Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

....to kiedy maturę zdajecie ?

J

my Zuzia chyba za tydzień.

za to na jutro mam zakłożyć garnitur (Moja Moja kazała), bo na zakończenie roku będą jakieś niespodzianki :D ..., czasem fajnie być tatą 8)

Zobaczysz jak fajnie być dziadkiem jak Cię wnuki do przedszkola zaproszą na dzień dziadka :D

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry! :)

Sebastiano, u nas też sporo mrówek, ale do domu nie wchodzą.

A ptaki też koncertują. Ale żaby są nie do pobicia, całą noc je słychać. I fajnie pachnie na dworze, nie? Taką mokrą ziemią na wiosnę.

:) :) Aż mi się nie chce myśleć o tej maturze. Zaraz siadam w komisji i 5 godzin siedzę bez ruchu, prawie. A moje biedne dorosłe dziecko poci się w swojej szkole. :roll:

Dzień dobry! :)

Sebastiano, u nas też sporo mrówek, ale do domu nie wchodzą.

A ptaki też koncertują. Ale żaby są nie do pobicia, całą noc je słychać. I fajnie pachnie na dworze, nie? Taką mokrą ziemią na wiosnę.

:) :) Aż mi się nie chce myśleć o tej maturze. Zaraz siadam w komisji i 5 godzin siedzę bez ruchu, prawie. A moje biedne dorosłe dziecko poci się w swojej szkole. :roll:

chyba cos podzialalo - bo w domku pojawiaja sie juz sporadycznie - a i na dzialce przyjely do wiadomosci definicje lekkiego odwrotu :D

no i jak moglem zapomniec o zabach - to jest nieziemskie :D

co do matur - to wspolczuje - ale przeciez niedlugo wakacje, odpocznie sie od komisji, uczniow itd :wink:

...rudzik,

skowronek,

sójka,

kuropatwy,

bażanty,

wróbelki,

szpaki,

.....

reszty się uczę

..

a jeszcze pliszka, która paraduje metr od naszego tarasu ....

J

Pliszki, jaskółki, jeden taki żółty jak kanarek :o , Jakieś orły sokoły albo kanie lub inne jastrzębie, myszoptice czyli netoperki :wink: , mały szary co drugi rok gnieździ się w szparze, boćki, żurawie, kukułki, sójki, dudki, pojedyńczy okaz z czerwonym brzuszkiem, sikorki sarny, zające, borsuk, i parę innych żab. :D

...rudzik,

skowronek,

sójka,

kuropatwy,

bażanty,

wróbelki,

szpaki,

.....

reszty się uczę

..

a jeszcze pliszka, która paraduje metr od naszego tarasu ....

J

Pliszki, jaskółki, jeden taki żółty jak kanarek :o , Jakieś orły sokoły albo kanie lub inne jastrzębie, myszoptice czyli netoperki :wink: , mały szary co drugi rok gnieździ się w szparze, boćki, żurawie, kukułki, sójki, dudki, pojedyńczy okaz z czerwonym brzuszkiem, sikorki sarny, zające, borsuk, i parę innych żab. :D

a nas, jesli mnie oczywiście słuch nie myli, nawiedza bladym świtem słowik :D

no chyba, że to tylko moje pobożne życzenia :roll:

ale śpiewa to coś i tak przecudnie :D

a w ogóle to dzień dobry :lol:

Dobry wieczór się zrobił z tego miłego dnia. :) Ślicznie było :) Na koniec trochę komarów, aleśmy się wypsikali OFFem i teraz nim śmierdzimy :roll:

Jeśli chodzi o ptasie odgłosy (paszczą, paszczą :wink: ), to w księgarni koło dworca, mojej ulubionej, jest taka książka z programem dla dzieci o ptakach, właśnie z rzeczonymi paszczą. Musimy w końcu ją kupić i poduczyć się trochę. :)

Sebastiano, a jak Ty te żaby rozpoznajesz po odgłosach. Gatunki jakieś? Czy po prostu, że żaba, a nie np kaczka? :wink:

Kofi, KACZKA?

Żaba też śpiewa, więc jest to ptak. Że nie lata? Pingwiny i strusie też nie latają :wink: :D

Kofi, cholera, w polityce piszczy, ale nie to i nie jak potrzeba :evil:

W przyszłym roku matura wyłącznie z jednego przedmiotu: "Radio..."