katja 26.01.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ale gdzie jest śnieg. Kolejny zimowy weekend bez śniegu? ... co śniegu nie ma Tutaj biało i ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 26.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 wszystko macie w tej Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 26.01.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 minioiminioTy tak nie domagaj się śniegu choć raz my jeździmy, a inni odkopują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 26.01.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No kochani odszczekiwać pod ławą naprawdę nie będę. Pan Krzysztof jest rewelka. Najpierw słucha co trzeba zrobić, potem kiwa głową w milczeniu, a na koniec mówi co i ile będzie mu potrzebne. Z bankiem nam nie wyszło to chociaż wykonawca na medal. Komu telefon, komu Na terminy sami się lepiej umawiajcie. Wiem, że na wiosnę rozpoczyna minimum 2 budowy (w Łupsztychu i w Różnowie). Najlepszą rekomendacją dla niego jest fakt, że zaklepał go sobie nasz kierownik budowy. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 26.01.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Tynki mieliśmy gipsowe KNAUFa, kładzione maszynowo- p. Brzostek z Mrągowa A może znacie dobrego, solidnego stolarza. Mam co prawda poleconego, ale chciałabym móc porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.01.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Tynki mieliśmy gipsowe KNAUFa, kładzione maszynowo- p. Brzostek z Mrągowa A może znacie dobrego, solidnego stolarza. Mam co prawda poleconego, ale chciałabym móc porównać ceny. My tu mamy takiego forumowego faworyta , stolarz p. Roman spod Giżycka, wysyłam Ci namiary. Solidny, jak żaden dotąd, zrobił mi piękne okna skrzynkowe i okiennice. Namiary dostałam od Tomka1950, który też go wychwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 27.01.2007 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ale gdzie jest śnieg. Kolejny zimowy weekend bez śniegu? jak wstaniesz, to będzie co odśnieżać pada całą noc Odnośnie domków widzianych na żywca. A właściwie elewacji. Czy ktoś z was widział w okolicy elewacje z żółtego klinkieru? Coś takiego chodzi mi po głowie. Mam dach z dachówki rustykalnej (czerwona z brązowymi plamami) i obawiam się, że nie mam zbyt dużego wyboru. W grę wchodzi tylko cegła jednolita. Ciapki na dachu i ciapki na elewacji to chyba nie najlepszy pomysł? Chyba, ze ktoś widział jakieś cudo? Chętnie obejrzę. no teraz to mi ćwieka zabiłeś wiem, że gdzieś to widziałam i nawet bardzo mi się podobało, tylko nie pamietam gdzie... ale często jeżdżę po terenie,to napewno jeszcze spotkam ten dom i cyknę fotę bo to całkiem dobry pomysł tamten domek, o ile dobrze pamiętam, był parterowy, bez poddasza użytkowego, przypominał mi domek z londyńskiego przedmieścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 27.01.2007 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 (...) A może znacie dobrego, solidnego stolarza. Mam co prawda poleconego, ale chciałabym móc porównać ceny. a do czego ten stolarz? okna, schody, czy meble? bo jak do schodów, to mam kogoś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 (...) A może znacie dobrego, solidnego stolarza. Mam co prawda poleconego, ale chciałabym móc porównać ceny. a do czego ten stolarz? okna, schody, czy meble? bo jak do schodów, to mam kogoś dobrego I ja się podpinam o wszelkie namiary. U mnie oprócz schodów będą jeszcze balustrady również balkonowe. Więc z chęcią zapisze do tajnego notesika Mamy w końcu i m zimę. Nawet fajnie popatrzeć na taki śnieżek. Mam nadzieję że nie zasypie nas po czubek głowy i że nie na tak długo jak w zeszłym roku. Magda chyba w pn zadzwonię do twojego magika. Miałam czekać do przyjazdu nieobecnego ale się przełamię i postawię kolejny plus w liście spraw do załatwienia. Napisz mi chociaż jaki zakres prac on u was robił. Pozdr zimowo . Całkowicie ten śnieg wybił mnie z wewnętrznych trybików. Patrzę się na tą śnieżną biel i nie wiem w którą stronę ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 27.01.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 (...) i nie wiem w którą stronę ruszyć. na sanki ...z górki na pazurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 (...) i nie wiem w którą stronę ruszyć. na sanki ...z górki na pazurki Tylko trochę się boję bo Mały zaczął na nowo charczeć w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 27.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 (...) i nie wiem w którą stronę ruszyć. na sanki ...z górki na pazurki Tylko trochę się boję bo Mały zaczął na nowo charczeć w nocy. współczuję, jemu i tobie i zdrówka życzę moja właśnie robi z tatą aniołki na śniegu zazdroszczę im, bo niestety muszę pracować ale jutro, jak się śnieg utrzyma, to ruszamy na górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Z moim trzyletnim indywidualistą nie jest tak prosto. Na pytanie idziemy na śnieg od razu usłyszałam nie ( to ostatnio jedyna odp w kwestii wychodzenia z domu) Bo to nie śnieg tylko piana ... jak się piana zmydli JUTRO to będzie śnieg i Michał wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 27.01.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Bo to nie śnieg tylko piana ... jak się piana zmydli JUTRO to będzie śnieg i Michał wyjdzie. dobreeee no to nie masz wyjścia ...z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.01.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Pozdrawiam z oddali Tomku, czekałeś na taaaką zimę, żeby pojechac do komturii ? ... a może Ty nie w komturii Znacznie dalej Sniegu tez tu duzo, mroz, czcionek polskich brak i ludziska po obcemu gadaja, a psom wolno tylko trzy razy na dzien szczeknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 27.01.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Pozdrawiam z oddali Tomku, czekałeś na taaaką zimę, żeby pojechac do komturii ? ... a może Ty nie w komturii Znacznie dalej Sniegu tez tu duzo, mroz, czcionek polskich brak i ludziska po obcemu gadaja, a psom wolno tylko trzy razy na dzien szczeknac. Tomku, pozdrawiamy Czyżbys się odgrywał za potop szwedzki Pisz gdzie Cię wywiało i kiedy wracasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.01.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Wracam za tydzien w niedziele. To taki smutny wyjazd na pogrzeb przyjaciela, a troche sentymentalny bo bylismy w tym kraju i miescie wiele lat temu. I majka i ja. Chodzilismy wczoraj tymi samymi ulicami co kiedys, patrzylismy na te same miejsca. Niby te same, ale jednak inne. A moze to my jestesmy inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 27.01.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 daxima i jak Michał, ja właśnie wróciłam ze szpitala, tylko tam można w weekend przebadać dziecko. Natale mam obserwować i dawać syrop wyksztuśny, Patryk natomiast ma początek anginy i dostał znowu antybiotyk, w niedzielę była ostatnia dawka poprzedniego na zapalenie płuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 daxima i jak Michał, ja właśnie wróciłam ze szpitala, tylko tam można w weekend przebadać dziecko. Natale mam obserwować i dawać syrop wyksztuśny, Patryk natomiast ma początek anginy i dostał znowu antybiotyk, w niedzielę była ostatnia dawka poprzedniego na zapalenie płuc. oj to nieciekawie Postanowiłam nie uszczęśliwiać Miśka na siłę i nie wyciągać go na spacer. Tymbardziej że ja dziś też taka humorzasta jak ta pogoda. A po jego tekstach nie miałam ochoty na wyjście w stylu "próby sił " Na szczczęście nie kaszle w pionie. Czyli ciągle ten sam scenariusz chorobowy. Tym razem mam świerzutki kit pszczeli na spirytusie i to najwyraźniej pomaga. (Szewc bez butów chodzi ) Bo te wszystkie syropki to jakoś nic na moje dziecie nie działają. Trzymajcie się cieplutko. Kurcze jak to Mimi woła "gorące malinki" natrzeć plecki i do łóżka a jutro jak wstanie słoneczko niech przyniesie lepszy dzień pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 27.01.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 katja dzięki za namiary na stolarza aneska potrzebny stolarz, który zrobi drzwi wewnętrzne, parapety i schody z balustradą. daxima jeśli pytasz o p.Krzysztofa to postawił cały budynek z dachem, teraz robi glazurę i terakotę. Nie wstawiał okien i drzwi i nie zajmował się instalacjami. Budynku nie ocieplamy, więc nie wiem czy to robi (chyba tak). Nie kład tynków wewnętrznych i zewnętrznych, bo robiliśmy wewnętrzne maszynowo, a zewnętrzne zrobią nam na wiosnę. Ale to co wymieniłaś, wylewki, karton-gipsy, ścianki działowe, izolacje, wewnętrzne schody zaszalowane i zazbrojone, to tak. Załączam link do tematu, w którym też bywam. Tam możesz zobaczyć zdjęcia z mojej budowy i dowody pracy p.Krzysztofa. Cenowo jest rozsądny http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=5415&postdays=0&postorder=asc&start=480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts