Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

A jeśli chodzi o zdjęcia, to musisz umieścić je w internecie. Następnie klikasz Img, wklejasz adres zdjęcia i ponownie Img. To chyba tak, :o czasami mi się udaje, ale nie zawsze.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o matko jedyna - w interrrnecie?? straszne, jak to zrobic, czyzby trzeba sie wlamac na jakis prywatny ftp :o Ogrzewanie juz prawie po calosci mamy, tzn. kominek z tym calym plaszczem wodnym + piec olejowy no i grzeje juz pol domu, tzn. tam gdzie leza legary, a tu gdzie mieszkaja ludzie i psy to jutro beda kaloryfery. A Wy juz macie caly system do grzania, czy dopiero bedziecie zakladac? Jakby co moge polecic majstrow z Gizycka. Nie wiem czy wzieli drogo czy tanio, bo ze wszystkich ofert warszwsko-mragowskich to najtaniej, ale nie wiem jak to sie przeklada na zastosowane urzadzenia. Mamy tez fantastycznych budowlancow, niesty spod Kolna (+Pisz+Orzysz), jakby co. sa swietni, pracuja jak gorale i maja poczucie humoru 8) (zero alko!),

Szkoda ze tak z tymi fotami ciezko, bo bym kilka wstawila. na zaniedbywanym przeze mnie forum owczarkow belgijskich sa takie opcje, tu jakos nie widze...

Wstawianie zdjęć podobno nie jest trudne. Są w internecie miejsca gdzie można swoje zdjęcia bezpłatnie wstawić, a później umieścić je na forum. U nas główne ogrzewanie to 2 kominki + trochę elektrycznego kabla w podłodze. Jeśli potrzebny Ci dobry fachowiec od drewna (okna, schody itp) to mamy takiego pana Romka. Jest super do kwadratu, a nawet do entej potęgi.

zapomnialam pozdrowic Cie jako naszego obecnego i przyszlego sasiada!!! Chamstwo z czlowieka wylazi na skutek remontu, wybacz prosze mily sasiedzie :oops: Tez wybraliscie, ze Mazury (czyli zagranica) i nic innego? Mysmy najbardziej chcieli zamieszkac gdzies nad Nidzkim (albo najlepiej nad Jegocinem he he), ale niestety nie dalo sie nas przekwalifikowac na jelenie, w gminie sie dasali na takie przesterowanie ewolucyjne :evil: No bo inaczej by sie nie dalo, bo tam juz wszystko rozkupione. Pranie jest niezle usytuowane, ale tam za duzo wycieczek przyjezdza, wiec malwersacje poetyckie tez odpadly. Juz juz kupowalismy mlyn w Wygrynach, ale jak zobaczylismy Ublik to kamien w wode... Puszcze Piska widac, do Sniardw 15 min, z okna mamy Ublik Wlk, dookola pelno zagadek wojennych... No to tak chcialam te dwa slowa, wyszlo osiem - przepraszam. A Panstwo Komturstwo od dawna w Prusiech? [/url]

My to tak z doskoku do Prus jeździmy. Czasami na dzień, czasami na dłużej. Od Ublika to ze 30 km będzie i jeszcze troszkę, do naszej remontowanej od AD 1994 komturii, co czasy Kanclerza Bismarcka z pewnością pamięta. Nad Nickim byliśmy, na bindudze Bobrowej na obozie harcerskim, ale to dawne czasy. Zgiełk tam podobno teraz okrutny, a Komturia nasza w strefie ciszy i zdala od ludzkiej obecności jest położona.

Do diariusza mego, przygody i przemyślenia komturskie zawierającego wszelkie z remontem związanych zapraszam. A i do wizyty (wizytacji?) w komturii skromnych progach również.

Tylko progi jeszcze nie zamontowane :o :D

Ostatnio w Gdyni odbył się koncert Czerwonego Tulipana. Było tak olsztyńsko, że bardziej być nie mogło. I powróciły wspomnienia...

Fajnie macie w tym Olsztynie mając TAKI zespół u siebie :D

(A na dokładkę moją córkę obecnie na nędznej kwaterze na Dajtkach :roll: )

Witaj Qubo!

Pozdrowienia dla Joasi.

Aaa, masz racje, sa takie fotoalbumy-wizytowki, troche rzezby, ale moze sprobuje. Dzieki za stworzenie mozliwosci pana Romka - co do drewna, to problemy sa u nas nast: 1.olejowanie podlogi, 2.meble. Pozwol ze rozwine cokolwiek. Olejowac chcemy, bo ladne. Nie wiem jaki olej kupic (jedyna szansa teraz bo maz jedzie w tym tygodniu z Krakowa via Warszawa to tam jakis wybor jest przynajmniej) i wstawilam temat odgrzewany do "doswiadczen", ale od rana nikt mi nie odpowiedzial. A nie wiem, czy to nie bedzie chamstwo wklejac ten temat w innych blokach... No i jakby juz ten olej byl to jakby pan Romek mial maszyny do takich robot, to z checia do niego zadzwonie. Meble: szukamy mebli wioskowych, tzn. przede wszystkim kredensu, potem szafki pod umywalke itd. Wioskowe to ja mysle po prostu bez politury, zdarte do zywego i niekoniecznie biedermayery pod Niemca czy jakies tam. Oczywiscie tanio by sie kupilo itd. Nie znacie jakiegos takiego miejsca tu w poblizu? Od allegra juz mam drgawki, w Piszu jest targ staroci, ale tylko pora letnia. I trudno znalezc takie proste, gole drzewiaste meble tak w ogole. Stylizacje na rustyk raczej nie teges. No jednym slowem mam klopot i jesli mamczekac do lata to osiwieje. Zawsze mozna zahaczyc o Bronisze, ale samochod taki sobie mamy duzy, wiec jakbyscie slyszeli, albo pan Romek (bo moze on to zbiera np i zdziera z tego ten syf olejny) ze tu gdzie jakie meble na sprzedanie, to ja do nozek padam :roll: :roll: :roll:

Ja takze zapraszam do sie (a ja to mam progi, moze miales na mysli pierogi :wink: ) i dzikuje za zaproszenie do swojego dziennika

To odezwij się z Brazylii lub Indonezji.

Czym będziesz płynął? może uda się Twój statek wyśledzić.

Stopy wody.

Na pierogi to ja wpadam do Zajazdu Wiejskiegov w Szczechach Wielkich zaraz za Jeglinem. Polecam

Pan Romek robi schody, okna itp, ale nie handluje starociami. Chyba też nie olejuje :D .

Jest targ staroci w Rydzewie. Musisz pojechać w kierunku Giżycka i w Miłkach skręcić w lewo na Rydzewo. To tam gdzie jest maszt nadajnika. Byłem tam raz. Chyba ten targ też tylko w sezonie dla turystów.

Targ czwartkowy w Wydminach to stadion X-cio lecia w miniaturze. Czasami kupuję tam sobie Rolexa za 25 zł. Działa około roku :D

o rany julek, prawdziwy Marynarz!!!!!

Noooooooooooo! Kapitan WIELKICH statków. Przesympatyczny, jego żona Joasia też. :D

Kairos, byłem dziś w Castoramie. Deski 2400 x 110 x 35 kosztują 33,90 za m2. Opakowanie to 2,64 m2 cena brutto 89,50. Wyglądają ładnie, suche. Transport?

Kurcze, chlopkai maja wyliczone na 3cm, bo juz wylewki sa i styropiany...., ale 5mm to juz chyba nie robi roznicy? A we warszawskiej castoramie, drogi sasiedzie? Fajne te deski, bo w Obi straszna tektura. Tyle ze waskie - 11 cm. Nam ten stolarz daje 17 cm x 2,8 cm x nie wiem jak dlugie. No byla jeszcze opcja rozbiorkowych i je na hebel dawac, tanie, bo 300 zl za m3, ale roboty wiecej niz zbudowanie transatlantyka...

To zaszczyt Panie Kapitanie! To napewno Pan widzial Patagonie, kraj moich dzieciecych marzen... Ale zona kapitana to ma ciezko, prosze ja serdecznie pozdrowic od nieznajomej co ma bajdewindu od baksztagu nie potrafi odroznic!! Ale wczoraj sama zamowilam pompe Omnigena MH 1300 :lol: :lol:

Kairos, rozumiem jako owczarek (belgijski) możesz nie rozróżniać fordewidu od mordewindu i baksztagu od bakisty. Poproś jednak Panią, bo z Tobą się chyba nie dogadam. :wink: :D

Kurcze, chlopkai maja wyliczone na 3cm, bo juz wylewki sa i styropiany...., ale 5mm to juz chyba nie robi roznicy? A we warszawskiej castoramie, drogi sasiedzie? Fajne te deski, bo w Obi straszna tektura. Tyle ze waskie - 11 cm. Nam ten stolarz daje 17 cm x 2,8 cm x nie wiem jak dlugie. No byla jeszcze opcja rozbiorkowych i je na hebel dawac, tanie, bo 300 zl za m3, ale roboty wiecej niz zbudowanie transatlantyka...

Dziś Castorama w al. Jerozolimskich obok Cash & Carry

Fajnie Kairos. Kiedyś sobie pogadamy, dziś to pewnie już zbyt późno. Ale tej azjatyckiej kiełbasy to nie polecam :evil:

Jeśli Twoja pani fajnie aportuje piłeczkę, to masz szczęście. Ja swojej nie jestem w stanie nauczyć i muszę sam biegać. :evil:

Pozdrawiam :wink: