Sebastiano 05.03.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 nie ma za co - miłego oglądania. Pozdrawiam "Tylko Chuck Norris potrafi zagrać rozgotowanym spagetti w bierki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.03.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A czy zauważyliście, jak dzisiaj w Warszawie zaraz na pierwszych światłach, jakiś wariat o mały włos nas nie skasował . Rany, długo nie mogłam się otrząsnąć. Przypadek rządzi ludzkim życiem ja nie zauważyłam... michał mówił, że to tak szybko się odbyło, że tak szybko jechało to coś, że zdąrzył zauważyć tylko kolor auta. dobrze, że Mariusz nie wyrwał szybko na swoich zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.03.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Dzien dobry w kolejny poniedzialek Naszej wiosenki nie widać - i tak ma byc jeszcze 2 tygodnie - chociaz popoludniami moze byc cieplej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.03.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ..a u mnie sypie, sypie, sypie i zaraz trzeba odśnieżać J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.03.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 dzień dobry Mam pytanie do Wolanda o kocim spojrzeniu , czy zamiast mąki z pszenicy moze być żytnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.03.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Dzień Dobry!!! Urlop sie kończy, w środę do pracy przyzwyczaiłam sie juz do nic nie robienia Katju to adres gdzie sa te płytki betonowe udające stare drewno o których rozmawialiśmy http://www.bruk-bet.pl, nazywa sie drewno posadzkowe i przynajmniej na obrazku fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland zielonooki 06.03.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 czy zamiast mąki z pszenicy moze być żytnia? Jasne że może. Najlepiej żytnia razowa. Ja piekę inaczej chlebek: 1. 1kg mąki pszennej i jeden kg mąki żytniej razowej. 2. w szklance ciepłej wody (lub mleka) mieszamy 10 dkg drożdzy 3. Mieszamy wszystko razem dolewając po odrobinie wody aż masa stanie się plastyczna tak by choć trochę odrywała się od dłoni (uwaga na wodę - łatwo przesadzić z ilością). Łyżeczka soli do smaku. 4. Odstawiamy w naczyniu na ok. 30 min (lub troszkę dłużej) w ciepłe miejsce - ciasto powinno zwiększyć swoją objętość o 100% 5. Wygniatamy ponownie dosypując odrobinę mąki - całość powinna się odrywać od dłoni. 6. Formujemy bochenki lub wkładamy do foremek (uprzednio trzeba je posmarować tłuszczem (może być margaryna) 7. powinny chwilę podrosnąć ok. 15-20 min - nie więcej, bo się podczas pieczenia chleb się zapadnie. Na koniec smarujemy białkiem lub mlekiem z odrobiną soli. 8. Pieczemy ok. 40-50 min. w temp 180°C - to niestety trzeba dobrać - każdy piekarnik inaczej piecze. Przepis jest szybki w wykonaniu ok. 2 godziny pracy. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.03.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ..a u mnie sypie, sypie, sypie i zaraz trzeba odśnieżać J Jerzysio - chyba musimy sie powoli przyzwyczajac, ze zima to bedzie trwac od przyszlego roku 7 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.03.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Dzień Dobry!!! Urlop sie kończy, w środę do pracy przyzwyczaiłam sie juz do nic nie robienia Katju to adres gdzie sa te płytki betonowe udające stare drewno o których rozmawialiśmy http://www.bruk-bet.pl, nazywa sie drewno posadzkowe i przynajmniej na obrazku fajnie wygląda Katarina, dzięki za linka, ciekawe jak to wygląda w naturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.03.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ,,,a dzisiaj w nocy ma zjechać do - 15, brrrrrr.... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.03.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jerzysiu, a gdzie ma być tak ciepło Wiosno przybywaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ,,,a dzisiaj w nocy ma zjechać do - 15, brrrrrr.... J u nas ma być ok -10 ... powoli tracę nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.03.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 qrczę - nie straszcie mnie mrozami - ja niedługo będę pilnował domostwa a tam jeszcze ogrzewania nie będzie bo budowlańcy swoje zwijają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.03.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Sebastianie, nie jestem pewien, czy zakup najtańszej "kozy" nie wyjdzie taniej niż grzanie prądem. Przelicz. Życzę odwilży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 07.03.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dzień dobry z rana - a na dworze minus 7 z kozą zapewne byłoby taniej - to fakt. Aczkolwiek liczę na to, że ta elektryka to będzie max. tydzień dwa i podłączą piec ze zbiornikiemw każdym razie jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.03.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ...a ja o 6.00 u mnie na wsi miałem - 17, tak, tak to nie pomyłka !! J ZIMA PASZŁA WON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.03.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dzień dobry najgorsze, że nikt nie wie, kiedy wreszcie bedzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 07.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam w mroźne, ale słoneczne południe. U nas rano - 11. Nie żebym miała coś przeciwko zimie itd., ale ZIMA POWINNA WIEDZIEĆ, ŻE POWOLI SIĘ KOŃCZY . A JAK SIĘ KOŃCZY TO JUŻ NIE MUSI TAK MROZIĆ, no nie??? Obejrzałam Was sobie na zdjęciach ze spotkania Forum. Miło Was poznać, przynajmniej na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 07.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a podobno klimat nam sie ociepla, słysze to od czasu jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a podobno klimat nam sie ociepla, słysze to od czasu jakiegoś Kasiu, prawidłowo. Gdyby się nie ocieplał temperatura spadła by do -35 stopni. Ale mamy szczęście, że się ociepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts