katja 21.06.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 uffTomku, przeczytałam w Twoim dzienniku, że wylewkę prowizorycznie pomalowałeś jakąś farbą, u mnie do terakoty daleka droga, jeszcze wew. ocieplenie ścian itp. może u mnie coś takiego by zdało egzamin, bo wylewka pyli i praktycznie chodzimy po kartonach. Płytki przykleją się później do takiego podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.06.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Kasiu, tamtą farbę, przeterminowaną o jakieś pół roku, kupiłem bardzo tanio. O ile pamiętam 25 litrów za 50 zł. Była to jakaś super farba na podłogi przemysłowe. Przed położeniem terakoty została zerwana z wielkim trudem. Bałem się, że do tak gładkiej powierzchni kafelki nie dadzą się przykleić. W zakładach przemysłowych do tej masy dodawany jest frakcjonowany piasek by nie była taka śliska. Ja nie dodałem i dlatego miałem "lodowisko". W Castoramie jest do kupienia coś podobnego o nazwie Betondur, ale nie jest tak wytrzymałe. Najtaniej Ci wyjdzie i dość skutecznie, pomalowanie podłogi emulsją gruntującą. Tak zrobiłem na tarasie. Wytrzymało 2 lata. Teraz zaczyna odchodzić miejscami. Ale to na zewnątrz, śnieg, słońce, woda, mróz. Poprawię. Malowałem ogrodowym spryskiwaczem. Szybko poszło. Koszt gruntu w zależności od marki od 8 do chyba 20 zł za 5 litrów. A grunt napewno nie zaszkodzi w przyklejeniu płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.06.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 gruntowaliśmy, zmiejszyło chłonność, ale pylenia niespecjalnie. Piszesz: "Teraz zaczyna odchodzić miejscami", tzn ten grunt utworzył u Ciebie powłokę? Bo u mnie to wsiąkał. Nawet raz gruntowaliśmy mieszanką gruntu z klejem do płytek, też bez rezultatu, wchłonęło i dalej pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.06.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Wsiąkał. Jak byłaś u nas to było już zagruntowane. W tym roku na wiosnę w kilku miejscach przy schodach zaczęła odchodzić błona z przyczepionymi kawałkami wylewki. Początkowo myślałem, że to robota wnuczka bo szalał na tarasie z młotkiem Skuł nawet do połowy jeden kamień na schodach. Ostatnio go nie było,a odeszło jeszcze w kilku miejscach. Może zaciągnij całą podłogę klejem do glazury. Cienką warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 21.06.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ja dogorywam Nienawidzę takiej pogody Wczoraj myślałam że się przekręcę ( Ale na weekendzik ma troszkę zejść ta temperatura i być zarazem ładnie i słonecznie więc uciekajcie z tej Warszawki Krisker załamka 8 miesięcy kto Ci wydawał te warunki ?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.06.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ucieknę, ucieknę Nie ma jak Mazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 22.06.2006 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Aneska by wiedziała czy 7 czy 14 ... chyba reszta grupy leży pod parosolem i chłodzi się zimnymi drinkami Tomku, dzisiaj jedziesz? zdecydowanie 14 i to od daty otrzymania decyzji przez ostatnią ze stron... a co do chłodzenia - wczoraj mieliśmy pięęęęęękną burzę ale dziś znowu upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 22.06.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Krisker załamka 8 miesięcy kto Ci wydawał te warunki ?!?!?! Na warunki czekałem 4 miesiące - gmina Gietrzwałd Reszta to inne formalności, w tym 1,5 miesiąca oczekiwania na pozwolenie (od złożenia wniosku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.06.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja dogorywam Nienawidzę takiej pogody Wczoraj myślałam że się przekręcę ( Ale na weekendzik ma troszkę zejść ta temperatura i być zarazem ładnie i słonecznie więc uciekajcie z tej Warszawki ... ja uciekam w sobotę skoro świt dzisiaj też ciężka pogoda, miej słonca, większa wilgotność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.06.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 (...) a co do chłodzenia - wczoraj mieliśmy pięęęęęękną burzę ale dziś znowu upał "Gwałtowna burza z towarzyszącym jej silnym wiatrem przeszła wieczorem nad województwem warmińsko-mazurskim. Najdotkliwszych szkód żywioł dokonał w Olsztynie, gdzie m.in. została powalona słynna lipa na dziedzińcu zamkowym, uszkadzając dach gotyckiej budowli." to aż tak? Z Warszawą burza obeszła się łagodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.06.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 (...) "Gwałtowna burza z towarzyszącym jej silnym wiatrem przeszła wieczorem nad województwem warmińsko-mazurskim. Najdotkliwszych szkód żywioł dokonał w Olsztynie, gdzie m.in. została powalona słynna lipa na dziedzińcu zamkowym, uszkadzając dach gotyckiej budowli." to aż tak? Z Warszawą burza obeszła się łagodniej Mnie też to zdziwiło ?!?!? No tak ale ja do starówki mam kawałek I jak wczoraj podziwiałam tą burzę to miałam wrażenie że jej do mnie nie po drodze. Ja na warunki czekałam chyba z całe 4 dni A pozwolenie to już normalka ......niekończąca się historia A lipy wyjątkowo przyciągają pioruny Chyba się nie poszczęściło biedaczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.06.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Z tymi lipami to chyba coś nie tak... Mam dwie potężne lipy, jedna o obwodzie pnia prawie 2,5 m stoi... pół metra od ściany domu i odpukać, nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 23.06.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 witajcie ponoc weekend nadciagnal - niestety w sobote praca - kto to wymyslil dlugie weekendy i pozniejsze odrabiania? u mnie zadne lipy jeszcze nie rosna - ale w poprzednim tygodniu pogonilem kilka os ktore zaczely sobie u nas budowac gniazdko - udalo mi sie nawet na drugi dzien przeczytalem, ze na naszej starowce pokazalo sie kilkaset pszczol - ale to nie ja My dalej bez internetu - telekomuna wyliczyla koszt przylaczenia nas - czyli od slupka 4 metry do domu - na 5.000 zl. Dawno sie tak nie ubawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.06.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 W komturii mam do słupka około 100 m to bedzie jakieś 125.000 zł Oj nie zarobi na mnie telekompromitacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 23.06.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 cześć, po porannym deszczu wraca parnota udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 23.06.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 W komturii mam do słupka około 100 m to bedzie jakieś 125.000 zł Oj nie zarobi na mnie telekompromitacja ja mysle ze juz czas napisac do Francuzow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 23.06.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 cześć, po porannym deszczu wraca parnota udanego weekendu w przyszlym tygodniu 33-37 stopni ma byc - lo jezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 23.06.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Koszmar gorącego lata ... a w sierpniu podobno ma być 10 a czy nie mogłoby być normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 23.06.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 prognozy w maju mowily - czerwiec goracy, lipiec i sierpien d.....a no i sie sprawdza.... normalnie u nas bedzie za 3 lata - moze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 23.06.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 "Gwałtowna burza z towarzyszącym jej silnym wiatrem przeszła wieczorem nad województwem warmińsko-mazurskim. Najdotkliwszych szkód żywioł dokonał w Olsztynie, gdzie m.in. została powalona słynna lipa na dziedzińcu zamkowym, uszkadzając dach gotyckiej budowli." to aż tak? Z Warszawą burza obeszła się łagodniej tak Katju Lipy zamkowej nie ma nie wyobrażam sobie spotkań zamkowych bez lipy, no i dziedziniec tez wiele stracił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts