Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katerino, Sebastianie witajcie. Kiedy będzie postęp na dostęp? :D

Testowałem u siebie w komturii takiego komórkowego "dinksa" którego się wtyka w laptopa. Działa w komturii nawet nienajgorzej.

dzien dobry :D

dzieki, ze nas jeszcze pamietacie :D

na razie jeszcze nie wiemy jak to bedzie - czekamy na wprowadzenie sie sasiada i wtedy go rozpytam, czy dalej chce miec internet w komitywie.

Ostatnio cos doczytalem, ze telekomuna juz spuszcza z tonu wiec moze u nich cos sie ruszy.

Przez sobote sprawdzalem u nas w domku jak dziala net przez GPRS - robilem znajomej komputer i internet wiec przez okazji moglem zobaczyc jak to dziala u mnie na wsi - pooooorazka totalna - strony sie otwieraly gooorzej jak na modemie.

Testowałem u siebie w komturii takiego komórkowego "dinksa" którego się wtyka w laptopa. Działa w komturii nawet nienajgorzej.

Tomku - mozesz blizej opisac co testowales i z jakiej sieci? jak chodzilo, ile kosztuje etc...

Sebastianie, na kilka dni pożyczyłem od znajomego tę "wkładkę". Nie pamiętam jakiego typu, ale był to najbardziej wyrafinowany model z sieci Plusa. Laptop Acer Aspire 3610 procesor Intel celeron 370, 1,5 Gh. Chodziło w głuszy dość szybko, szybciej niż w Warszawie. Trochę musiałem czekać na otwieranie zdjęć, ale szybkość nie była tragiczna. Oczywiście w tamtych warunkach tylko GPRS. Szybkość przesyłu 384, ale nie pamiętam czego :oops: Podobno Era ma lepsze taryfy i wkładki. Komputer stał w kuchni, gdzie łączność telefoniczna, zwłaszcza w sieci Plusa, jest mocno utrudniona. Dom jest kryty blachodachówką. W "komturii" najsilniejszy sygnał ma Era i Orange.

Nie znam ceny, ani kosztów abonamentu. Wiem tylko, że cena takiego modemu jest zależna od wykupionej taryfy. Chyba powinieneś przetestować u siebie co działa najlepiej i dopiero kupić.

Przy tej prędkości transferu mogłem słuchać radia, TV niestety nie działało.

Tomku - mozesz blizej opisac co testowales i z jakiej sieci? jak chodzilo, ile kosztuje etc...

Ja też miale problem z netem obenie od pół roku mam orange EDGE jestem bardzo zadowolony ale koniecznie trzeba dokupic antenke do modemu bo inaczej to kicha :cry: (na allegro kosztuje 70 zł) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=130067481 zreszta jest tu troche informacji na ten temat netu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67983

Jakby co to służe informacjami :wink:

Ja też miale problem z netem obenie od pół roku mam orange EDGE jestem bardzo zadowolony ale koniecznie trzeba dokupic antenke do modemu bo inaczej to kicha :cry: (na allegro kosztuje 70 zł) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=130067481 zreszta jest tu troche informacji na ten temat netu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67983

Jakby co to służe informacjami :wink:

W tej chwili testuję modem Orange Mobile Office Card Option Globetrotter Fusion +

Niestety nie w komturii tylko w Konstancinie pod Warszawą. Ta karta działa (subiektywne odczucie) chyba szybciej. Cena 300 zł + miesięcznie 100 przez 2 lata. Cennik na firmę, ile kosztuje prywatnie nie wiem.

W komplecie z modemem jest antenka.