daxima 19.01.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ah te stodółki, coż one za koszmar muszą przeżywać w taką pogodę, a dachówki??? testem były ostatnie wichry po których jedną z okolic komina znalazlem przed domem na trawce bez najmniejszego uszczerbku więc na utwardzenie dróżki nie pójdzie, chyba że to była ta najbardziej strong. Oj u nas w ramach testu wczoraj wyszedł przeciekający dach ... tylko że w trochę dziwnym miejscu. Zastanawiam się czy to nie wina braku podbitki Sprawa do zbadania przy lepszej pogodzie Ciekawe czy moje dachówki nie zamieniły się w pojazdy latające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ah te stodółki, coż one za koszmar muszą przeżywać w taką pogodę, a dachówki??? testem były ostatnie wichry po których jedną z okolic komina znalazlem przed domem na trawce bez najmniejszego uszczerbku więc na utwardzenie dróżki nie pójdzie, chyba że to była ta najbardziej strong. U mnie na dachu dużo dachówek było uszkodzonych, pęknięte, urwany nosek, wyszczerbienie. Prawie wszystkie były mocno pokrzywione, a na dodatek niby wyglądały tak samo, ale pochodziły z różnych wytwórni i różniły się kształtem oraz wymiarami. W związku z dodaniem ocieplenia i płyt GK, oraz stanem kieszeni na pełnym deskowaniu jest papa i blachodachówka. Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 19.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam wieje co prawda dalej, ale słońce świeci i tak jakoś fajnie się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.01.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 (...) ... a dziecko szczęśliwe jak biegła do przedszkola, to krzyczała, że jest jak mustang, co to przez pola z wiatrem gna pozdrowienia dla Zuzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 19.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 nooo sloneczko było ale samochodem na drodze majta lewo -prawo. Kontrola w miarę. jedna wiatrownica zlamała kręgoslup na płocie, wybity kawałek szyby w oknie i jakaś blacha na podwórze przyfrunęła, a w lesie na drodze cała masa sosnowych gałązek jakoby zielony dywanik ktos rozwinął. Dość slisko, zapomniałem że na mokrej trawce samochód hamuje inaczej i otworzyłem bramę wjazdową z "byka", tylko na pół metra... i tak musiałem wysiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Miałem dziś jechać do komturii z przyczepą, ale zrezygnowałem. Pojadę pewnie w poniedziałek. Czy to prawda, że na Mazurach pada śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 19.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 w L nie pada ale to zaledwie początek mazur, a pozatym tu i tak pada zawsze gdy nie trzeba. jutro ma już nie wiać a poźniej jakaś zima więc .... trzeba trafić moment. szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dzięki, łopatę i łańcuchy mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.01.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 (...) ... a dziecko szczęśliwe jak biegła do przedszkola, to krzyczała, że jest jak mustang, co to przez pola z wiatrem gna pozdrowienia dla Zuzi pozdrowiona ... i zdrowa i wzajemnie ...a słyszałaś o zjeździe w piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.01.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Miałem dziś jechać do komturii z przyczepą, ale zrezygnowałem. Pojadę pewnie w poniedziałek. Czy to prawda, że na Mazurach pada śnieg? śnieg nie, ale w nocy przymroziło, a dziś od rana jest słonecznie natomiast wczoraj wieczorem była burza z gradobiciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.01.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Dzięki Anesko za meteo. Pomalutku przeprowadzka. Tak na 100% to jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 20.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Dzień Dobry a myślałam że pierwsza będę, a tu same ranne ptaszki, na dworze faktycznie pięknie jest, nie wieje, słońce, błękitne niebo!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 20.01.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Dzień dobry w końcu wydostaję się z domu. Jadę na inspekcję budowy chciaż tak szybciutko bo mały jeszcze trochę pokaszluje. Potwierdzam wczorajszą gradową burzę i donoszę że na wtorek zapowiedziano nadejście zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.01.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 pozdrowiona ... i zdrowa i wzajemnie ...a słyszałaś o zjeździe w piwnicy? ... nie, jeszcze nie, a już coś wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Zajrzyj Katju na sam dół forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.01.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 pozdrowiona ... i zdrowa i wzajemnie ...a słyszałaś o zjeździe w piwnicy? ... nie, jeszcze nie, a już coś wiadomo? konkretów, jak mi się zdaje, jeszcze nie ma, ale jest obietnica redakcji, że tradycji musi stać się zadość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.01.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 I niech się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.01.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 ... widzę już , to się wątek zakamuflował poczekajmy na ew. terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 21.01.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 wszystkich wywiało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.01.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 prawie Zaniepokojona stanem chałupy po pamiętnej wichurze, zadzwoniłam do sąsiadów, którzy właśnie byli na miejscu. Im uszkodziło dach z blachy, drugiemu przewaliło płot, u nas wszystko w porządku. ... a w ogóle, to mówią, że od środy zima. Wolę śnieg niż wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts