aneska 15.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Dzięki za te linki! No i widać, późno już, oj późno. A ja do końca tygodnia kibluję w domu i nie ma co marzyć o kupieniu jakichś nasion kwiatków. Może chciaż te stare nasionka ziół posieję. A może do kiełkownika je dać? Wtedy szybciej ruszą, nie? Tylko jak je potem wsadzić do pojemniczków? Oj nie wiem, co z tym moim ogrodem przy takiej wiedzy. Dlaczego boję się radośnie improwizować i iść na żywioł? Wiek? Skrzywienie zawodowe? Dążenie do perfekcji??? wiesz kofi, idź na żywioł... ja to juz nie zdąże zrobić rozsad i wysieję poprostu zioła od razu do donic balkonowych, trochę potrzymam w domu, a jak się ociepli na dobre, to wystawię na dwór - zobaczymy co będzie albo będę miała gąszcz, albo.... nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 16.03.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dzień dobry chciałam się podzielić radosną wieścią dziś rano z mojegu lasu dobiegało stukanie dzięcioła a na drzewie przed domem rozrabiał kos i wogóle rano było powyżej zera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.03.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 ...nio nareszcie jakaś optymistyczna wiadomość ! A zatem UWAGA ! OGŁASZAM NADEJŚCIE WIOSNY J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 16.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Naprawdę aż tak optymistycznie, to dawno nie zaczynano dnia na tym forum. Koło południa wyprowadzę dziecko i psa do lasu i posłuchamy. Na rzie słyszę tylko śnieg spadajacy z dachu Anesko a ja chyba spróbuję z rozsadami. Zanim będę mogła zasadzic do ogrodu i tak sporo czasu upłynie... W najgorszym wypadku zostaną mi jakieś lobelie w donicach i już. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.03.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 pozdrawiam zaprzyjazioną grupę olsztyńską... to jak to w koncu z tą wiosną będzie?maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 16.03.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dzień dobry Maksiu, każdy mówi co innego względem wiosny Skoro Jerzysio ogłosił jej nadejście, tego się trzymamy, a w poniedziałek topimy Marzannę. Aneska, ja z tymi ziołami też pójdę na żywioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 ...a ja cholerę jutro do Wisły, a co ? Niech spływa J ..ogłosiłżem i tego bedem siem trzymieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 17.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ...a ja cholerę jutro do Wisły, a co ? Niech spływa J ..ogłosiłżem i tego bedem siem trzymieć Tak trzymać ... ale ten tydzień zleciał radosnego, wiosennego weekendu wszystkim życzę Katarina, Sebastiano, smutno bez Was Komtur też nas ostatnio zaniedbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 17.03.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witajcie Próbuję przebić się przez wątek i widzę że specyficzna z was grupa olsztyńska Jeśli pozwolicie wzmocniejej fundamenty swoją osobą i kłaniam się wam z Olsztyna Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że będę niedługo wbijała łopatę w ziemię Może znacie jakąś ekipę budującą z silki z którą można się dogadać i godną polecenia Mam nadzieję że mnie przygarniecie bo robię się coraz bardziej przerazona tym że to wszystko ma być na mojej głowie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 17.03.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 witaj Dagbuilder zapraszamy trochę specyficzni jesteśmy, ale da się z nami wytrzymać budujesz z silki... popytam a gdzie jeśli wolno wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 17.03.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dagbuilder , witamy w naszej grupie jest tu paru olsztyniaków i na pewno coś Ci podpowiedzą, z której strony Olsztyna budujesz? Aneska, właśnie wysiałam do skrzynek bazylię czerwoną, tymianek, majeranek i cząber. Na wszystkich torebeczkach jest napisane, żeby nie przysypywac nasionek ziemią. Miętę, melisę, oregano kupię w postaci sadzonek o ogrodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 17.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 17.03.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Stawiguda jest super Z papierkologią się już uporałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 17.03.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 (...) Aneska, właśnie wysiałam do skrzynek bazylię czerwoną, tymianek, majeranek i cząber. Na wszystkich torebeczkach jest napisane, żeby nie przysypywac nasionek ziemią. Miętę, melisę, oregano kupię w postaci sadzonek o ogrodnika ja jeszcze się nie zabrałam ...no widzisz... a na moich torebkach nie było nic napisane o przysypywaniu ale nic to, człek się uczy na blędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 17.03.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 uciekam z Olsztyna do Stawigudy Działkę mam piękna na wzgórzu z pięknymi widoczkami na Łański ale za to czeka mnie kupa prac ziemnych i wycinka drzew Nie wiedziałam czy ruszymymy w tym roku projekt leży juz dwa lata a nas nosi po świecie Cóż wszystko mi się zagęszcza więc szykuję się jak na wojne .........tylko ekipy brak Będę bardzo wdzięczna za namiary to faktycznie piękne miejsce... zwróc uwagę, czy decyzja o pozwoleniu na budowe nie traci ważności, bo wtedy całą procedure trzeba będzie zaczynac od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 17.03.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 zwróc uwagę, czy decyzja o pozwoleniu na budowe nie traci ważności, bo wtedy całą procedure trzeba będzie zaczynac od początku między innymi dlatego muszę wbić ten szpadel a papierki od wycinki drzew też nie mogą czekać wiecznie ale papierki to działka męża teraz kolej na moje wielkie dzieło budowania wiosennie mi się robi jak czytam o tych waszych ziółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 17.03.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 zwróc uwagę, czy decyzja o pozwoleniu na budowe nie traci ważności, bo wtedy całą procedure trzeba będzie zaczynac od początku między innymi dlatego muszę wbić ten szpadel a papierki od wycinki drzew też nie mogą czekać wiecznie ale papierki to działka męża teraz kolej na moje wielkie dzieło budowania wiosennie mi się robi jak czytam o tych waszych ziółkach to słuchaj, może zanim znajdziesz ekipe (co przecież może potrwać) złóż w PINBie zawiadomienie o rozpoczęciu budowy i zatrudnij geodetę do wytyczenia budynku. on zrobi pierwszy wpis w dzienniku budowy, a ty bedziesz miała swobodę w poszukiwaniu ekipy. bo pośpiech może spowodowac zatrudnienie pana Kazika spod sklepu, a wtedy kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 17.03.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 to słuchaj, może zanim znajdziesz ekipe (co przecież może potrwać) złóż w PINBie zawiadomienie o rozpoczęciu budowy i zatrudnij geodetę do wytyczenia budynku. on zrobi pierwszy wpis w dzienniku budowy, a ty bedziesz miała swobodę w poszukiwaniu ekipy. ... Anesko z tym nie ma problemu budynek wytyczy kolega po fachu a jak nie ten to zawsze któryś się znajdzie chętny na znalezienie ekipy mam czas do lipca a biorąc fakt że mam jeszcze na gołowie dwulatka chciałabym już się z kimś dogadać no i żeby nie wyszło tak jak mówisz przyjdzie Kazio........chociaż tu akurat złe porównanie Gdyż u mnie Kazio (teść) będzie oficjalnym inspektorem nadzoru ))))) A dla Olsztyniaków (tych jeszcze budujących) OLTARBUD wiosna 24-26 marzec oczywiście w Uranii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 17.03.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Anesko z tym nie ma problemu budynek wytyczy kolega po fachu a jak nie ten to zawsze któryś się znajdzie chętny na znalezienie ekipy mam czas do lipca a biorąc fakt że mam jeszcze na gołowie dwulatka chciałabym już się z kimś dogadać no i żeby nie wyszło tak jak mówisz przyjdzie Kazio........chociaż tu akurat złe porównanie Gdyż u mnie Kazio (teść) będzie oficjalnym inspektorem nadzoru ))))) A dla Olsztyniaków (tych jeszcze budujących) OLTARBUD wiosna 24-26 marzec oczywiście w Uranii eeee to ty jesteś osoba z budowaniem obyta (a ja się tu uzewnętrzniam ) a i dobrze, że teściu bedzie wam kierownikował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 17.03.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 budownictwo to raczej moje hobby chociaż przyznaję wieloletnie.......ale wiadomo jak to z teoretykami bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts