katja 05.11.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ... my w sobotę pojechaliśmy na zimówkach, bez nich byłoby ciężko na bocznych drogach warmińskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.11.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Katka... to co, jutro znowu do fabryki trzeba zasuwać J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Katka... to co, jutro znowu do fabryki trzeba zasuwać J nio, skoro świt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.11.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Mnie dziś czeka powrót z "komturii" do Warszawy. Kończę spuszczanie wody i za jakąś godzinę będę próbował wyjechać. Śniegu napadało sporo. Na szczęscie przed chwilą przestało. Ciekawe o której dojadę. Tomku, jak droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.11.2006 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Wyjechałem dopiero kilka minut po 17. Dojechałem do lasu, a tam zaspa. Próbowałem ja sforsować, ale sięgała powyżej zderzaka i utknąłem. W tym momencie podjechał sąsiad z synem troszkę mnie popchnęli i pojechałem. Oni już mieli przetarty szlak. Do szosy, 4 km ciągnąłem się prawie 20 min. Na szosie rozjeżdżony śnieg. Tak było aż do Ostrowii.Jechałem 6 godzin. Widziałem jeden samochód postawiony na dachu. ŁAdnie wygllądał. Nikomu nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.11.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 dzien dobry wszystkim dawno nie zagladalem - widze, ze blyskawiczny atak zimy dopiekl nam wszystkim. ja w sobote ruszylem o 7 twardo w kolejke do zmiany opon - i pomimo, ze zaklad od 8 to stalo juz z 20 samochodow. Ale do 10 bylem juz szczesliwym posiadaczem zimowych opon - od razu inna jazda. pozdrawiam wszystkich i milego poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.11.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wchałupie jest 20 stopni, na dworze - 3. Nad ranem spadło 10 cm sniegu. Wymieniłem opony na zimowe. Wracam jutro. Jest pięknie. Katju, a wsypałaś sól w syfony? (umywalki, kibelek) Tomku - a co to za patent z ta sola i czemu sluzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 06.11.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Tomku - a co to za patent z ta sola i czemu sluzy?? Co prawda nie jestem Tomek, ale podpowiem, że zawsze jakaś woda się gdzieś tam skropli lub po prostu zostanie i wtedy sól zapobiegnie jej zamarźnięciu. Gorzej jeśli syfon lub rury są metalowe lub żeliwne, ale to chyba mało kto już tak ma. Od siebie dodam, że warto też zapchać głęboko kibelek, bo opary z szamba parują i robią niezły szron w muszli. Potem to się może stopić i znów zamarznąć robiąc przy tym szkodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.11.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Kiedy zimą wyjeżdżam z "komturii" spuszczam wodę z instalacji, a do syfonów (kibelki, umywalki, odpływ w podłodze) wsypuję sól. Solanka zamarza w temperaturze, o ile pamietam, około -40 stopni. Nie opróżniam syfonów ze względu na zapachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 06.11.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 dzieki chlopaki za szybka odpowiedz co prawda nie zostawiam chalupy w samotnosci ale sposob swietny i moze sie kiedys przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.11.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 ... no i sprawdzony sposób na pompę ( studnia ).Spuścić wodę i zalać denaturatem, na wiosnę rusza bez problemu ( nie zardzewieje ).J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.11.2006 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 dzieki chlopaki za szybka odpowiedz co prawda nie zostawiam chalupy w samotnosci ale sposob swietny i moze sie kiedys przyda Będziecie musieli wyjechać na kilka dni, prąd padnie (sterowanie) i może być problem jak przyjdą duże mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 07.11.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 na razie takie dluzsze wyjazdy nam nie groza - trzeba zwierzaki dozywiac no - skoro tak cieplo sie zrobilo i snieg stopnial to mam nadzieje, ze w koncu telekomuna zacznie kopac jak obiecali... ciekawe ile czasu zajmie im zalatwienie pozwolenia od momentu mojego zgodzenia sie na prace w obrebie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 dzień dobry, tu w Warszawie nieśmiałe słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.11.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A teraz nieśmiały, malejący księżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 09.11.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam Trochę tu nie zaglądałam. Ale za to stodoła stoi zabita dechami na zimowanie......czas na mały odpoczynek od tematu Pozdrawiam prężnie działający klubik stałych bywalców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 10.11.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam Dag, skoro chałupa zabita, liczymy na częstsze odwiedziny w naszym klubie "prężnie działający klubik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.11.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hmmm no tak katju może niezbyt prężny, ale na pewno KLUBIK pozdrawiam wszystkich nareszcie łykend ... to był baaaardzo długi tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 10.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 pozdrawiam wieczorowo i łykendowo zapracowanych klubowiczów. dobrego wypoczynku Aneska, rób ciasto na pierniczki, jusz pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.11.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Toruńscy piernikarze robili ciasto na weselne pierniczki w dniu kiedy urodziła im sie córka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts