” milion postów, dokładnie 04 lutego - gratulacje dla Tomika_B za podanie trafnej daty – Redakcjo, nagrody dostarczone ??? - Nie słyszę – oj, przyjdzie komisja Forumowa i wezwie na dywanik ! Ale do rzeczy :Czy jesteśmy dzięki temu milionowi mądrzejsi ? Nie koniecznie..... Ale ;- na pewno znaleźliśmy wielu przyjaciół, z którymi lubimy „pierepisywatsia” - z niecierpliwością czekamy na informacje. - szukamy, co tam nowego na forum ?- wściekamy się, że łącze nam padło i nie możemy wliźć na forum ...- czasami padają nieparlamentarne słowa między nami ... ale to jest NASZE FORUM i raz zdobytej Wadzy nie oddamy !!! ... bo Forum to taka nasza wspólna mądrość, doświadczenie, wiedza ( częstokroćbardziej profesjonalna niż wiedza ludzi z branży ).Oczywiście ( oczywiście ) pośród ponad 22 tys. uczestników ( część wirtualna, część już dawno się wybudowała i nie ma potrzeby odwiedzania forum, części odcięli łącza za niezapłacone rachunki, rekordziści mają po 20 nicków – ja sam po bananie, miałem przez tydzień rezerwowego – pozdrowienia dla Admina ) - naprawdę aktywnych jest 20 – 25 %.Pomyślcie jakaż, to olbrzymia intelektualna siła ...... prosto POTĘGA !!!...Krzewmy zatem wśród naszego otoczenia, naszych przyjaciół i znajomych wiedzę nt. porządnego budowania, bez kantów i fuszerek, może dzięki temu następni zdesperowani inwestorzy nie będą ciągać fachowców za źle zamontowaną wa(ser)wanne.......taaaa (hmm, hmm ).......co to ja chciałem ?.....aaa prawda : - Każdemu, kto choć raz majznął cosik na forum PRZYZNAJE : wirtualne odznaczenie „Forumowicz Muratora” ! ..... i nie byłbym sobą gdybym nie zarządził natychmiast konkursu na graficzny wzór odznaczenia FM ! J P.S. ...nagrody dla najlepszych prac funduje REDAKCJA ! - Jak zwykle ! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 ...a czy konkurs rysunkowy z zasłoniętymi oczami się był odbył czy nie ?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 05.03.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Jerzysio super , swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.03.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Melduję się po zjeździe Miło było spotkać starych i nowych znajomych Jerzysio ten konkurs dla dzieci czy dorosłych miał być? Bo jak dla dorosłych, to chyba nie, ale mogło mi coś umknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.03.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 dzień dobry my też się meldujemy miło upłynął nam czas spotkania w siedzibie muratora... ale po, było równie symaptycznie serdeczne podziękowania dla Katji, Mariusza, a szczególnie dla ich mamy, za gościnę, wysmienitą kolację ze śniadaniem i niemniej wysmienite wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.03.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Cała przyjemność po naszej stronie Pozdrawiamy zielono... Olsztyn Aneska, zapytaj Michała o ten drugi przepis na chleb na zakwasie, bo mama nie zdążyła zanotować , dzwoniła przed chwilą i pytała czy nie pamietam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.03.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 dobry wieczór to ja się też melduję z Katariną - dzięki za miły weekend moi drodzy, duuże dzięki dla kierowcy (nie powiem o jakich oczach ) za bezpieczną jazdę, duuże dzięki dla Mamy, Katji i Mariusza za bajkową gościnę i jedzonko - mniammmm i duuuże dzięki dla Aneski za całokształt Fajnie było poznać w końcu wszystkich (prawie) i naczelnego Komtura Katju - chciałem już przesłać Ci zdjęcia ale Twoja skrzynka zwraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland zielonooki 05.03.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam oto przepis:1.Zaczynamy od mąki (mąka z całej pszenicy)2.bierzemy garstkę mąki i mieszamy z wodą ubijając parę minut3.zostawiamy ją na noc4. na drugi dzień zobaczymy, że nastapiła naturalna fermentacja5. dodajemy kubek mąki mieszając i ubijając, dodając wody6. tak jak wcześniej zostawiamy ją na noc, aby sfermentowała7. na nastepny dzień (po 24 godzinach) dodajemy następny kubek maki i tak jak wcześniej8. tak samo na nastepny dzień - nastepny kubek maki9. po 4 dniach naturalnej fermentacji ubijamy bochenek chleba i formujemy kształt do wypieku zostawiając maleńki kawałek ciasta na następny bochenek...10. ta naturalna fermentacja stwarza po paru latach świetny chleb z antybiotykowymi właściwościami.11. teraz wypiek:a. trzeba znaleźć glinianą podstawkę pod kwiaty na tyle dużą, aby pomieścić nasz chlebb. jeśli jest glazura no to sie nie nadajec. teraz musimy przygotować tę glinianą podstawkę smarując olejemd. nagrzewamy piec do okolo 125st.C e. wkładamy podstawkę (bez ciasta) na około 20 minut i co 20 minut zwiększamy temperaturę o 20 stopni (tak przez godzinę)f. po godzinie zostawiamy w piecu aż ostygnie Teraz przepis na zrobienie naszego pierwszego chleba jak opisano wczesniej:1. nagrzewamy piec do 200 st. C wraz z podstawką2. wyciągamy podstawkę i sypiemy trochę pokruszonego zboża lub kładziemy liść kapusty, chrzanu3. na to kładziemy nasz chleb4.zmniejszamy temp. do 190st C i pieczemy chleb przez 40 minut5. po 40 minutach wyciągamy chleb i kładziemy go na zewnatrz Przepis z netu - nie mojego autorstwa.POzdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.03.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 witamy noweeego wyczeeekanego forumowicza a niby tu nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.03.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 mnie również cieszy obecność nowego członka o wiosennym kolorze oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.03.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 tiaaawidzę, że wszyscy już z wytęsknieniem czekają na wiosnę...dziś znowu posypało śniegiem - na szczęście krótko i chwilowo do wiosny raczej jeszcze nie dojdzie - 2 tygodnie najbliższe pogoda dalej taka sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.03.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Wolandzie zielono... witamy w naszej grupie o szerokim zasięgu. Dziękuję za przepis w imieniu mamy Służ nam swoją wiedzą, nie tylko budowlaną Sebastianie, nie wiem co z moją skrzynką, ale ona chyba wie co robi A czy zauważyliście, jak dzisiaj w Warszawie zaraz na pierwszych światłach, jakiś wariat o mały włos nas nie skasował . Rany, długo nie mogłam się otrząsnąć. Przypadek rządzi ludzkim życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.03.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Michał zdążył idiotę zauważyć - powiedział nam. na samą myśl zrobiło się gorąco to wolę nie myśleć co Wy odczuwaliście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.03.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Sebastianie, spróbuj jeszcze raz wysłać te zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.03.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 okiej - już próbuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.03.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 dziękujemy doszły ... ale ja piłam tylko soczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 05.03.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 ja tam nikomu kubeczków nie wąchałem - bo i po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.03.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Sebastianie, dzięki za zdjęcia doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts