Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Opony to muszę kupić :( a w tej chwili... nie mam... czasu.

Poprzedni komplet nadaje się do wyrzucenia.

Witam serdecznie grupę olsztynską. Super , że taka istnieje - ale muszę przyznać, iż jako niewprawnemu forumowiczowi ciężko było mi ją znaleźć.

Jako , że Wy olsztyniacy- a ja z Olsztyna- czy ktoś może polecić ekipę budowlaną na przyszły rok? Dobry kierownik też do polecenia. Dzięki z góry! Tak do waszego tematu to tez musze kupić opony - od jutra mrozik.

Trzymajcie sie, jeszcze tu wpadnę.

Majka

Witaj w naszej znakomitej grupie. Z ekipą i kierownikiem nie jestem w stanie Ci pomóc bo jestem z Warszawy (remontuję dom na Mazurach) ale napewno rodowici OLSZTYNIANIE pomoga. Opony zimowe. Komplet na 4 kółka... 800 z wymianą. Jutro jadę do chałupy spuścić wodę. Może dojadę i wrócę. ;)

Czy bardzo spadła temperatura w Olsztynie i okolicach?

Mam stracha, bo wody jeszcze w chałupie nie spuściłam i nie zakręciłam :(

W Warszwie raniutko było -4.

Jadę dziś do "komturii" spuscić wode z rur. Powiem Ci, czy zamarzła, czy nie.

Mam nadzieję, że nie.

Dojechałem o 22:30. Warunki drogowe dobre. Temperatura na zewnątrz -3 stopnie w chałupie było +8,5 stopnia Celsjusza. Woda oczywiście nie zamarzła. :)

Kominek rozpalony, 2 termowentylatory chodza i już jest prawie 12 stopni.

Śniegu bardzo, bardzo niewiele, zobaczymy co będzie jutro rano. Wracam albo jutro po nocy, albo w niedzielę. Zależy jak się wyrobię z pracami zabezpieczającymi.

Wchałupie jest 20 stopni, na dworze - 3. Nad ranem spadło 10 cm sniegu. Wymieniłem opony na zimowe. Wracam jutro. Jest pięknie. :)

Katju, a wsypałaś sól w syfony? (umywalki, kibelek)

Wchałupie jest 20 stopni, na dworze - 3. Nad ranem spadło 10 cm sniegu. Wymieniłem opony na zimowe. Wracam jutro. Jest pięknie. :)

Katju, a wsypałaś sól w syfony? (umywalki, kibelek)

... jeszcze nie, ale wsypię, w zeszłym roku zdało egzamin /dzięki za patent :D /

Spuściliśmy tylko wodę z rur i zakręciliśmy. To, że przedzieraliśmy się przez zaspy śniegu trochę nam pokrzyżowało plany, bo mieliśmy również zabrać do Warszawy na zimę drzwi od lodówki :lol: / to pomysł z innego wątku: jak zabezpieczyć lodówkę w domku letniskowym/, ale Mariusz nie chciał ich nieść pół kilometra do samochodu :-?

Patent z drzwiami znam :)

Lodówki chłopcy nigdy nie wynieśli, ale starą pralkę "Frania" bez wyrzymaczki tak.

Wszystkie cenniejsze dobra mam podpisane niezmywalnym flamastrem. Lodówkę też. Przywieziona od znajomych stara pralka nie była podpisana...

dzień dobry

witam w leniwe niedzielne popołudnie

zima odpuszcza, całe szczęście :)

ale to co przeżyliśmy we czwartek po południu w drodze do Gdańska, to po prostu horror :x

wyruszyliśmy z Olsztyna o przyzwoitej porze - 16.15

drogę do Ostródy, 37 km, pokonaliśmy w zawrotnym czasie 2,5 godziny - masakra :evil: i w tym czasie minęła nas tylko jedna piaskarka.

dalsza droga nie była lepsza, a szczególnie na objeździe od Elbląga do Nowego Dworu...

w efekcie po 6 godzinach, czyli po 22-giej dotarliśmy do teściów

i naprawdę bardzo jestem zaskoczona, że zima znów zaskoczyła drogowców.

przecież już kilka dni przed opadami prognozy pogody zapowiadały śnieg :evil:

i nawet zbliżające się wybory nie skłoniły kandydatów walczących o reelekcję do przypodobania się wyborcom :-?

uff wyżaliłam się :D

i życzę wszystkim miłego popołudnia :D

Mnie dziś czeka powrót z "komturii" do Warszawy. Kończę spuszczanie wody i za jakąś godzinę będę próbował wyjechać. Śniegu napadało sporo. Na szczęscie przed chwilą przestało. Ciekawe o której dojadę.