Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Od rana grabię liście kasztanowca by je spalić i zniszczyć szrotówka. Ciężka robota, bo teren nierówny, kamienisty i badyle różne sterczą, a liscie mokre, ciężkie. Nie wiem, czy nawet jak je podleję jakimś palnym płynem to da się to cholerstwo spalić.

widzę i słyszę, ze z Komturii nadajesz :D

powodzenia w walce z tym..., z tym... szkodnikiem

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadza się, mam już dosyć szrotówka. Tych liści jest niaprawdopodobna ilość ciężkie i bardzo mokre. Zgrabiłem zaledwie połowę i nie mam już siły. Mam dwie duże pryzmy i nie wiem co dalej bo palić się to nie chce.

Na dziś zakończyłem grabienie bo zrobiło się ciemno. Teraz porządki w chałupie bo sporo rzeczy zwiozłem i bałagan jest jak cholera.

Ja tego szrotówka i tego co go z Tybetu do Europy przywlókł przekląłem po wielokroć. Z piekła nie wyjdą.

Szczepiącej kasztanowce firmy pilnie poszukuję.

Nawet jak zgrabię całość to i tak sporo porażonych liści zostanie, a podobno w kilogramie jest 6000 sztuk tego paskudztwa. Brrrr.

W poniedzialek w Harendzie Czerwony Tulipan o 8 pm? Prawda to Jerzysiu?

Tak podali w Trójce :)

A ja dziś z nienacka odwiedziłem Kairos :) Przemili ludzie, super sympatyczne psiaki, wspaniała chałupa, sorry,. zamczysko. Z widokiem na jezioro z jednej strony, a na puszczę piską z drugiej i szeroki front robót budowlanych. A i jeszcze wielgaśna ziemna piwnica. Bardzo piękne miejsce.

Tomek

W poniedziałek ale nie w Harendzie !

"Udział zespołu CZERWONY TULIPAN w koncercie jubileuszowym programu : "Gitarą i piórem"- Janusza Deblessema . Koncert odbędzie się w Radiowej 3-ce, na ul.Myśliwieckiej."

J

Będziesz?

A ja dziś z nienacka odwiedziłem Kairos :) Przemili ludzie, super sympatyczne psiaki, wspaniała chałupa, sorry,. zamczysko. Z widokiem na jezioro z jednej strony, a na puszczę piską z drugiej i szeroki front robót budowlanych. A i jeszcze wielgaśna ziemna piwnica. Bardzo piękne miejsce.

Ty to jesteś 8) Pozdrawiamy ludzi z Mazur! :D

Dobrego weekendu dla wszystkich, jutro jadę do swej chałupinki :)

Pozdrawiam Katju. Szerokiej drogi i m iłego pobytu. Oby wszystko się już ułożyło i wykończyło bez wykończenia Was.

witam. a my właśnie wróciliśmy.dwa dni pięknej pogody w sam raz na zmianę przegniłych rynien i zabezpieczenie ścian przed zalewaniem zimowo wiosennym. smieci papierowo drewniane do kuchni aż blat zczerwieniał a i tak jeszcze zostało ho ho. psiak wylatany jabłka pojedzone i ogólnie pięknie.

pozdrawiamy ciepło.

jeszcze z L.

Gripi, widać, że tam ładujecie akumulatory :D

Pozdrawiam i dobranoc

Dziwisz sie Katju? Dla mnie przyjazd do "komturii" to naprawde przyjemność nawet na jeden lub dwa dni. Zacznę chyba liczyć dzi do naszej przeprowadzki. Termin jeszcze nieustalony, ale zbliża się. A na ostatnie 150 dni kupię sobie, jak w wojsku, centymetr krawiecki i po obiedzie bedę odcinał. "Obiad zjedzony, dzień zaliczony". Hm... ostatnie kilkadziesiąt dni to żołnierze służby zasadniczej odliczali kiedyś za pomocą kuponów toto-lotka: 49 - Żużel, 48 Żeglarstwo, aż do Bobsleje - nr 1. :)

Ja wróciłem przed godziną. Przed Radzyminem był duży wypadek, kilka samochodów. Były ofiary.

Wczoraj widziałem na drodze parę samochodów jadących... niepewnie. :evil:

katja:Kiedyś jeździło się przyjemniej

teraz też ale trzeba jechać bocznymi drożkami, polem lasem,opłotkami, w każdym bądź razie my tak jeżdzimy, człek zobaczy więcej, zatrzyma sie w spokoju.bo horror lepiej by było w domu obejrzeć. kidyś byly tygrysy szablozębe a teraz TIR-y.

A propo w jakiejś kulturze TIR oi imię jednego z kilku występujących tam diabłów.