Sebastiano 24.04.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jest taki psiukacz na mrówki albo wrzątek jako bardziej drastyczne rozwiazanie. J dzieki Jerzysio - wrzatek tanio i szybko - dzis poprobuje moze sie w koncu przeniosa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 24.04.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam! Jestem "nowy" na forum Muratora, choć czytam je już od dość dawna. Chciałbym powitać wszystkich użytkowników i zapowiadam, że będę na pewno korzystał z Waszej wiedzy i doświadczeń przelanych na łamy forum Buduję się, a w zasadzie będę się budował w Worytach niedaleko Gietrzwałdu. W chwili obecnej czekam na pozwolenie na budowę (wniosek ma być złożony w tym tygodniu - wszystkie papiery załatwia mi projektant). Wybrałem Cyrkon z kolekcji Muratora i w sumie przepłaciłem, bo ten sam projekt prosto z pracownii Wunsch&Wolanowski kosztuje parę setek mniej Ale to nic - łudzę się przynajmniej, że projekt jest prosty i tani w wykonaniu, a co za tym idzie mam realne szanse na jego realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.04.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witaj, witaj Krisker Życzę szybkiego uporania się z papierkologią. Zaglądaj tu i pisz My tu się przeważnie wspieramy duchowo , ale i rad nie poskąpimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.04.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej, hej!!! Budzić się Czy wszyscy uciekli na łono natury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 25.04.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej, hej!!! Budzić się Czy wszyscy uciekli na łono natury To chyba ja rozbiłem dyskusję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.04.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam! (...) Wybrałem Cyrkon z kolekcji Muratora i w sumie przepłaciłem, bo ten sam projekt prosto z pracownii Wunsch&Wolanowski kosztuje parę setek mniej Ale to nic - łudzę się przynajmniej, że projekt jest prosty i tani w wykonaniu, a co za tym idzie mam realne szanse na jego realizację Podoba mi się ten Cyrkon, można z niego zrobić prostą wiejską chałupę, takie lubię . Serio, fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej, hej!!! Budzić się Czy wszyscy uciekli na łono natury To chyba ja rozbiłem dyskusję No co Ty, tu tak zawsze rano, no prawie zawsze Sami pracusie A niektórzy sa na przymusowym odwyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 25.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Podoba mi się ten Cyrkon, można z niego zrobić prostą wiejską chałupę, takie lubię . Serio, fajny projekt Nam też się spodobał - oboje z Małżonką lubimy raczej proste i tradycyjne kształty. Ten dodatkowo ładnie się wkomponuje w istniejącą zabudowę... Do tego prostota wykonania i mam nadzieję realizacji Się zobaczy - jestem dobrej myśli. Poza tym liczymy siły na zamiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.04.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej, hej!!! Budzić się Czy wszyscy uciekli na łono natury To chyba ja rozbiłem dyskusję witaj Krisker, witamy w grupie ... i nic nie rozbiłeś, my tak zrywami wypełniamy te stroniczki życzę powodzenia w załatwianiu papierologii no i jakby co to masz tu w grupie wsparcie duchowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.04.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 WitamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.04.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Podoba mi się ten Cyrkon, można z niego zrobić prostą wiejską chałupę, takie lubię . Serio, fajny projekt Nam też się spodobał - oboje z Małżonką lubimy raczej proste i tradycyjne kształty. Ten dodatkowo ładnie się wkomponuje w istniejącą zabudowę... Do tego prostota wykonania i mam nadzieję realizacji Się zobaczy - jestem dobrej myśli. Poza tym liczymy siły na zamiary faktycznie, prosta forma, proste wnętrze... a jakby troszkę zmniejszyć kąt nachylenia dachu i skrócić okap to przybrałby proporcje dawnego domu warmińskiego. podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.04.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Hehe, wczoraj porobiłem dołkownikiem to, co powinien zrobić geolog - wywierciłem dołownikiem 4 otwory po 1.2m każdy w rogach planowanego budynku. Humus kończy się na 30-40cm. Potem już tylko twardy, bardzo zbity piach (co to jest???). W każdym narożniku jest tak samo więc spokojniejszy jestem Jak u Was wiosenne prace budowlane? http://www.mbp.olsztyn.pl/~krisker/img/emoty/biglaugh.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.04.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Słuchaj takie badania powinny mieć ok. 4,0 m głębokości J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.04.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Słuchaj takie badania powinny mieć ok. 4,0 m głębokości J Wiem, wiem, ale te "profesjonalne" kosztują 1000zł. A ja chciałem sprawdzić, czy przynajmniej jest jednolicie pod całym fundamentem. Woda z otworów też nie wytrysnęła http://www.mbp.olsztyn.pl/~krisker/img/emoty/zielony.gif Poza tym grunt miał badać (nie wiem, czy osobiście) projektant, który zajmował się adaptacją, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby nawet zajrzał na działkę http://www.mbp.olsztyn.pl/~krisker/img/emoty/angryfire.gif Spytam go o to podczas rozliczeń http://www.mbp.olsztyn.pl/~krisker/img/emoty/grinser006.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 26.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Dzień dobry wszystkim! To chyba naprawdę doczekaliśmy się wiosny Krisker, widzę, ze ostro bierzesz się do pracy. Woryty to fajne miejsce. Zamierzasz zbudować w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.04.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Dzień dobry wszystkim! To chyba naprawdę doczekaliśmy się wiosny Krisker, widzę, ze ostro bierzesz się do pracy. Woryty to fajne miejsce. Zamierzasz zbudować w tym roku? Chciałbym, ale z powodu opóźnień i braku wykonawcy (poprzedni kandydat sobie zrezygnował) pewnie się nie uda... A może ktoś z Was może polecić dobrą ekipę (kompleksowo, albo na etapy) i wykonawcę przyłącza wodnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 26.04.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Z wykonawcami to w ogóle kicha. Wszyscy wyjeżdżają, firmy nie mają pracowników. My bezskutecznie szukamy kogoś, kto otynkuje z zewn., zrobi ogrodzenie. Potencjalni wykonawcy umawiają się , oglądają, a potem po prostu nie dają znaku życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.04.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 dzień dobry ... to się porobiło, znaczy w warm.-maz. nie ma już dobrych ekip moze czas wypełnić tę lukę , każdy z nas się na czymś zna ... forumowa ekipa budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.04.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 dzień dobry ... to się porobiło, znaczy w warm.-maz. nie ma już dobrych ekip moze czas wypełnić tę lukę , każdy z nas się na czymś zna ... forumowa ekipa budowlana Ja mogę być tym od ścian http://www.mbp.olsztyn.pl/~krisker/img/emoty/sciana.gif http://www.mbp.olsztyn.pl/~krisker/img/emoty/grinser006.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.04.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 ... murowania czy tynkowania ? dla mnie proszę zarezerwowac roboty przyziemne, bo mam lęk wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts