Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich i kłaniam się nisko po Świętach :-)

Jestem tu nowa, piękną i bogatą ma wątek olsztyński historię.... Nie przeczytałam wszystkich postów ale wierzę, że się niedługo połapię WHO IS WHO :-)

Zaczynamy na wiosnę, optymistycznie, wciąż nie mamy ekipy a projekt się dopiero adaptuje. Jeśli możecie polecić ekipę od zera, bardzo poproszę. Domyślam się że temat ten był już nie raz na tapecie, więc może ktoś mi wskaże gdzie szukać w wątku odpowiedzi?

Pozdrawiam poświątecznie i przedsylwestrowo.

O.

Witam bardzo serdecznie, niedawno mnie tak tu witano :D . Nie wiem tylko czy witam Olę czy Olka :lol: :wink:

Powiem szczerze, że chętnie dowiedziałabym się gdzie budują lub pomieszkują inni forumowicze z Grupy olsztyńskiej. Piszecie Warmia, Mazury lub okolice Olsztyna, a telefony do majstrów budujących w okolicy Olsztyna czy adresy hurtowni i sklepów w tym mieście na niewiele się zdadzą komuś kto buduje koło Susza czy Ełku.

No i mam w związku z tym propozycję: może na 90 stronie i przy okazji Nowego Roku określilibyście bliższe dane geograficzne swojego miejsca na ziemi.

Pozwolicie, że zacznę:p -z Olsztyna przenosimy się do Gronit (wieś za Dajtkami).

Magda

... ja przeniosłam chałupę z bali nad jezioro Narie, okolice Morąga. Ale przeważnie piszę z Warszawy 8) , to znaczy jak piszę, to na pewno jestem w Warszawie.

Jeśli chodzi o fachowców, to nieraz przydają się namiary tych bardziej odległych. Ja na przykład korzystałam z usług stolarza p. Romka spod Giżycka i dzięki niemu odzyskałam wiarę w fachowców :D

... ja przeniosłam chałupę z bali nad jezioro Narie, okolice Morąga. Ale przeważnie piszę z Warszawy 8) , to znaczy jak piszę, to na pewno jestem w Warszawie.

Jeśli chodzi o fachowców, to nieraz przydają się namiary tych bardziej odległych. Ja na przykład korzystałam z usług stolarza p. Romka spod Giżycka i dzięki niemu odzyskałam wiarę w fachowców :D

Potwierdzam opinię o panu Romku prawie moim sąsiedzie. Też piszę z Warszawy, a zamieszkać na Mazurach na stałe zamierzam jesienią przyszłego roku. Parę razy nadawałem z "komturii", ale połączenie jest bardzo powolne - GPRS lub EDGE.

Wszystkim Starym i Nowym Forumowiczom, tym, którzy się wybudowali, budują, mają zamiar budować, remontowali, modernizowali, są w trakcie tego bądź to planują życzymy wszystkiego najlepszego w Nowym 2007 Roku, samych sukcesów, realizacji wszystkich zakładanych, nawet najbardziej szalonych, planów, jak najmniej przeszkód i wiele zdrowia, aby je pokonać, cierpliwości, pogody ducha oraz samych dobrych wróżek spotykanych na drodze do osiągnięcia celu o twarzach Waszych sąsiadów, dostawców, hurtowników, wykonawców, urzędników

Tomek i Wiedźma

P.S. Cały czas z Wami jesteśmy, choć ostatnio bardziej biernie :oops: . Z Nowym Rokiem obiecujemy poprawę :D

Dziękuję imienniku i Wiedźmo. Liczę na Waszą poprawę. :wink: :D

Cieszymy się bardzo, że nas jeszcze pamiętacie :D

Katju, masz rację, to rzeczywiście były nasze drugie Święta w domku, bo wprowadziliśmy się dokładnie w wigilię Wigilii Anno Domini 2005;

Domeczek powoli, powoli się zmienia, wiele jeszcze mamy do zrobienia, ale co u siebie to u siebie, no i ten spokój za oknem.

Uroki oczywiście odczyniam i czary wszelakie czynię, całkiem nawet skutecznie, bo po ostatnim sezonie grzewczym próbowałam wywołać łagodniejszą zimę, i póki co, odpukać w niemalowane, udaje się :D

Wiedźmo, odczyniaj dalej, a skutecznie :D Zwłaszcza by śniegi obfite nie spadły, bo do "komturii" nie dojadę. :cry: Albo do Warszawy nie wrócę.

Chciałbym do "komturii" na Sylwestra, ale komturowa się opiera. Twierdzi, że po moich samotnych wizytach bałagan w "komturii" okrutny, a Nowego Roku tak nie godzi się witać i trzeba będzie sprzątać, a zaraz potem wracać. Trochę racji ma, ale przecież światło mozna zgasić i bałaganu widać nie będzie.

PS "komturia", jadąc od Olsztyna to kawałek za Giżyckiem. Na starą miarę, to ze trzy różańce. Nie dalej, a jak przez las pojechać to i dwa wyjdą, tylko droga słaba, a i zbójców napotkać można :wink: Tedy gościńcem lepiej i bezpieczniej.

witajcie

dzięki za słowa otuchy

remontuje mieszkanie w starej kamienicy w centrum Olsztyna - po tamtych paprakach mam teraz dwóch dużych panów, którzy łatają i poprawiają po tamtych. Jeśli okażą się też niewypałem będę dalej wołać o pomoc

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!!

Dziękujemy za życzenia noworoczne, jakże trafne :-)

Przyłaczamy się, ja i Małżon (co chyba rozwiewa wątpliwości co do mojej płci, chociaż w dzisiejszych czasach... ;-))

Ponawiam apel Magdy o lokalizację Forumowiczów - ja się już wyspowiadałam - będziemy się budować w Tomaszkowie czyli prawie po sąsiedzku z Wiedźmą i Tomkiem :-)

Pozdrawiam ciepło i liczę na skutecznośc czarów antyzimowych ;-)

Ola