Jerzysio 24.07.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 ...dzindybryponiedziałkowowitamfszystkihcooooniemuszompracowaćinietylko cokolwiek to znaczy J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dzień dobry jestem po przemiłym weekendzie Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice. Pozdrowienia dla Michała i Zuzi. Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy. Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 24.07.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dzień dobry jestem po przemiłym weekendzie Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice. Pozdrowienia dla Michała i Zuzi. Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy. Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy nie za ma co nie za ma co nam również było miło a rentyny były z mojej winy (pogubiłam się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 ... ale tak, to byśmy Rentyn/ów/ nie widzieli Tam chyba rentierzy, albo renciści z Olsztyna przyjeżdżają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.07.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Katja, miałaś wspaniały weekend. Zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Zazdrość, zazdrość Tomku, a Ty gdzie? W Warszawie, w Suwałkach ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 24.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 ... ale tak, to byśmy Rentyn/ów/ nie widzieli Tam chyba rentierzy, albo renciści z Olsztyna przyjeżdżają ... i jedni i drudzy a rozróżnić ich można po rodzaju domostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.07.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 ...eeeeeeeeeee nie to nie fair tak tu dyskutować o pysznościach jakowyśJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 fair, nie fair, rodzinie znudziła się moja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.07.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 ...a tymczasem soki żołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłądkowe wypaliły mi dziurę wew brzuchu ..... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 24.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej kurczak, a właściwie indycza pierś marynata: oliwa curry sól pieprz chili wyciśnięty czosnek bazylia, tymianek łyżka octu (najlepiej winny - ja dałam zwykły) to wszystko w ilościach jak kto lubi dobrze zabełtać. dodać w paski pokrojoną pierś. zostawić na dobę do przemacerowania. potem podsmażyć dobrze na patelni z pokrojoną w paseczki cebulką. dodac serek pleśniowy (ja dodałam brie tuż przed końcem przydatności do spozycia, bo wtedy jest bardziej "aromatyczny" - śmierdzący znaczy). dusić. i na końcu znowu sól i pieprz do smaku. aha !! zapomniałam o warzywkach - białej papryce, cukinii i pomidorach dodawanych przed serkiem..., ale to jak kto lubi zapiekanka kiełbaska (ta od ciebie - więc nazwy nie pomnę) pokrojona w plasterki i podsmarzona z cebulką w paski. wyłozyć do naczynia na przemian z pokrojoną w plasterki świeżą marchewka i młodymi ziemniaczkami, posypując warstwy świeżymi ziołami i warzywkiem lub wegetą, na koniec ser. i do gorącego piekarnika. tak więc szybko, łatwo i tanio ...no i koszmarnie zgłodniałam podczas tego pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 24.07.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dzień dobry jestem po przemiłym weekendzie Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice. Pozdrowienia dla Michała i Zuzi. Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy. Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy my tez dziekujemy - tylko czemu tak krotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 24.07.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej kurczak, a właściwie indycza pierś marynata: oliwa curry sól pieprz chili wyciśnięty czosnek bazylia, tymianek łyżka octu (najlepiej winny - ja dałam zwykły) to wszystko w ilościach jak kto lubi dobrze zabełtać. dodać w paski pokrojoną pierś. zostawić na dobę do przemacerowania. potem podsmażyć dobrze na patelni z pokrojoną w paseczki cebulką. dodac serek pleśniowy (ja dodałam brie tuż przed końcem przydatności do spozycia, bo wtedy jest bardziej "aromatyczny" - śmierdzący znaczy). dusić. i na końcu znowu sól i pieprz do smaku. aha !! zapomniałam o warzywkach - białej papryce, cukinii i pomidorach dodawanych przed serkiem..., ale to jak kto lubi zapiekanka kiełbaska (ta od ciebie - więc nazwy nie pomnę) pokrojona w plasterki i podsmarzona z cebulką w paski. wyłozyć do naczynia na przemian z pokrojoną w plasterki świeżą marchewka i młodymi ziemniaczkami, posypując warstwy świeżymi ziołami i warzywkiem lub wegetą, na koniec ser. i do gorącego piekarnika. tak więc szybko, łatwo i tanio ...no i koszmarnie zgłodniałam podczas tego pisania dziewczyny - zoladek mi juz sciska !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Aneska, moja rodzina mnie molestuje, żeby im zrobić zapiekankę, taką jak u Ciebie, z naciskiem na tą z żółtym serem A... pytają jeszcze czym smarowałaś kurczka do tej drugiej kurczak, a właściwie indycza pierś marynata: oliwa curry sól pieprz chili wyciśnięty czosnek bazylia, tymianek łyżka octu (najlepiej winny - ja dałam zwykły) to wszystko w ilościach jak kto lubi dobrze zabełtać. dodać w paski pokrojoną pierś. zostawić na dobę do przemacerowania. potem podsmażyć dobrze na patelni z pokrojoną w paseczki cebulką. dodac serek pleśniowy (ja dodałam brie tuż przed końcem przydatności do spozycia, bo wtedy jest bardziej "aromatyczny" - śmierdzący znaczy). dusić. i na końcu znowu sól i pieprz do smaku. aha !! zapomniałam o warzywkach - białej papryce, cukinii i pomidorach dodawanych przed serkiem..., ale to jak kto lubi zapiekanka kiełbaska (ta od ciebie - więc nazwy nie pomnę) pokrojona w plasterki i podsmarzona z cebulką w paski. wyłozyć do naczynia na przemian z pokrojoną w plasterki świeżą marchewka i młodymi ziemniaczkami, posypując warstwy świeżymi ziołami i warzywkiem lub wegetą, na koniec ser. i do gorącego piekarnika. tak więc szybko, łatwo i tanio ...no i koszmarnie zgłodniałam podczas tego pisania dzięki za przepis na nową marynatę, bo sos sojowy już mi się znudził. Zapiekanka również była pyszna, a prosty przepis, że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dzień dobry jestem po przemiłym weekendzie Dziekujemy Anesce za gościnę, urocze miejsce, sympatyczni gospodarze, czego chcieć wiecej Odwiedziliśmy Gietrzwałd i okolice. Pozdrowienia dla Michała i Zuzi. Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy. Odwiedziliśmy też Sebastianów. Wykańczają górę, ale się trzymają. Pozdrawiamy i dziękujemy my tez dziekujemy - tylko czemu tak krotko Krótko, nie krótko, jak na pierwszy raz, w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 24.07.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dzień dobry Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy. KRISKER, ale nie gniewam się Jeśli jechałaś od strony Gietrzwałdu, to na pewno mijałaś moją budowę A co do ilości ludzi, to faktycznie - jest ich tam bardzo dużo, ale w większości to są turyści z innych regionów kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.07.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 dzień dobry Kriskier, zupełnie przypadkowo były i Rentyny , chyba cała okolica tam zjeżdża, ludziów, samochodów moc, ale jezoro ładne, lasy. KRISKER, ale nie gniewam się Jeśli jechałaś od strony Gietrzwałdu, to na pewno mijałaś moją budowę A co do ilości ludzi, to faktycznie - jest ich tam bardzo dużo, ale w większości to są turyści z innych regionów kraju. Krisker , jechaliśmy przez Woryty, skręciliśmy na Rentyny, tam trochę za daleko pojechaliśmy, wzdłuż jeziora i ośrodków. Rany, Ty w Worytach budujesz, zapomniałam , bo bym się bardziej rozglądała. Piękna okolica, blisko uroczy Gietrzwałd. Fajnie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Zazdrość, zazdrość Tomku, a Ty gdzie? W Warszawie, w Suwałkach ...? Wzasadzie w "komturii". ale dziś dzień w Suwałkach. Temperatura na termometrze przed wejściem do kawiarenki powyżej 38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.07.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 .... no to sobie Tomku miło odpoczywasz .....a człowiek musi pałętać się po urzędach .....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts