tomek1950 22.02.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzięki za informację pogodową. Najgorszy odcinek to ostatnie 200 m od lasu do wjazdu i 50 metrów od drogi do chałupy. Wiatr nawiewa śnieg z pól. Czasami potrzeba przekopywać łopatą bo nawet założenie łańcuchów na koła nie pomaga. Jeśli chodzi o rozgrzewanie to będę niestety sam. Czyli odpadnie bezpośrednie wzajemne rozgrzewanie Rozgrzewanie w saunie w pojedynkę przyjemne nie jest, a gardełko to chyba tylko do lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 22.02.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Mróz aż miło.Jutro w pracy zrzutka i będzie cieplutko. Dużo pracowników to dużo ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Mróz aż miło.Jutro w pracy zrzutka i będzie cieplutko. Dużo pracowników to dużo ciepła. C2H5OH ma sporo kalorii nawet w 40% roztworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.02.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Przyszła mi do głowy pewna myśl... Tytuł naszego wątku: "A może grupa olsztyńska." Ja do Olsztyna mam sporo kilometrów, podobnie Katja, Jeziorka, Kairos, Koziar i parę innych osób. Co sądzicie o zmianie nazwy wątku na : "A może grupa warmińsko-mazurska" ? Mam nadzieję, że Admin ma taką możliwość. Czekam na Wasze opinie. Wasz KOMTUR MAZURSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.02.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Przyszła mi do głowy pewna myśl... Tytuł naszego wątku: "A może grupa olsztyńska." Ja do Olsztyna mam sporo kilometrów, podobnie Katja, Jeziorka, Kairos, Koziar i parę innych osób. Co sądzicie o zmianie nazwy wątku na : "A może grupa warmińsko-mazurska" ? Mam nadzieję, że Admin ma taką możliwość. Czekam na Wasze opinie. Wasz KOMTUR MAZURSKI ... ja mam tylko km 50 Jak dla mnie "olsztyńska" może zostać, ale Twoja Tomku propozycja też ma sens . Chociaż prawdę mówiąc, to oprócz nas, oczywiście, najaktywniejszy jest Olsztyn i okolice , ale może własnie dlatego. Niech się olsztyniaki wypowiedzą Fakt, Olsztyn stolica województwa, ale ze wskazaniem na Warmię. Moze masz rację, takie Mazury mogą czuć sie pokrzywdzone, dlatego tak mało ich u nas. I Jeziorka o nas zapomniała i Kairos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.02.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A może po prostu zostawić Grupa warmińsko-mazurska. Ja głosuję na tak. W końcu co z nas za Olsztyn skoro z takim rozrzutem od wspomnianego. A mazurów nie można pominąć toż to filary tego wątku. Może taka forma ośmieli jeszcze paru dyskutantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 22.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Hola hola tak bez referendum lokalnej społeczności to nie twórzcie nowych grup tego samego regionu bo zapanuje bezkrólewie. Trzeba zacząć od nazwy, to że grupa to wiadomo wystarczy "WARMIA I MAZURY" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Nie chcę ujawniać swoich preferencji Obawiam się jednak, że nazwa może pozbawiać nas wielu fajnych osób. Jeśli ktoś z nas wie jak stworzyć odpowiedni "instrument badawczy" to bardzo, bardzo proszę. Ja na komputerologii kompletnie się się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.02.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Hola hola tak bez referendum lokalnej społeczności to nie twórzcie nowych grup tego samego regionu bo zapanuje bezkrólewie. Trzeba zacząć od nazwy, to że grupa to wiadomo wystarczy "WARMIA I MAZURY" Pozdrawiam. Chodzi mi tylko o zmianę nazwy wątku. Wszystkie dotychczsaowe wypowiedzi powinny zostać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Chodzi mi tylko o zmianę nazwy wątku. Wszystkie dotychczsaowe wypowiedzi powinny zostać!!!!! myślałamże właśnie o tym mówimy Wystarczy klik moderatora . A my to chyba jakiś głosowanie musimy zrobić hi hi To się na grupie porobiło To na czym stoimy A może grupa warmińsko-mazurska Grupa warmińsko -mazurska WARMIA I MAZURY Jeszcze jakieś propozycje ? Lista otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 22.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 hmm po głębszym zastanowieniu głos oddaje naA może grupa warmińsko -mazurskaZe względu na zbliżenie do poprzedniej nazwy. Kto będzie nasz szukał znajdzie. Prawie niezauważalna zmiana. A jednak bliższa prawdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 22.02.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Grupa warmińsko-mazurska nazwa nie za długa, w sam raz chociaż ten: A może grupa warmińsko-mazurska ma wdzięk, jakby mówić: z pewną taką nieśmiałością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.02.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dawajcie dalej. Później będziemy prosić Admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 23.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Grupa warmińsko-mazurska nazwa nie za długa, w sam raz chociaż ten: A może grupa warmińsko-mazurska ma wdzięk, jakby mówić: z pewną taką nieśmiałością... nie mam nic przeciwko zmianie nazwy ale (zawsze jest jakieś "ale" ) ta obecna bardzo mi się podoba i bardzo mi się kojarzy z pieśniami Gałczyńskiego ("A w tych borach olsztyńskich dobrze z psami wędrować...."), pisanymi wcale nie w Olsztynie, a w leśniczówce Pranie, niedaleko Rucianego ... chyba mam gorączkę, bo zrobiłam się sentymentalna a w sprawie nazwy niech zdecyduje większość może ankieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Grupa warmińsko-mazurska nazwa nie za długa, w sam raz chociaż ten: A może grupa warmińsko-mazurska ma wdzięk, jakby mówić: z pewną taką nieśmiałością... nie mam nic przeciwko zmianie nazwy ale (zawsze jest jakieś "ale" ) ta obecna bardzo mi się podoba i bardzo mi się kojarzy z pieśniami Gałczyńskiego ("A w tych borach olsztyńskich dobrze z psami wędrować...."), pisanymi wcale nie w Olsztynie, a w leśniczówce Pranie, niedaleko Rucianego ... chyba mam gorączkę, bo zrobiłam się sentymentalna a w sprawie nazwy niech zdecyduje większość może ankieta? Oj Anesko, przywaliłaś mi tym Gałczyńskim w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wróciły wspomnienia. Dawno temu, kiedy byłem harcerzem, mieliśmy obóz nad j. Nidzkim, na Bindudze Bobrowej niedaleko Karwicy. Do leśniczówki Pranie było kamieniem rzucić. "Komturowa" też tam była. I żeglowanie na boberku było, ogniska, śpiewy... Ech to se ne vrati. I był biwak na wyspie na j. Kruklińskim, i powrót do Rucianego statkiem z Giżycka przez Mikołajki... Nie pojechałem do "komturii" jakaś "franca" mnie złapała i nie wychodzę (prawie) z domu. Kto zrobi naszą wewnętrzną ankietę na temat nazwy? Tylko nie wszyscy na raz. Jedna wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 23.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Wewnętrznej ankiety do postu raczej się nie da Trzeba by było założyć osobny wątek. Proszę się wypowiadam Jako nocy marek zrobię podsumowanie Na razie jak rozumiem jest głosy 5 (daxima, komtur,Pawel78,Sebastiano,katja) na A może grupa warmińsko -mazurska Jestem na nie - ? tu proszę jasno wyrażac sowje odczucia w celu konkretnego zliczenia osobników Tomku zdrówka. Może to lepiej bo zimny ten wiatr. I jeszcze byś się poważnie rozchorował. A tak zaraz zaświeci cieplejsze słoneczko to i robota lepiej i przyjemniej pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Tomku zdrówka. Może to lepiej bo zimny ten wiatr. I jeszcze byś się poważnie rozchorował. A tak zaraz zaświeci cieplejsze słoneczko to i robota lepiej i przyjemniej pójdzie. Dziękuję Pojadę pewnie w niedzielę z synem. Jego autko po wypadku jest już naprawione i trzeba je odebrać. Wrócimy w poniedziałek. Może trochę się ociepli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 23.02.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jestem jak najbardziej za zmianą na grupa warminsko-mazurska. Choć zdaję sobie sprawe,że 99% nie wie gdzie warmia a gdzie mazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.02.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dyskusja na ten temat i mapki są gdzies w tym naszym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziar 23.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dzień dobry wszystkim w grupie! Poczułam się" wywołana do tablicy" przez Tomka, więc się ujawnię. Mam na imię Danka a mój nick Koziar. Na forum od prawie dwóch lat ale jako czytająca a nie pisząca. Budujemy z mężem mały domek między Piszem a Orzyszem i za parę lat chcemy tam przebywać od wczesnej wiosny do póżnej jesieni. Na razie tylko urlopy i częste wyjazdy sobotnio-niedzielne. Teraz mieszkamy koło Warszawy. Czy mogę czuć się członkiem grupy? W ankiecie na nazwę też opowiadziałabym się za warmińsko-mazurską, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts