Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki bardzo za miłe powitanie w silnej olsztyńskiej grupie!!!!!!!!!

Dzisiaj własnie wróciliśmy z owocnego weekendu gdzie udało nam sie zakupić

kilka łopat i taczki oczywiscie bardzo dobre i w okazyjnej cenie :roll: :roll:

No i czekamy z utesknieniem na naszą POLSKĄ wiosne!!!!!!!!!!!!!!!!

... ja w razie czego mam dobra łopatę, tylko żeby za dużo do kopania nie było !

....

no i oczywiscie dzielimy na równe części :D

J

Nie kopania dużo niebędzie. Łopata się przyda :D

Pracuję w piekarni więc łopata jest w codziennym użyciu :D :D

Proponuję następujący podział po połowie: ty pracujesz, a ja biorę pensję :D

A co znalazłem?

Nową pracę bo od 1 kwietnia groziła mi kuroniówka :D

Kasiu, będę dojeżdżał.

Wstanę o 3, zjem śniadanie, samochodem pojadę na Centralny, o 4 mam ekspres do Katowic, w Katowicach jestem o 7:10, 7:27 jest pospieszny do Bielska Białej. W BB poczekam 15 minut na autobus do Zywca. Trochę sie spóźnię, więc będę musiał odpracować w soboty. A z powrotem nie bedzie problemu. Ktoś podrzuci mnie samochodem do BB, Pospieszny do Krakowa a z Krakowa do Warszwy to już z górki i o 22 z minutami jestem w domu :wink: :D

Przypomniał mi się "Miś" :lol: :

- "- Ja, to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano, za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony. Bo golę się wieczorem,śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę.

- No, ubierasz się pan.

- W płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?

- A fakt.

- Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.

- I zdanżasz pan?

- Nie... ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka... i potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w Elektryczny do stadionu. A potem to już mam z górki. Bo tak. W 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, znaczy w robocie i jest za piętnaście siódma to jeszcze mam kwadrans to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu... I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać."

Ty i tak masz lepiej, bo się nie golisz

Też mi się tak zdawało, ale głowy nie dam. Ale skąd znasz ten cytat? Skopiowałam sobie, wyślę do koleżanki, z którą o tym rozmawiałam.

http://82.165.42.195/grafiken/sbpl/startseite/index_links.jpg

O rany: udało się? To takie łatwe? (wklejanie zdjęć)?

No to właśnie na to czekam. I tak właśnie zamierzam wyglądać latem :lol:

kofi, gratulacje :D

Na tej stronie jest trochę cytatów http://www.filmweb.pl/Topic?id=322219

pokręciłam jeszcze, bo powinno być zdążasz, a nie zdanżasz, pomyliło mi się z inną sceną:

"- Ja nie wiem - też jeżdzę samochodem tak samo jak pan. I nigdy mi nic nie ukradli. I zdanżam na czas, prosze pana

- Zdążam.

- No, właśnie i pan zdanża! "

Ty i tak masz lepiej, bo się nie golisz

Wiedziałem, że warto mieć brodę.

Golenie zajmuje przeciętnie 5 minut dziennie x 365 dni = 1825 minut czyli 30 godzin i 25 minut dłuższego snu rocznie :wink: :D

Kasiu, będę dojeżdżał.

Wstanę o 3, zjem śniadanie, samochodem pojadę na Centralny, o 4 mam ekspres do Katowic, w Katowicach jestem o 7:10, 7:27 jest pospieszny do Bielska Białej. W BB poczekam 15 minut na autobus do Zywca. Trochę sie spóźnię, więc będę musiał odpracować w soboty. A z powrotem nie bedzie problemu. Ktoś podrzuci mnie samochodem do BB, Pospieszny do Krakowa a z Krakowa do Warszwy to już z górki i o 22 z minutami jestem w domu :wink: :D

Tomku - ty tak z tym to naprawdę??

Jak długo masz tak zamiar?

Kasiu, będę dojeżdżał.

Tomku - ty tak z tym to naprawdę??

Jak długo masz tak zamiar?

Do emerytury zostało mi 9 lat 2 m i 1 dzień tylko. Więc ani dnia dłużej :wink: :D

Witam grupę Olsztynską Jestem nowym forumowiczem i szukam solidnej i niedrogiej ekipy do wybudowania domu w Nikielkowie k/Olsztyna domek jest mały i prosty w budowie /116 użytkowej i 15o całkowitej z garażem/Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam Sławek

:D