Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

jak już kiedyś pisałem, mam czasami dosyć tych starych murów. Dla mie to proza dość odległa od roamtyzmu. Można by powiedzieć, że realizacja prozaicznymi środkami (w większości czysto budowlanymi) ma przy pomocy naukowego wsparcia osiagnąć efekt również romantyczny. Może to dość zawiłe ale gro mojej pracy wprost nie jest i długo nie bedzie widoczne, a to co będzie widoczne to tylko i jedynie powierzchowny efekt (dla ludu). mam nadzieję, że zdecydowanie odległy od tego złego co wydarzyło się na zamku w Rynie... Znikam bo obowiązki wzywają.

Witam,

jak już kiedyś pisałem, mam czasami dosyć tych starych murów. Dla mie to proza dość odległa od roamtyzmu. Można by powiedzieć, że realizacja prozaicznymi środkami (w większości czysto budowlanymi) ma przy pomocy naukowego wsparcia osiagnąć efekt również romantyczny. Może to dość zawiłe ale gro mojej pracy wprost nie jest i długo nie bedzie widoczne, a to co będzie widoczne to tylko i jedynie powierzchowny efekt (dla ludu). mam nadzieję, że zdecydowanie odległy od tego złego co wydarzyło się na zamku w Rynie... Znikam bo obowiązki wzywają.

Ryn, Ryn :roll: :-?

co się wydarzyło na zamku w Rynie?

W Rynie zrealizowano połączenie inscenizacji teatralnej z mistyfikacją, dołożono do tego nieuprawnione aranżacje. Przeprowadzony remont zamku reprezentuje przypadkowe i banalne podejście do zabytku, uczy jedynie jak tego nie robić. Co do wprowadzonej funkcji nie mam zastrzeżeń, a jedynie do sposobu w jaki to zrealizowano.

OK, Będziemy chyba cały tydzień, ale bez internetu. Muszę jutro oddać modem. Masz nr mojej komórki?

Jerzysio i cała reszta. Adaptacja i remont w rok... a za rok zacznie sie sypać, obłazić z farby, bo to wszystko jest pomalowane, wkrótce pokażę kilka demaskujacych fot. Tandeta jak mało która. Dobry przykład na to czego unikać.

Jedrzysio, pewnie że fajnie było i owszem. Fotki do ciebie na priva dochodzą, prawda?

Drogi kolego Pawle78 :D

Nie bardzo wiem co masz na myśli mówiąc o problemach z płatnościami :o :o :o :o :o , "moi" wykonawcy na pewno, za dobrze wykonaną robotę

nie czekali na zapłatę ani chwili !

Pozdrawiam

J

PS

... a tak na marginesie co z tym wszystkim mają warszawiacy, zawsze myślałem, że ludzie dzielą się na uczciwych i np. na miłośników wanien, a nie na warszawiaków, Warmiaków czy starobabiczan :o !!!?

Czy warszawiacy zawsze mają kłopoty z zapłatą za wykonane roboty?

Czy wy warszawiacy płacicie na czas i zgodnie z umową pisemną czy ustną?

Podzielcie się swoimi opiniami.

:o :o :o

Nie powiem, trochę mnie wzburzył Twój post. Czyżby kolega Paweł trafił na nieuczciwego INWESTORA?

Czy zgodnie z umową pisemną czy ustną zawsze płacę na czas i nawet muszę się czasem pilnować, żeby nie zapłacić za wcześnie, bo później tego żałuję.

Pozdrawiam.

Miły dzień :D, dodam, że mam jeszcze jedną zaletę :wink:, jestem bardzo cierpliwa, mój kominek buduje już ponad miesiąc i końca nie widać, fachowiec ze stolicy Warmii

... po prostu, jak powiedział jerzysio, ludzie dzielą się na uczciwych i nie

pawle, rozumiem, że twój post wynika z rozgoryczenia za niezapłacone zlecenie (tu jestem w stanie cię zrozumieć). i w dodatku trafiłeś na kogoś nieuczciwego pochodzącego z warszawy :( zapewniam cię jednak, że na terenie olsztyna można znaleźć również wielu nieuczciwych inwestorów (niestety miałam okazję trafić na nich osobiście). spotkasz też takich w gdańsku, krakowie i koziej wólce. i w dodatku, nawet pomimo spisywanych umów, nie masz pewności, czy w efekcie nie zostaniesz wy**. po prostu tego typu ryzyko jest wpisane w działalność gospodarczą.

Paweł78, jeśli masz problem, napisz, wygadaj się, a może akurat znajdzie się jakaś rada... ale nie rzucaj takich ogólnych oskarżeń, to nie w porządku