Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

O tym służeniu... książkę napisać, ale tylko dla dorosłych :wink:

A z Mazur dziś same miłe wiadomości. :D

Zabawie się we wróźkę, w końcu żona psycholog. WIELKANOCNE ŚNIADANIE U SIEBIE. I tego Wam życzę. A jeśli nie, to trochę później, kolacja przy świecach.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry!

(Myślałam, że będę pierwsza dzisiaj, ale nie udało się).

Tak sobie poczytałam wieczorną rozmowę Tomka z Sebastianem i pomyślałam sobie, że widać, że nie tu urodzeni. :) Chłopaki, na północy zima w kwietniu to prawie normalka. :-? Zwykle jeździliśmy na Wielkanoc do Słubic i bardzo to lubiłam, bo wyjeżdżaliśmy zimą, przyjeżdżaliśmy na wiosnę, a wracaliśmy znowu niestety do zimy. W Olsztynie śnieg, a w Słubicach - bratki na klombach.

Dzisiaj tylko -11 :evil:

Najwyżej jeszcze z miesiąc, co :roll:

Tomku, do września nie wiem co się wydarzy, czy zamierzasz osiąść na Mazurach już na stałe? :)

Kofi, w zeszłym roku powstała "nowa świecka tradycja" wrześniowe spotkanie u komtura grupy olsztyńskiej. :D Dlatego pytam. Jeśli chodzi o moje zamieszkanie to jeszcze chyba nie w tym roku. Do emerytury zostało kilka lat. Byćmoże zamieszka tam już żona, ale to na razie nic pewnego. Ja bym dojeżdżał, lub kolejny raz zmienię zawód.

Mazurskie zimy znam i mnie nie przerażają, ale wiosna jest taka piękna. A po drugie lubię ciepełko.

Czyżbym mogła czuć się zaproszona? :D

Co do klimatu: "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę" (że tak powiem Czerwonym Tulipanem) i ten klimat też jakoś pokochałam. Chociaż odgrażam się, że na emeryturze, to ja się przeprowadzę do Rabki... :wink:

Jak spłacę ten dom, tzn. po 70-tce... :wink:

Dzień dobry!

(Myślałam, że będę pierwsza dzisiaj, ale nie udało się).

Tak sobie poczytałam wieczorną rozmowę Tomka z Sebastianem i pomyślałam sobie, że widać, że nie tu urodzeni. :) Chłopaki, na północy zima w kwietniu to prawie normalka. :-? Zwykle jeździliśmy na Wielkanoc do Słubic i bardzo to lubiłam, bo wyjeżdżaliśmy zimą, przyjeżdżaliśmy na wiosnę, a wracaliśmy znowu niestety do zimy. W Olsztynie śnieg, a w Słubicach - bratki na klombach.

Dzisiaj tylko -11 :evil:

Najwyżej jeszcze z miesiąc, co :roll:

Tomku, do września nie wiem co się wydarzy, czy zamierzasz osiąść na Mazurach już na stałe? :)

Witaj Kofi

ano urodzony w Słubicach, 100 lat tam mieszkał z małą przerwą - to i brakuje tamtego klimatu, króciutkiej zimy, wczesnych ociepleń i takich tam... :D

Tutaj pogoda zimowa przeszkadza mi generalnie tylko pod jednym katem - opoznienia budowlane....zwlaszcza jesli chodzi o kopanie w ziemi...

Aczkolwiek nie zaprzecze, ze powinna byc krotsza i zdecydowanie mniej mrozna :wink:

To twoja druga polowka jest ze Słubic?? :D

Moja druga połówka. ale mieszkał tam z przerwami na szkołę średnią i studia. Tyle, że wszystko raczej w tej cieplejszej części kraju. Do tej pory nie może przeżyć, że jeszcze nic nie wygląga spod śniegu. :lol: Chociaż w naszym ogródku, to niestety wyjrzą tylko śmieci. :oops:

tia - to może lepiej wysadzić albo co ten wykop 8)

jutro o 12 mają przywieźć zbiornik więc chociaż już tyle będzie

a nasz człowieczek z GASPOLu pocieszył, że najpierw mogą zrobić

instalację wewnątrz a jak odpuści i wykopiemy to przyłączą zewnątrz...

zawsze to jakieś pocieszenie - ale z przeprowadzki w kwietniu to raczej nici...

Sebastianie, do kwietnia to jeszcze trochę zostało. Zdążycie. Bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki, a moze przy okazji pobytu w Olsztynie zwizytuję Waszą budowę. Tylko proszę tę wiadomość trzymać w tajemnicy. Wróg nie śpi :wink: Trzeba być czujnym. :wink: :D :D :D

Sebastianie, do kwietnia to jeszcze trochę zostało. Zdążycie. Bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki, a moze przy okazji pobytu w Olsztynie zwizytuję Waszą budowę. Tylko proszę tę wiadomość trzymać w tajemnicy. Wróg nie śpi :wink: Trzeba być czujnym. :wink: :D :D :D

spoko Tomku - wpadaj - nikomu nie powiem :wink: