Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj już staję na baczność i w takim razie się tłumaczę.

Pierwsze plany były kominke może zrobimy dgp. Pomieszczenie salon i jadalnia obrys hmm L przewrócone do góry nogami czyli jak stoi się w jadalni widać na środku pod ścianą komin Aż się prosi kominek z przeszkleniem bocznym.

Zaczęta budowa= robię projekt instalacji w celu głównie podłówkowym decyduję się po przemyśleniach na płaszcz wodny.

I zaczęły się schody. Nie dość że mój genialny wykonawca zadecydował za mnie że po co wymyśliła sobie głupie baba fi komina 25 i zrobił 20 brrr kończę temat bo mnie od razu jego wspomnienie nosi to wybór wkładów przynajmniej jeszcze w zeszłym roku był tragiczny.

Chciaż teraz trchę się ruszyło o kominku spełniającym moje wymogi techniczne wygląd wkładu a jeszcze najlepiej na gilotynie mogłam sobie tylko pomarzyć.

Już mi na forum podpowiadano o nakładkach na spartherma ale nieststy to tylko taka nakładka o małej mocy ewentualnie do podgrzania trochę wody. Temat upadł. Zostały jedynie edilkaminy owszem gilotyna ale szyba prosta przeszklenie boczne mają model ale maleńkie i w dodatku wkłąd o dwa razy większej mocy a wielkośc porażająca chyba musiałabym wysunać go (na szerokość) na środek salonu a cena kosmos.

I nagle pojawia się światełko w tunelu.

Firma szczecińska Arysto . Pani w salonie spartherma w przypływie olśnienia przypomina sobie że dostali niedawno faks z ofertą w której chyba był kominek z bocznym szkleniem. Niestey sam opis info cena barak zdjęcia. Na ich stronie model istanieje jako model widmo = zero informacji.

Idąc za tropem znalazłam na forum użytkownika mówi że użytkuje jest zachwycony zrobili mu na zamówienie indywidualne wszystkie ściany przeszklone blachy niemiecki itp.... już czuję podniecenie

Wysyłąm zapytanie do producenta

Odpowiedź błyskawiczna.

Model o którym wspominam = oczywiście ble ble ble tu są dane tak wygląda a jak pani chce dodatkowo gilotyna dopłata

I po sprawie takie proste. I cena logiczna. I mam zamiar wyciągnąc go porosto od producenta by te dwa koła marży zostawić w kieszenia.

dałąm się namówić to teraz macie

Prawie krymianał do czytania :D

Ale jestem taka szczęśliwa

W końcu mi coś wyszło ot tak bez bólu i przyjemnie

hurrrra

zaraz wam wkleje fote

http://foto.m.onet.pl/_m/90de9df3fbd9d25197135699983bd076,3,19,0.jpg

Katju uprze ..he he h mało powiedziane

Inny wkład zburzył by mi cała koncepcję przestrzeni :wink:

A kominek to najsilniejszy impuls do budowania i ucieczki za miasto

Drugi to ogród

Niby nic mi więcej nie było potrzeba. I tak się rozpoczyna historia budowania

No włąśnie apropo muszę się zbierać na budowę.

Póki pogoda oki ... na randke z instalatorem :wink:

Napisze wieczorem spokojnie co u mnie w postępach prac.

Wieczorem też usiądę dopinać sprawę z ewentualnym zamawianiem kominka.

Dziś rano dostałam na razie info od producenta że to co chę wygląda tak i tak cena tak i tak się kształtuje. Ale wiem że to mój numer jeden i na pewno będę kontynuować temat :wink:

Do wieczorka

Męża mi zasypało więc ciągle próbuje dalej pchać temat by miał wszystko cacy jak na tacy na przyjazd i by mógł łaskawie podjąć decyzję co do dalszych działań. Polegających głównie na akceptacji ofert i wykonawców.

Mimo że mały się pochorował zamieniłam dom w biuro i takim sposobem mam już zamówione okna i rolety :)

Jestem po spotkaniu z panem R elektrykiem jest oferta przedstawiona wizja. I brak decyzji. Brrr nieobecny marudzi, że chciałby fakturę ale z materiałem przez wykonawcę. Sprawa zawieszona do jego przyjazdu. Czuję że dobrze by mi się z pR współpracowało. Mam dla niego parę wyzwań. Zobaczymy :-?

Dziś załatwiłam wizytę na budowie instalatorów z Lech centrum ciepła. Chcę jeszcze uderzyć do Miedź san.

I teraz skupiam się już poważnie nad znalezieniem kogoś do dalszych prac budowlanych.

Madzia może Ty mi sprzedaż tegp pana Krzysztofa :lol:

Na razie czekam na przyjazd nieobecnego bo już mi sił brak.

Ale możesz szepnąć w międzyczasie czy by był wolny

zakres robót

- na pierwszy rzut piwnice : podłogi na gruncie (rodzimym bez zagęszczania same izolacje i wylewki) tynki cem-wap terakota

- schody wewnętrzne do budynku

-troszkę pozostało do skończenia ścianek wew

-potem garaż to samo co w piwnicy (garaż wielki koło 50m2)

no i całą resztę nie wiem co akutrat robi : elwewacja ocieplenie poddasza trochę gips kartonu ...

a jak on cenowo bo u mnie tych chol... metrów

jeju ale jeszcze przede mną

pozdr

Dagmarka przy okazji wklejania foty napisz czy któryś namiar na speców Ci sie przydał. Pan Krzysztof, o którym też Ci pisałam, teraz dodatkowo kładzie nam terakotę i robi łazienkę. Nie wiem ile jeszcze ma nie odkrytych talentów. :)

POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM :D

Kurcze, moze i ja się ustawię w kolejce do p. Krzysztofa :D . Teraz taki fachowiec to na wagę złota.

Witaj magda72

Miło, że w okolicy są forumowicze. Przez Gronity przejeżdżałam prawie codziennie, dopóki, nie rozkopali drogi. Teraz jeżdżę przez Kudypy (szkoda samochodu). W Gronitach mam też kilku budujących się znajomych (wzdłuż bodajże ul. Naterskiej). :p

Mam nadzieję, że na wiosnę droga wróci do normy.

Dzięki daxima

Na pewno spróbuję. :wink:

A tak swoją drogą szkoda że Darp tu nie zagląda

ostatnio z tego co pamiętam biegał za parkietem

Jestem ciekawa efektu

Darpie Twój domek widziałam na "żywca" a to dlatego że jak zobaczyłam jego fragment na zdjęciu ... od razu wiedziałam gdzie stoi ... gdyż ... (w końcu się przyznam) też poważnie zastanawialiśmy się nad jego kupnem :wink:

Pięknie zrobiłeś tą cegiełkę od razu wybił się z sąsiedztwa.

pozdr

sprawa kominka zakończona tylko zamawiać :D

Odnośnie domków widzianych na żywca. A właściwie elewacji. Czy ktoś z was widział w okolicy elewacje z żółtego klinkieru?

Coś takiego chodzi mi po głowie. Mam dach z dachówki rustykalnej (czerwona z brązowymi plamami) i obawiam się, że nie mam zbyt dużego wyboru. :( W grę wchodzi tylko cegła jednolita. Ciapki na dachu i ciapki na elewacji to chyba nie najlepszy pomysł? Chyba, ze ktoś widział jakieś cudo? Chętnie obejrzę.