Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

ah te stodółki, coż one za koszmar muszą przeżywać w taką pogodę,

a dachówki??? testem były ostatnie wichry po których jedną z okolic komina znalazlem przed domem na trawce bez najmniejszego uszczerbku więc na utwardzenie dróżki nie pójdzie, chyba że to była ta najbardziej strong. :D

Oj u nas w ramach testu wczoraj wyszedł przeciekający dach ... tylko że w trochę dziwnym miejscu. Zastanawiam się czy to nie wina braku podbitki

Sprawa do zbadania przy lepszej pogodzie :evil:

Ciekawe czy moje dachówki nie zamieniły się w pojazdy latające

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ah te stodółki, coż one za koszmar muszą przeżywać w taką pogodę,

a dachówki??? testem były ostatnie wichry po których jedną z okolic komina znalazlem przed domem na trawce bez najmniejszego uszczerbku więc na utwardzenie dróżki nie pójdzie, chyba że to była ta najbardziej strong. :D

U mnie na dachu dużo dachówek było uszkodzonych, pęknięte, urwany nosek, wyszczerbienie. Prawie wszystkie były mocno pokrzywione, a na dodatek niby wyglądały tak samo, ale pochodziły z różnych wytwórni i różniły się kształtem oraz wymiarami. W związku z dodaniem ocieplenia i płyt GK, oraz stanem kieszeni na pełnym deskowaniu jest papa i blachodachówka. Trudno.

nooo sloneczko było ale samochodem na drodze majta lewo -prawo.

Kontrola w miarę. jedna wiatrownica zlamała kręgoslup na płocie, wybity kawałek szyby w oknie i jakaś blacha na podwórze przyfrunęła, a w lesie na drodze cała masa sosnowych gałązek jakoby zielony dywanik ktos rozwinął.

Dość slisko, zapomniałem że na mokrej trawce samochód hamuje inaczej i otworzyłem bramę wjazdową z "byka", tylko na pół metra... i tak musiałem wysiąść :D

Miałem dziś jechać do komturii z przyczepą, ale zrezygnowałem. Pojadę pewnie w poniedziałek.

Czy to prawda, że na Mazurach pada śnieg?

Dzięki Anesko za meteo. Pomalutku przeprowadzka. Tak na 100% to jesienią.