magda72 27.01.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 daxima dzięki za dobre słowo kobieto. Przybliż mi proszę działanie tego kitu pszczelego na spirytusie i jak sie go stosuje. Ja dziś wieczorkiem, jak już uda mi się moich uśpić, to chętnie ten kit na łokcie, paznokcie albo w okna bym wsadziła, a spirytus wewnętrznie potraktowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Trzeba było tak od razu w końcu mogę coś pooglądać i takim sposobem będę miała miły wieczór zapadam się w lekturę wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Z tym kitem to nie taka prosta sprawa to trzeba odpowiedznio zrobić z pyłku pszczelego i musi dojrzećPotem bierzesz łyżeczkę wody na to wylewasz krople i siup do gardła specyfik zastyga na gardełku jak wosk a spirek rozgrzewaMam tego sporo tzn pół słoiczka po koncentracie czyli dawka na dwa lata.Mogę się podzielić o ile dzieciaczki nie uczulone na miódMożesz sobie poczytaćhttp://www.pasieka.rostkowski.info/propolis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 27.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Odnośnie domków widzianych na żywca. A właściwie elewacji. Czy ktoś z was widział w okolicy elewacje z żółtego klinkieru? Coś takiego chodzi mi po głowie. Mam dach z dachówki rustykalnej (czerwona z brązowymi plamami) i obawiam się, że nie mam zbyt dużego wyboru. W grę wchodzi tylko cegła jednolita. Ciapki na dachu i ciapki na elewacji to chyba nie najlepszy pomysł? Chyba, ze ktoś widział jakieś cudo? Chętnie obejrzę. we "wnętrzach" jest taki wątek - elewacje- zdjęcia - jest parę elewacji z mniej lub bardziej żółtego klinkieru na pierwszej stronie, całkiem, całkiem - przeglądam dalej bo szukam natchnienia na komin i cokół - czy kamienny czy coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Katarina jak będziesz chciała namiary na najlepszego na warm-maz kamieniarza to mogę podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 27.01.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 daxima, magda72 co do schodów polecam firmę Osiecki-Wagner z Barczewa http://www.osiecki-wagner.pl stronka taka sobie, ale schody robią solidne mają tylko mocno napięte terminy, więc zamawiać trzeba przynajmniej dwa miesiące wcześniej co do dzięcięcych chorób... współczuję wam dziewczyny, i dzieci też szkoda może jeszcze spróbujcie inhalacji? jest taka specjalna tuba, do której się wpsikuje lek i dzieciak sobie oddycha lekarz zalecił to mojej Zuzi, gdy często chorowała na zapalenie płuc lub oskrzeli dawało bardzo dobre efekty, i nie trzeba było kolejnych antybiotyków aplikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 27.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Jasne że chcę a drogi on czy nie - bo skoro najlepszy? Ogrodzenie to będzie siatka z trzech stron i niech krzaki zarastają, a z przodu planuję słupki kamienne i dechy takie nierówne zamocowane poziomo, to cokół i komin z kamienia też by fajnie wygladał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 27.01.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 jeśli chodzi o firmę Osiecki-Wagner to potwierdzam, nam też robili schody i bardzo jestem z nich zadowolona - schody zabiegowe jesionowe z metalowymi kutymi tralkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Latem cenowo było tak 90 zł za m2 ze wszystki cięcie położenie mycie fugownie oczywiście robociznychłopina kamieniarz z dziada pradziada a właściwie chłopiny bo jeden od cięcia drugi bodajrze od prac pozostałychMożna popodziwiać prace -zajazd na przeciwko mc donalda w ostródzieTaniej chyba nie znajdziesz drożej i owszemJa mam do obłożenia piwnice na połowie obrysu. I zastanawiam się ostatnio nad klinkierem ręcznie formowanym.Nie wiecie jaki jest koszt robicizny. Jak miałam robić kominy póki mój psudowykonawca (nie postanowił mi nie zrobić półek pod klinkier ze strachu że mi kominy runą) to słyszałam cenę 1200 za paletę klinkieru???Coś mi się wydaje na oko że to kosmos.Ale mam jeszcze czas więc później zacznę się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 27.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 nie mam jeszcze rozeznania w cenach, mam jednego dobrego fachowca który kładł nam kafelki w całym domu plus cała łazienka z montażem, robi również ogrodzenia i różne inne rzeczy jak sam się zachwala "świetnie kładzie tynk wenecki", muszę się z nim skontaktować chyba. Co prawda zima ale lepiej wcześniej pogadać bo potem od wiosny to zawalony robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 O to widzę że ja pierwsza pewnie puszczę oko do Ciebie na namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 27.01.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.01.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dzień dobry jak tam dziś zdrówko ?Magda zdjęcia obejrzane Swietna ta Twoja chałupka. Jesteście już na najprzyjemniejszym etapie. Będę obserwować wątek i podglądać jak idą dalsze pracepozdr grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 28.01.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam, jestem po małym spacerze z psem, pogoda była świetna mimo padającego śniegu, teraz to jakaś mżawka chyba siąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.01.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Potwierdzam. Przymuszeni wizją głodu ruszyliśmy do sklepy. M udało mi się podstępem wyciągnąć z domu. Był zniesmaczony tym że śnieg mu pada na nos. Ale gdy momentami przestawało nawet raczył poprosić ..."zrób mi kulke" Może uda mi się dziwaka jutro wyciągnąć na sanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 28.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 to przeżyjecie, znaczy się głód Wam nie grozi a u mnie wieczorkiem gotowe będzie tiramisu, narazie "tężeje" w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.01.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Po powrocie zamierzam wyjechac 6 lutego na kilka dni do komturii. Czy sniegu jest na MazUrach bardzo duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 28.01.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witaj Tomku! U nas pod Olsztynem trochę napadało, w Olsztynie drogi raczej przejezdne, służby czuwają i trochę śniegu stopniało, ale nasze wioskowe drogi zaśnieżone, i trzeba bardzo uważać, dzisiaj mijaliśmy kierowcę w rowie drugi usiłował go wyciągnąć nic z tego niestety, w przyszłym tygodniu też zapowiadali śnieg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.01.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tomek dużo dużo u Ciebie tego śniegu ...wiem z pewnych źródełKatarina tiramisu mniam. Ja potworny łakomczuch się zrobiłam a Ty mi takie opowieści serwujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.01.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tomek dużo dużo u Ciebie tego śniegu ...wiem z pewnych źródeł Katarina tiramisu mniam. Ja potworny łakomczuch się zrobiłam a Ty mi takie opowieści serwujesz. Tu gdzie jestem sniegu duzo, mroz tegi i wszystko dziala. Nawet osiedlowe uliczliki sa odsniezone i przejezdne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts