Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No kochani odszczekiwać pod ławą naprawdę nie będę. Pan Krzysztof jest rewelka. Najpierw słucha co trzeba zrobić, potem kiwa głową w milczeniu, a na koniec mówi co i ile będzie mu potrzebne. :lol:

Z bankiem nam nie wyszło to chociaż wykonawca na medal.

Komu telefon, komu :p :p :p

Na terminy sami się lepiej umawiajcie. Wiem, że na wiosnę rozpoczyna minimum 2 budowy (w Łupsztychu i w Różnowie).

Najlepszą rekomendacją dla niego jest fakt, że zaklepał go sobie nasz kierownik budowy.

Magda

Tynki mieliśmy gipsowe KNAUFa, kładzione maszynowo- p. Brzostek z Mrągowa

A może znacie dobrego, solidnego stolarza. Mam co prawda poleconego, ale chciałabym móc porównać ceny.

My tu mamy takiego forumowego faworyta :wink: , stolarz p. Roman spod Giżycka, wysyłam Ci namiary. Solidny, jak żaden dotąd, zrobił mi piękne okna skrzynkowe i okiennice. Namiary dostałam od Tomka1950, który też go wychwala.

Ale gdzie jest śnieg. Kolejny zimowy weekend bez śniegu?

jak wstaniesz, to będzie co odśnieżać :D :wink:

pada całą noc :roll:

Odnośnie domków widzianych na żywca. A właściwie elewacji. Czy ktoś z was widział w okolicy elewacje z żółtego klinkieru?

Coś takiego chodzi mi po głowie. Mam dach z dachówki rustykalnej (czerwona z brązowymi plamami) i obawiam się, że nie mam zbyt dużego wyboru. W grę wchodzi tylko cegła jednolita. Ciapki na dachu i ciapki na elewacji to chyba nie najlepszy pomysł? Chyba, ze ktoś widział jakieś cudo? Chętnie obejrzę.

no teraz to mi ćwieka zabiłeś :roll:

wiem, że gdzieś to widziałam i nawet bardzo mi się podobało, tylko nie pamietam gdzie...

ale często jeżdżę po terenie,to napewno jeszcze spotkam ten dom i cyknę fotę

bo to całkiem dobry pomysł

tamten domek, o ile dobrze pamiętam, był parterowy, bez poddasza użytkowego, przypominał mi domek z londyńskiego przedmieścia

(...)

A może znacie dobrego, solidnego stolarza. Mam co prawda poleconego, ale chciałabym móc porównać ceny.

a do czego ten stolarz?

okna, schody, czy meble?

bo jak do schodów, to mam kogoś dobrego

I ja się podpinam o wszelkie namiary. U mnie oprócz schodów będą jeszcze balustrady również balkonowe. Więc z chęcią zapisze do tajnego notesika ;)

Mamy w końcu i m zimę. Nawet fajnie popatrzeć na taki śnieżek. Mam nadzieję że nie zasypie nas po czubek głowy i że nie na tak długo jak w zeszłym roku.

Magda chyba w pn zadzwonię do twojego magika. Miałam czekać do przyjazdu nieobecnego ale się przełamię i postawię kolejny plus w liście spraw do załatwienia. Napisz mi chociaż jaki zakres prac on u was robił.

Pozdr zimowo .

Całkowicie ten śnieg wybił mnie z wewnętrznych trybików. Patrzę się na tą śnieżną biel i nie wiem w którą stronę ruszyć.

(...) i nie wiem w którą stronę ruszyć.

na sanki :D

...z górki na pazurki :wink:

Tylko trochę się boję bo Mały zaczął na nowo charczeć w nocy. :(

współczuję, jemu i tobie :(

i zdrówka życzę

moja właśnie robi z tatą aniołki na śniegu

zazdroszczę im, bo niestety muszę pracować

ale jutro, jak się śnieg utrzyma, to ruszamy na górkę :D

Pozdrawiam z oddali :)

Tomku, czekałeś na taaaką zimę, żeby pojechac do komturii :o ?

... a może Ty nie w komturii :roll:

Znacznie dalej :)

Sniegu tez tu duzo, mroz, czcionek polskich brak i ludziska po obcemu gadaja, a psom wolno tylko trzy razy na dzien szczeknac. :D

Pozdrawiam z oddali :)

Tomku, czekałeś na taaaką zimę, żeby pojechac do komturii :o ?

... a może Ty nie w komturii :roll:

Znacznie dalej :)

Sniegu tez tu duzo, mroz, czcionek polskich brak i ludziska po obcemu gadaja, a psom wolno tylko trzy razy na dzien szczeknac. :D

Tomku, pozdrawiamy :D

Czyżbys się odgrywał za potop szwedzki :o :roll:

Pisz gdzie Cię wywiało i kiedy wracasz?

Wracam za tydzien w niedziele. To taki smutny wyjazd na pogrzeb przyjaciela, a troche sentymentalny bo bylismy w tym kraju i miescie wiele lat temu. I majka i ja. Chodzilismy wczoraj tymi samymi ulicami co kiedys, patrzylismy na te same miejsca. Niby te same, ale jednak inne. A moze to my jestesmy inni?

daxima i jak Michał, ja właśnie wróciłam ze szpitala, tylko tam można w weekend przebadać dziecko. Natale mam obserwować i dawać syrop wyksztuśny, Patryk natomiast ma początek anginy i dostał znowu antybiotyk, w niedzielę była ostatnia dawka poprzedniego na zapalenie płuc. :(

oj to nieciekawie

Postanowiłam nie uszczęśliwiać Miśka na siłę i nie wyciągać go na spacer. Tymbardziej że ja dziś też taka humorzasta jak ta pogoda. A po jego tekstach nie miałam ochoty na wyjście w stylu "próby sił "

Na szczczęście nie kaszle w pionie. Czyli ciągle ten sam scenariusz chorobowy.

Tym razem mam świerzutki kit pszczeli na spirytusie i to najwyraźniej pomaga.

(Szewc bez butów chodzi ;))

Bo te wszystkie syropki to jakoś nic na moje dziecie nie działają.

Trzymajcie się cieplutko.

Kurcze jak to Mimi woła "gorące malinki" natrzeć plecki i do łóżka

a jutro jak wstanie słoneczko niech przyniesie lepszy dzień

pozdr

katja dzięki za namiary na stolarza

aneska potrzebny stolarz, który zrobi drzwi wewnętrzne, parapety i schody z balustradą.

daxima jeśli pytasz o p.Krzysztofa to postawił cały budynek z dachem, teraz robi glazurę i terakotę. Nie wstawiał okien i drzwi i nie zajmował się instalacjami. Budynku nie ocieplamy, więc nie wiem czy to robi (chyba tak). Nie kład tynków wewnętrznych i zewnętrznych, bo robiliśmy wewnętrzne maszynowo, a zewnętrzne zrobią nam na wiosnę. Ale to co wymieniłaś, wylewki, karton-gipsy, ścianki działowe, izolacje, wewnętrzne schody zaszalowane i zazbrojone, to tak.

Załączam link do tematu, w którym też bywam. Tam możesz zobaczyć zdjęcia z mojej budowy i dowody pracy p.Krzysztofa.

Cenowo jest rozsądny :wink:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=5415&postdays=0&postorder=asc&start=480