aneska 12.01.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 jeśłi faktycznie nie masz zamiaru zbytnio przeprojektowywać gotowego projektu, no i nie ma szczegolnych problemów z przyłączami, to cena ta jest realna...nie wiem też, co zawiera twój gotowiec, czy są tam wszystkie projekty branżowe, czy nie trzeba będzie czegos doprojektowywać.... w każdym razie życzę powodzenie. ps. a plan lub warunki juz masz?i mapkę geodez. do celów projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 12.01.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Gotowca jeszcze nie mam, bo wacham sie przed ostateczna decyzja. Na 90% będzie to projekt M05a. Raczej nie trzeba będzie nic przeprojektować. Warunki już mam, mapka będzie gotowa na następny tydzień. Jeszcze tylko warunki techniczne, czy jak to się nazywa, woda itp. Ale gmina chce najpierw mapkę geodezyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.01.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Kofi ...ano w Szyprach tak jakoś wypada .... MD4ewry1J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.01.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 te warunki techniczne, czyli uzgodnienia to nie taka prosta sprawawystępujesz z wnioskiem o warunki techniczne przyłączypotem, na podstawie tego projektant wykonuje projekt, składasz to do gminy i czekasz na zatwierdzeniew między czasie wystepujesz o warunki przyłączenia do ENERII, czekasz ok. miesiąca (brrrrr) na podstawie warunków osoba uprawniona robi projekt i dostajesz umowę (ok 2 miesiące)i z tym wszystkim na zespół uzgodnienia dokumentacjia potem jeszcze odrolnienie działki.... tak jest w starostwie w każdym razie ja tu się rozpisuję a nie wiem gdzie budujesz, bo może w mieście bywa inaczejno i gminy różnie tez podchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.01.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Kropeczka , najwygodniej bedzie Ci zatrudnic architekta ktory zaadoptuje projekt do warunkow technicznych i jednoczesnie dokona uzgodnien. Ja tak robilem, ominela mnie ta bieganina za byle uzgodnieniem i bylo taniej. Architekci znaja ludzi z branzy nie powinno byc klopotu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 12.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Buduję się w Sząbruku, a konkretnie Solanowo (między Tomaszkowem a Sząbrukiem). Gmina Gietrzwałd. Oczywiście chcę, żeby wszystko załatwił mi architekt, bo nie mam sił latać. Wstępnie z jednym rozmawiałam i doradził, żeby warunki techniczne samemu załatwiać, bo nie jest to skomplikowane, a on weźmie za to więcej pieniędzy, bo będzie tracił czas. Całą resztą poza tym się zajmie. Coż... jak dostanę mapkę, lecę do Gminy i staram się załatwić to co się da. Uzbrojenie działki mam pełne, więc może nie będzie trudno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.01.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Jezeli media masz w granicach dzialki to faktycznie nie powinno być trudno. Coraz wiecej sasiadow tu widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 12.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Krzysztofik a jeśli wolno spytać, gdzie się budujesz? I jaki projekt masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 12.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 O, tu: http://www.zlotuptaka.pl/zdjecia/tomaszkowo.php A projekt jest najpiekniejszy na Swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.01.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam grupowiczów To ja też kufel do góry ...ale was wyczułam i sobie z piwkiem zasiadłam do netu;) Katju specjalny siup za za Twoje okrągłe nie do końca wiem co. Jeśli urodzinki to nie mogę trafić kiedy Tego szmpana otwierałaś ..jeśli 9 to mów mi siostro rogata duszyczko (...) to taka świecka forumowa tradycja, chodzi o "okrągłą" liczbę postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 A w Giżycku wieje okropnie i pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 12.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 u nas też wichury straszne, boję się że nam psa z budą zwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.01.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ... w Warszawie sie troche uspokoiło, ale tylko troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.01.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 .... no to ja koniaczkiem wiaterek może ... jakoś ... przegonię .. czy cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuśśśśś J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 12.01.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 więcej koniaku, bo dalej wieje!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.01.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ... sie robi Szefowo ! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.01.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ty jej lepiej nie dolewaj, bo ona tam pomiesza koniacek z naleweczką i wtedy to dopiero będzie wiało... w głowie uuuch choć co tam - w końcu piąteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 12.01.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 forumowe polewanie jeszcze nikomu nie zaszkodziło - niestety przyplątało się jakieś przeziębienie do mnie, biorę prochy więc z naleweczki nici ale Wy jak najbardziej nie żałujcie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 współczuję przeziębienia i życzę powrotu do zdrowia chociaż jakbyś se tak strzeliła porządną dawkę i nura pod kocyk dała - zaraz by przeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 współczuję przeziębienia i życzę powrotu do zdrowia chociaż jakbyś se tak strzeliła porządną dawkę i nura pod kocyk dała - zaraz by przeszło... I jeszcze trochę okładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts