katja 30.11.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Od rana grabię liście kasztanowca by je spalić i zniszczyć szrotówka. Ciężka robota, bo teren nierówny, kamienisty i badyle różne sterczą, a liscie mokre, ciężkie. Nie wiem, czy nawet jak je podleję jakimś palnym płynem to da się to cholerstwo spalić. widzę i słyszę, ze z Komturii nadajesz powodzenia w walce z tym..., z tym... szkodnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.11.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Zgadza się, mam już dosyć szrotówka. Tych liści jest niaprawdopodobna ilość ciężkie i bardzo mokre. Zgrabiłem zaledwie połowę i nie mam już siły. Mam dwie duże pryzmy i nie wiem co dalej bo palić się to nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 30.11.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 łatwo to one nie wyschną przy takiej wilgotnej pogodzie, zabezpiecz przed rozwianiem, one trochę klapną, potem pakować... i broń biologiczna gotowa na serio, to nie wiem i współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.11.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Na dziś zakończyłem grabienie bo zrobiło się ciemno. Teraz porządki w chałupie bo sporo rzeczy zwiozłem i bałagan jest jak cholera. Ja tego szrotówka i tego co go z Tybetu do Europy przywlókł przekląłem po wielokroć. Z piekła nie wyjdą. Szczepiącej kasztanowce firmy pilnie poszukuję.Nawet jak zgrabię całość to i tak sporo porażonych liści zostanie, a podobno w kilogramie jest 6000 sztuk tego paskudztwa. Brrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 W poniedzialek w Harendzie Czerwony Tulipan o 8 pm? Prawda to Jerzysiu? Tak podali w Trójce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.12.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Tomek W poniedziałek ale nie w Harendzie !"Udział zespołu CZERWONY TULIPAN w koncercie jubileuszowym programu : "Gitarą i piórem"- Janusza Deblessema . Koncert odbędzie się w Radiowej 3-ce, na ul.Myśliwieckiej."J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.12.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A ja dziś z nienacka odwiedziłem Kairos Przemili ludzie, super sympatyczne psiaki, wspaniała chałupa, sorry,. zamczysko. Z widokiem na jezioro z jednej strony, a na puszczę piską z drugiej i szeroki front robót budowlanych. A i jeszcze wielgaśna ziemna piwnica. Bardzo piękne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Tomek W poniedziałek ale nie w Harendzie ! "Udział zespołu CZERWONY TULIPAN w koncercie jubileuszowym programu : "Gitarą i piórem"- Janusza Deblessema . Koncert odbędzie się w Radiowej 3-ce, na ul.Myśliwieckiej." J Będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 01.12.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A ja dziś z nienacka odwiedziłem Kairos Przemili ludzie, super sympatyczne psiaki, wspaniała chałupa, sorry,. zamczysko. Z widokiem na jezioro z jednej strony, a na puszczę piską z drugiej i szeroki front robót budowlanych. A i jeszcze wielgaśna ziemna piwnica. Bardzo piękne miejsce. Ty to jesteś Pozdrawiamy ludzi z Mazur! Dobrego weekendu dla wszystkich, jutro jadę do swej chałupinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.12.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Pozdrawiam Katju. Szerokiej drogi i m iłego pobytu. Oby wszystko się już ułożyło i wykończyło bez wykończenia Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 01.12.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 witam. a my właśnie wróciliśmy.dwa dni pięknej pogody w sam raz na zmianę przegniłych rynien i zabezpieczenie ścian przed zalewaniem zimowo wiosennym. smieci papierowo drewniane do kuchni aż blat zczerwieniał a i tak jeszcze zostało ho ho. psiak wylatany jabłka pojedzone i ogólnie pięknie.pozdrawiamy ciepło. jeszcze z L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 01.12.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Gripi, widać, że tam ładujecie akumulatory Pozdrawiam i dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.12.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.12.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Gripi, widać, że tam ładujecie akumulatory Pozdrawiam i dobranoc Dziwisz sie Katju? Dla mnie przyjazd do "komturii" to naprawde przyjemność nawet na jeden lub dwa dni. Zacznę chyba liczyć dzi do naszej przeprowadzki. Termin jeszcze nieustalony, ale zbliża się. A na ostatnie 150 dni kupię sobie, jak w wojsku, centymetr krawiecki i po obiedzie bedę odcinał. "Obiad zjedzony, dzień zaliczony". Hm... ostatnie kilkadziesiąt dni to żołnierze służby zasadniczej odliczali kiedyś za pomocą kuponów toto-lotka: 49 - Żużel, 48 Żeglarstwo, aż do Bobsleje - nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 03.12.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 nie dziwię się, bo my też w naszej chałupce ładujemy akumulatory, mimo różnych przeciwności losu. ... własnie wróciłam naładowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.12.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ja wróciłem przed godziną. Przed Radzyminem był duży wypadek, kilka samochodów. Były ofiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.12.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 ... istny horror na tych drogach, albo wariaci , albo pijani straszne to. Wszystkim bardzo się spieszy. Kiedyś jeździło się przyjemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.12.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Wczoraj widziałem na drodze parę samochodów jadących... niepewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 04.12.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 katja:Kiedyś jeździło się przyjemniej teraz też ale trzeba jechać bocznymi drożkami, polem lasem,opłotkami, w każdym bądź razie my tak jeżdzimy, człek zobaczy więcej, zatrzyma sie w spokoju.bo horror lepiej by było w domu obejrzeć. kidyś byly tygrysy szablozębe a teraz TIR-y.A propo w jakiejś kulturze TIR oi imię jednego z kilku występujących tam diabłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 04.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Nie ma jak na Warmii! 1 już jest teraz największe przeboje z pozwoleniem na budowe. Czy ktoś buduje w gminie Dywity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts