Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyjechałem dopiero kilka minut po 17. Dojechałem do lasu, a tam zaspa. Próbowałem ja sforsować, ale sięgała powyżej zderzaka i utknąłem. W tym momencie podjechał sąsiad z synem troszkę mnie popchnęli i pojechałem. Oni już mieli przetarty szlak. Do szosy, 4 km ciągnąłem się prawie 20 min. Na szosie rozjeżdżony śnieg. Tak było aż do Ostrowii.

Jechałem 6 godzin. Widziałem jeden samochód postawiony na dachu. ŁAdnie wygllądał. Nikomu nic się nie stało.

dzien dobry wszystkim

dawno nie zagladalem - widze, ze blyskawiczny atak zimy dopiekl

nam wszystkim.

ja w sobote ruszylem o 7 twardo w kolejke do zmiany opon - i pomimo, ze zaklad od 8 to stalo juz z 20 samochodow. Ale do 10 bylem juz szczesliwym posiadaczem zimowych opon - od razu inna jazda.

pozdrawiam wszystkich i milego poniedzialku

Tomku - a co to za patent z ta sola i czemu sluzy??

Co prawda nie jestem Tomek, ale podpowiem, że zawsze jakaś woda się gdzieś tam skropli lub po prostu zostanie i wtedy sól zapobiegnie jej zamarźnięciu. Gorzej jeśli syfon lub rury są metalowe lub żeliwne, ale to chyba mało kto już tak ma. Od siebie dodam, że warto też zapchać głęboko kibelek, bo opary z szamba parują i robią niezły szron w muszli. Potem to się może stopić i znów zamarznąć robiąc przy tym szkodę ;)

Kiedy zimą wyjeżdżam z "komturii" spuszczam wodę z instalacji, a do syfonów (kibelki, umywalki, odpływ w podłodze) wsypuję sól. Solanka zamarza w temperaturze, o ile pamietam, około -40 stopni. Nie opróżniam syfonów ze względu na zapachy.

dzieki chlopaki za szybka odpowiedz :D

co prawda nie zostawiam chalupy w samotnosci ale sposob swietny i

moze sie kiedys przyda

Będziecie musieli wyjechać na kilka dni, prąd padnie (sterowanie) i może być problem jak przyjdą duże mrozy.

na razie takie dluzsze wyjazdy nam nie groza - trzeba

zwierzaki dozywiac :D

no - skoro tak cieplo sie zrobilo i snieg stopnial to mam nadzieje, ze w koncu telekomuna zacznie kopac jak obiecali...

ciekawe ile czasu zajmie im zalatwienie pozwolenia od momentu mojego zgodzenia sie na prace w obrebie domu

Toruńscy piernikarze robili ciasto na weselne pierniczki w dniu kiedy urodziła im sie córka. :)