Katarina Ols 21.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 to dobrze że wszystko ok. u nas nie ma się co zawalić, ani płotu ani dużych drzew, ale jak mówili o latających dachach to mi się nieswojo zrobiło, ale dachówka cementowa lekka nie jest Katju jako specjalistka od brzóz czy możesz powiedzieć jak szeroko i głęboko trzeba obkopać brzozę mniej więcej 1.60m wysokości żeby ją przesadzić? Rośnie zbyt blisko domu, tam planuję coś innego, a że rośnie bardzo ładnie to szkoda zmarnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.01.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Nie mam dobrych doświadczeń z przesadzaniem brzozy, ta Twoja nie jest duża i można spróbować, jeszcze zanim wypuści liście. Mówią, że korzenie na szerokość są jak korona drzewa. Szeroka jest ta brzózka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 21.01.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 chyba na metr, albo półtora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.01.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 ... to taka bardziej kwadratowa generalnie brzozy nie przyjmują się łatwo po przesadzeniu, im starsza tym gorzej. Dwa lata temu sadziłam brzózki wykopywane przez leśnika, ale takie z metr wysokie i młodziutkie jeszcze bez białej kory. Wszystkie się przyjęły. Ryzyk fizyk, jeśli i tak musisz ją stamtąd przenieść, to spróbować warto, nie powiem Ci jak szeroko ją obkopać, bo nie wiem. Co do głębokości, to brzoza ma płytko korzenie. Z wyczuciem po prostu A później, to ją podlewajcie ille wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 21.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 nasza też nie ma białej kory jeszcze - jak tylko będzie można to przesadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek_77 22.01.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Wszystkim Dziadkom sto lat Weekend minął pod znakiem rysowania laurek Pozdrawiam i niech wieje, byle nie zaczęła się ZIMA ZŁA... uhaha O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.01.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Tomku, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziadka ... jeśli są w naszej grupie inni dziadkowie, proszę się ujawnić niestety ma wiać i sypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dziękuję Kasiu Kadra wnuków rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 22.01.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dla wszystkich Dziadków zdrówka życzę I choć mam podły nastrój, bo moich kafli nie ma, choć miały być już dwa tygodnie temu, to nie będę się załamywać (narazie) tylko chwalić - projektem kuchni. Dom wiejski, to i kuchnia nie mogła być inna. Magda http://images14.fotosik.pl/33/bbcf7c442bcae3b3.jpg i wyspa http://images11.fotosik.pl/23/c2ba4f0960740b98.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Magda piękna kuchnia szkoda tylko że kuchenka nie na wyspie bo to miejsce przy wysokiej zabudowie wydaje się nie wygodne .... mam teraz tak wciśniętą .... i mnie to wkurza chociaz mam blat po lewej stonie na ewentualne manwery A tu widze jeszcze zabudowe w rogu hmm na pewno będzie Ci tam wygodnie??? a będzie zmywarka ??? bo jeśli tam gdzie myślę no nic nie będę mówić takie zboczenie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Magdo, jeśli poprawi Ci to humor. Ładne W "komturii" będzie podobnie, mam taką nadzieję. Jeśli chodzi o utrzymaniu klimatu starej wiejskiej chałupy to np. piekarnik powinien być w dawnym stylu. Widziałem jeden, który od biedy by pasował, ale po pierwsze cena mnie powaliła, dwa firma kompletnie nieznana, trzy - nie miałem drobnych przy sobie, a kartę kredytową zostawiłem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.01.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 W swoją kuchnię chcę wkomponować mocno zniszczony kredens, oczywiście po całkowitej renowacji. Kredens, tak na oko, pochodzi z lat '20. Kupiony razem z komturią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 22.01.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Piekarnik Smeg w kolorze frontów i wydaje się być stylowy. Zmywarka jest z prawej strony zlewu. Płyta ceramiczna 60cm przesunięta w lewo najdalej jak się da. Nic nie poradzę już na ergonomikę, jest to kompromis między rozmiarem kuchni, moją wizją, a zdrowym rozsądkiem. Płyta na wyspie - ja tego nie czuję. Bardzo mi się podoba, ale nie w mojej kuchni. No po prostu "nie żarło" mi. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.01.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Piekarnik Smeg w kolorze frontów i wydaje się być stylowy. Zmywarka jest z prawej strony zlewu. Płyta ceramiczna 60cm przesunięta w lewo najdalej jak się da. Nic nie poradzę już na ergonomikę, jest to kompromis między rozmiarem kuchni, moją wizją, a zdrowym rozsądkiem. Płyta na wyspie - ja tego nie czuję. Bardzo mi się podoba, ale nie w mojej kuchni. No po prostu "nie żarło" mi. Magda Magdo, a jak ten Smeg wygląda? Masz jakieś zdjęcia, albo link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 22.01.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 To chyba tenhttp://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=276184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.01.2007 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 To co widziałem w Euro AGD pod koniec roku było fajniejsze z wyglądu. Bardziej staroświeckie Będę szukał, mam czas. Kuchnia jest obecnie w stanie zero. Reszta "komturii" tez, choć mieszkać się tam da. I to jest fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.01.2007 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 W Warszawie temp. +2 i "Pada śnieg, puszysty, miękki, biały". Czy rano bedziemy śpiewać: "Zasypało na biało"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 23.01.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Magda piękna kuchnia szkoda tylko że kuchenka nie na wyspie bo to miejsce przy wysokiej zabudowie wydaje się nie wygodne .... mam teraz tak wciśniętą .... i mnie to wkurza chociaz mam blat po lewej stonie na ewentualne manwery A tu widze jeszcze zabudowe w rogu hmm na pewno będzie Ci tam wygodnie??? a będzie zmywarka ??? bo jeśli tam gdzie myślę no nic nie będę mówić takie zboczenie zawodowe magdo, kuchnia stylowa, fajna jednak, popieram daximę w kwestii kuchenki, naprawdę będzie ci niewygodnie z gotowaniem przy tej wysokiej zabudowie nie spiesz się, zastanów sie jeszcze jesli to kuchnia na miare, to nie daj sobie wcisnąć bubla - przecież płacisz za to jak za zboże pomysł z kuchenką na wyspie, jest wart uwagi poza tym, nawet w najmniejszą powierzchnię da się wszystko ergonomicznie wcisnąć jak mi się uda poskanować moje stare projekty, to coś ci wrzucę dla przykładu, jak na paru metrach kwadratowych mozna w kuchni naprawdę zmieścic wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 23.01.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 W Warszawie temp. +2 i "Pada śnieg, puszysty, miękki, biały". Czy rano bedziemy śpiewać: "Zasypało na biało"? u nas nie tak mocno zasypało, ale ma dopadać ...i służby drogowe się nie dały się zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 23.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Madzia jeśli jeszcze masz czas pomyśl nad tą kuchnią nie chcę Cie dobijać ale z ta ergonomicznością jest fatalnie. Wrzuciłaś zmywarkę w takie miejsce że po otwarciu nie da się dojść do kuchenki jak i podczas np Twojego pichcenia deseru ktoś będzie wrzucał gary a ty będziesz potrzebowała zlewu to się pozabijacie nie wspomnę podchodzenia do wyspy. Nie wiem jak Ci to obrazowo sprzedać. Nie musi być wyspa wszystko zrobić jak i wystyliwzować pozdr dziś w biegu Tomku jest trochę tych stylizowanych piekarników wystarczy poszperać w necie śnieg śnieg ale chociaż słoneczko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts