Sebastiano 06.04.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dzien dobry wszystkim - ja tak szybko w przelocie - coby sie pokazac i zebyscie nie zapomnieli, ze ja tez grupa a w ogole to dzis spalem w swoim domku - ale fajnie - windy nie jezdza, sasiedzi nie boruja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.04.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Rozmawiałem dziś w sprawie budowy pieca, ale niestety facet się nie podejmie. Zakaszę rękawy i zrobię sam. Bez łaski. Taniej wyjdzie, a jak wyjdzie źle to będę miał pretensje tylko do siebie. Nie święci... piece lepią widze Tomku, ze sporo mnie ominelo podczas chwilowej nieobecnosci - jak budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.04.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Sebastian, Sebastian ... zaraz zaraz, a... Sebastian Odzywaj się, bo będzie źle No dobra, jesteś usprawiedliwiony Kiedy przeprowadzka? A co z internetem w nowym domku? Pozdrawiamy budowlanych rekordzistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.04.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 kupiłam niedawno nasiona nasturcji, ale wysieję ją chyba bezpośrednio do gruntu, ciekawe co z tego wyjdzie roślina wyjdzie ... a wiesz, że młode listki nadają się na sałatkę? ja co prawda jeszcze takowej nie jadłam, ale może sprobuję i przeżyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.04.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dzien dobry wszystkim - ja tak szybko w przelocie - coby sie pokazac i zebyscie nie zapomnieli, ze ja tez grupa a w ogole to dzis spalem w swoim domku - ale fajnie - windy nie jezdza, sasiedzi nie boruja.... i nie bałeś się? tak sam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.04.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Sebastian, Sebastian ... zaraz zaraz, a... Sebastian Odzywaj się, bo będzie źle No dobra, jesteś usprawiedliwiony Kiedy przeprowadzka? A co z internetem w nowym domku? Pozdrawiamy budowlanych rekordzistów hej Katja przeprowadzka musi byc jak najszybciej oczywiscie - przynajmniej ta czesciowa z Olsztyna bo glowna pewnie nie wczesniej jak maj/czerwiec nie wiem jeszcze jak z internetem - bede podejmowal temat moze na poczatku tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.04.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 kupiłam niedawno nasiona nasturcji, ale wysieję ją chyba bezpośrednio do gruntu, ciekawe co z tego wyjdzie roślina wyjdzie ... a wiesz, że młode listki nadają się na sałatkę? ja co prawda jeszcze takowej nie jadłam, ale może sprobuję i przeżyję Myślisz, żeby z tym siewem poczekać do maja? Słyszałam o sałatce, a kwiaty można robić w cieście, rany co za roślina. Wszystko ma jadalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.04.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Myślisz, żeby z tym siewem poczekać do maja? Słyszałam o sałatce, a kwiaty można robić w cieście, rany co za roślina. Wszystko ma jadalne a może wysiać do doniczek, a w maju wysadzic do gruntu już podrosnięte roślinki?? prawdę mówiąc ja też eksperymentuję ... a roślina fajna o kwiatach w cieście nie słyszałam. masz jakiś przepis? no i jeszcze muszę zdobyć recepturę na kapary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.04.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dziewczyny - a nie lepiej wszystko zaorac, posiac trawe zeby wasi mezczyzni pojezdzili sobie traktorkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.04.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dziewczyny - a nie lepiej wszystko zaorac, posiac trawe zeby wasi mezczyzni pojezdzili sobie traktorkami? dobra, dobra, jeszcze przyjdziesz do nas po poradę... ogrodniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.04.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 dziewczyny - a nie lepiej wszystko zaorac, posiac trawe zeby wasi mezczyzni pojezdzili sobie traktorkami? dobra, dobra, jeszcze przyjdziesz do nas po poradę... ogrodniczą po ogrodnicza to nie - u mnie fachowiec to Katarina - ja bede zapewne tylko fizyczny. Poza tym z zieleniny to ja chmiel lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.04.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ... i na pewno pozwoli Ci na przejażdżki traktorkiem chyba, że w celu spulchnienia ziemi przed sadzeniem a chmiel to ładne pnącze Agnieszka znalazłam takie przepisy: PLACKI Z NASTURCJĄ Należy przygotować ciasto : 2 jajka, 3 łyżki mąki, sól, woda mineralna. Ciasto powinno być trochę bardziej geste niż na naleśniki. Garść płatków NASTURCJI opruszyć mąką i delikatnie dodać do ciasta. Ładnie wyglada jeśli kwiatki bedą całe Smażyc szybko niewielkie placuszki. Źródło: Gospodyni Doskonała, 1889 (1990) KAPARY DOMOWE: Młode nasiona nasturcyi, przemyte i osuszone w cieniu na przetaku, kładzie się do buteleczek z szerokim otworem, lub do małych słojków, nalewa się ostudzoną wodą, które się z solą przegotowało i dobrze zeszumowało. Na wierzch wlewa się nieco oliwy. Butelkę mocno się korkuje, a słojik obwięzuje pęcherzem. Soli brać trzeba ćwierć funta na kwartę wody. Po dwóch tygodniach wyjmuje się nasturcyą, gotuje z wodą i następnie zalewa się octem, niezbyt mocnym, zagotowanym z aromatami. Oprócz nasturcyi można brać także do tego pączki z kwiatu, zwanego u nas kniatem, albo też bzu czarnego (sambukus nigra). Przepisy ze strony:http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=2489%3Cbr%20/%3E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.04.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 noooo boska babka z ciebie poćwicze z tymi kaparami ja co prawda nie cierpię, ale mężulo uwieeelbia no i te nalesniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.04.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 noooo boska babka z ciebie poćwicze z tymi kaparami ja co prawda nie cierpię, ale mężulo uwieeelbia no i te nalesniki do usług a skąd weźmiesz pęcherz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 06.04.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 hmmmm myślę, że zadba o to ten, któremu na nich najbardziej zależy.... mam na myśli: zdobędzie poświęcać sie nie musi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.04.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 .... a dzisiaj to taki kulinarny dzionek mamy .... ...ażżżżżżżżżżżżżżżżżżżżz mnie ścisło zez głodu .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.04.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A ja w sobotę rano jadę do... siebie ciągnąc z "knedliczką" przyczepę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.04.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 A ja w sobotę rano jadę do... siebie ciągnąc z "knedliczką" przyczepę. Tomku, jakiś większy transport się szykuje , jak do knedliczki nie wejdzie I znowu weekend Mam nadzieję, że ciepły, słoneczny itp. My zostajemy, wisi nad nami wymiana rozrządu w naszym autku z F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.04.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Tomek ... a przyczepa to osobowa czy towarowa ?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 07.04.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja również w sobotę jadę "do siebie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts