Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Dziękuję wam bardzo za żywą reakcję, w końcu dla mojego dobra.

Jednak już po wszystkim.

No i za ciężkie pieniądze przyjdzie mi się męczyć........albo nie będzie, aż tak źle biorąc pod uwagę ok. 30cm blat z prawej strony (no bo lewa nie stanowi problemu). Na rysunku jest największa płyta, a my bierzemy 60cm.

Powiem wam szczerze, że rozrysowując swoje kuchenne mebelki, brałam pod uwagę stylizowane kuchnie z zupełnie zabudowaną płytą z jednej i drugiej strony.

Takie płyty co to mają nisko wyciąg, a po dwóch stronach jakieś boczki z szufladkami np. na przyprawy.

Nie będę ukrywała,że humor mam na minusie.........toście mnie dobili.

Ale i tak dziękuję wszystkim.

Na początku lutego przedstawię zdjęcia z Gronit z kuchnią w roli głównej.

Magda

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zapraszam wszystkich na sąsiedni wątek. Dagmara i Tomek już tam są.

Koniecznie przeczytajcie od samego początku.

Magda

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1596336#1596336

Ja już nie wiem czy to jest śmieszne czy chore

o już wiem to jest choroba netu :wink: co jakiś czas wybucha epidemia na jakimś wątku

Magda no to do aquaparku a potem do mnie na grilla

otwierają w kwietniu :D

Witam grupę olsztyńską, życzę wszystkim zdrówka.

Ja buduję pod Olsztynem (Naterki).

Z waszych postów wynika, że wy właściwie już na „końcówce”.

Więc może zechcecie mi pomóc.

Po pierwsze mam dylemat, czy budować zgodnie z projektem ścianę trójwarstwową (na zewnątrz klinkier), czy ocieplić obecny stan styropianem (20) i położyć tynk. Będzie znacznie taniej, a do tego mniejsza szansa, że super „fachowcy” coś spartolą. Mam niestety złe doświadczenia z dotychczasowej budowy. Stan surowy z dachówką ceramiczną i cały dach do poprawy, łącznie z kominami.

Po drugie (wynikające ewentualnie z pierwszego), poszukuję dobrej ekipy do obłożenia domu klinkierem. Gdyby ktoś miał jakieś namiary – wdzięczność do grobowej deski.

No i to jest sens życia, coś cennego po sobie pozostawić. Jedni pozostawią mądre książki, które pomogą innym iść przez świat i być może odpowiedzieć na trudne pytania. Inni wychowają i wykształcą mądre dzieci, które kiedyś pomogą innym ludziom, być może ratując im życie.

Magda