Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska


irebur

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • tomek1950

    1910

  • katja

    1890

  • aneska

    1258

  • Jerzysio

    640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień dobry :D

jestem po przemiłym weekendzie :D

Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej :D Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice.

Pozdrowienia dla Michała i Zuzi.

Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny :lol: , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy.

 

Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzień dobry :D

jestem po przemiłym weekendzie :D

Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej :D Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice.

Pozdrowienia dla Michała i Zuzi.

Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny :lol: , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy.

 

Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy :D

 

nie za ma co nie za ma co

nam również było miło :D

 

a rentyny były z mojej winy (pogubiłam się :roll: )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Katja, miałaś wspaniały weekend. Zazdroszczę.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem :D

A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej :roll: :lol:

kurczak, a właściwie indycza pierś

marynata:

oliwa

curry

sól

pieprz

chili

wyciśnięty czosnek

bazylia, tymianek

łyżka octu (najlepiej winny - ja dałam zwykły)

to wszystko w ilościach jak kto lubi dobrze zabełtać. dodać w paski pokrojoną pierś. zostawić na dobę do przemacerowania. potem podsmażyć dobrze na patelni z pokrojoną w paseczki cebulką. dodac serek pleśniowy (ja dodałam brie tuż przed końcem przydatności do spozycia, bo wtedy jest bardziej "aromatyczny" - śmierdzący znaczy). dusić. i na końcu znowu sól i pieprz do smaku. aha !! zapomniałam o warzywkach - białej papryce, cukinii i pomidorach dodawanych przed serkiem..., ale to jak kto lubi :D

 

zapiekanka

kiełbaska (ta od ciebie - więc nazwy nie pomnę) pokrojona w plasterki i podsmarzona z cebulką w paski. wyłozyć do naczynia na przemian z pokrojoną w plasterki świeżą marchewka i młodymi ziemniaczkami, posypując warstwy świeżymi ziołami i warzywkiem lub wegetą, na koniec ser. i do gorącego piekarnika. tak więc szybko, łatwo i tanio :D

 

...no i koszmarnie zgłodniałam podczas tego pisania :roll: :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzień dobry :D

jestem po przemiłym weekendzie :D

Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej :D Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice.

Pozdrowienia dla Michała i Zuzi.

Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny :lol: , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy.

 

Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy :D

 

my tez dziekujemy - tylko czemu tak krotko 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem :D

A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej :roll: :lol:

kurczak, a właściwie indycza pierś

marynata:

oliwa

curry

sól

pieprz

chili

wyciśnięty czosnek

bazylia, tymianek

łyżka octu (najlepiej winny - ja dałam zwykły)

to wszystko w ilościach jak kto lubi dobrze zabełtać. dodać w paski pokrojoną pierś. zostawić na dobę do przemacerowania. potem podsmażyć dobrze na patelni z pokrojoną w paseczki cebulką. dodac serek pleśniowy (ja dodałam brie tuż przed końcem przydatności do spozycia, bo wtedy jest bardziej "aromatyczny" - śmierdzący znaczy). dusić. i na końcu znowu sól i pieprz do smaku. aha !! zapomniałam o warzywkach - białej papryce, cukinii i pomidorach dodawanych przed serkiem..., ale to jak kto lubi :D

 

zapiekanka

kiełbaska (ta od ciebie - więc nazwy nie pomnę) pokrojona w plasterki i podsmarzona z cebulką w paski. wyłozyć do naczynia na przemian z pokrojoną w plasterki świeżą marchewka i młodymi ziemniaczkami, posypując warstwy świeżymi ziołami i warzywkiem lub wegetą, na koniec ser. i do gorącego piekarnika. tak więc szybko, łatwo i tanio :D

 

...no i koszmarnie zgłodniałam podczas tego pisania :roll: :(

 

dziewczyny - zoladek mi juz sciska !!! 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem :D

A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej :roll: :lol:

kurczak, a właściwie indycza pierś

marynata:

oliwa

curry

sól

pieprz

chili

wyciśnięty czosnek

bazylia, tymianek

łyżka octu (najlepiej winny - ja dałam zwykły)

to wszystko w ilościach jak kto lubi dobrze zabełtać. dodać w paski pokrojoną pierś. zostawić na dobę do przemacerowania. potem podsmażyć dobrze na patelni z pokrojoną w paseczki cebulką. dodac serek pleśniowy (ja dodałam brie tuż przed końcem przydatności do spozycia, bo wtedy jest bardziej "aromatyczny" - śmierdzący znaczy). dusić. i na końcu znowu sól i pieprz do smaku. aha !! zapomniałam o warzywkach - białej papryce, cukinii i pomidorach dodawanych przed serkiem..., ale to jak kto lubi :D

 

zapiekanka

kiełbaska (ta od ciebie - więc nazwy nie pomnę) pokrojona w plasterki i podsmarzona z cebulką w paski. wyłozyć do naczynia na przemian z pokrojoną w plasterki świeżą marchewka i młodymi ziemniaczkami, posypując warstwy świeżymi ziołami i warzywkiem lub wegetą, na koniec ser. i do gorącego piekarnika. tak więc szybko, łatwo i tanio :D

 

...no i koszmarnie zgłodniałam podczas tego pisania :roll: :(

 

dzięki za przepis na nową marynatę, bo sos sojowy już mi się znudził.

Zapiekanka również była pyszna, a prosty przepis, że hej :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzień dobry :D

jestem po przemiłym weekendzie :D

Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej :D Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice.

Pozdrowienia dla Michała i Zuzi.

Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny :lol: , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy.

 

Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy :D

 

my tez dziekujemy - tylko czemu tak krotko 8)

 

Krótko, nie krótko, jak na pierwszy raz, w sam raz :D 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzień dobry :D

Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny :lol: , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy.

 

KRISKER, ale nie gniewam się :wink: Jeśli jechałaś od strony Gietrzwałdu, to na pewno mijałaś moją budowę 8) A co do ilości ludzi, to faktycznie - jest ich tam bardzo dużo, ale w większości to są turyści z innych regionów kraju.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzień dobry :D

Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny :lol: , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy.

 

KRISKER, ale nie gniewam się :wink: Jeśli jechałaś od strony Gietrzwałdu, to na pewno mijałaś moją budowę 8) A co do ilości ludzi, to faktycznie - jest ich tam bardzo dużo, ale w większości to są turyści z innych regionów kraju.

 

Krisker :oops:, jechaliśmy przez Woryty, skręciliśmy na Rentyny, tam trochę za daleko pojechaliśmy, wzdłuż jeziora i ośrodków. Rany, Ty w Worytach budujesz, zapomniałam :oops: , bo bym się bardziej rozglądała. Piękna okolica, blisko uroczy Gietrzwałd. Fajnie masz :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zazdrość, zazdrość :wink: :D

Tomku, a Ty gdzie? W Warszawie, w Suwałkach ...?

 

Wzasadzie w "komturii". ale dziś dzień w Suwałkach. Temperatura na termometrze przed wejściem do kawiarenki powyżej 38. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...