tomek1950 18.08.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Jerzysiu, chyba nie warto. Mamy się dzielić jak partie kanapowe?Mazury to Mazury, a czy buduję-remontuję mieszkając w Warszawie, Krakowie czy Monachium to pryszcz. Cieszę się, że są na forum osoby zakochane w Mazurach, cieszę się, że mam forumowych sąsiadów (Jeziorka) w tej samej wsi, cieszę się, że chyba za rok uda mi się zamieszkać na Mazurach na stałe. Mam nadzieję, że będę miał możliwość uczestniczyć dalej w dyskusjach na forum Muratora, ale to zależeć będzie od łącza. Sporo czytam o okolicy w której chcę zamieszkać. Trudne to tereny - miejscowych niewiele, po wojnie przymusowe przesiedlanie ludności narodowości ukraińskiej na Mazury. Biedacy targali granitowe kamienie do przyciskania beczek z kiszoną kapustą z Bieszczad, a tu tych skarbów dostatek...Ostatnimi czasy napływ ludzi z miasta, potomków wysiedlonych po II Wojnie Światowej. Ot, mieszanka kultur, narodowości - EUROPA. Oby tylko Mazury, Mazurami zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 22.08.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Po dwoch inspekcjach na budowie przedzielonch splynieciem kajaczkiem niemal calej Biebrzy uprzejmie donosze, ze: kazalam majstrowi pouzupelniac spoiny - porobili grube i tak po lebkach, nie podobaja mi sie, mam nadzieje, ze ocieplenie pomoze; majster klnie na projekt, bo pelno w nim niescislosci, a ja patrze wlasnymi oczyma na wnetrze i ... przegapilam sprawe- dzieki kominowi, ktory mogl stac bardziej z lewej strony bedziemy miec duza lazienke i nieco mniejszy salon, przy tak malej powierzchni szkoda, jestem struta i mysle, jak to sensownie zagospodarowac; wymiary domu mi sie nie zgadzaja - brakuje jakichs 30-50 cm, jeszcze nie mowilam o tym majstrowi, domek nabiera ladnych ksztaltow, z wiezba, ganeczkiem i tarasem, wiecha byla - skromniutka, z trzema pracownikami, z piwkiem i poloweczka oraz z kielbaskami z ognia. Ponadto wybralismy sie na drugi koniec wsi, czyli na kolonie koncowa (my jestesmy na kolonii na poczatku) odwiedzic Tomka, jego rodzinke i jego siedlisko, ktore wywiera wielkie wrazenie - to, co juz zrobione i to, co zachowane (fantastyczne stare belki). Przy winku i grillu pogawdzilismy sobie o budowaniu i nie tylko. I to wszystko dzieki forum M. - swiat jest maly, co?... A propos Krzyzakow - jestem urodzona w Malborku, w sumie niedaleko zamku (tzn. szpital jest niedaleko zamku), choc nigdy tam nie mieszkalam. Moze przez to mam moralne prawo do kawaleczka Mazur??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.08.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Spotkanie "Grupy Sołtmańskiej" )) było naprawdę wspaniałe. Jak dobrze mieć sąsiada... z którym można pogawędzić. Trochę przykro, że to budowa i budowlany nieład, ale chyba już niedługo wykończymy. Najpierw kasę, potem siebie, a na końcu chałupę. Tyle wsi na Mazurach i Warmii, a tu w Sołtmanach dwoje forumowiczów. Dzięki Muratorze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.08.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A i muszę dodać, że winko z (...) było wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.09.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 A napiszcie co słychać w Olsztynie ? Wstyd nie byłem już ponad 1/2 roku.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.09.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Jerzysiu, My "Krzyżaki" 100 km od Olsztyna, a od Wielkiego Mistrza w Malborku jeszcze dalej, bo w powiecie Giżyckim, a gminie Kruklanki mieszkać zamiarujemy. To piszę zarówno w imieniu swoim, jak i "Jeziorki", bo choć bez jej zezwolenia, ale mury domu tej białogłowy oglądałem i zaświadczyć mogę, że nie mniej niż w malborskim zamku do budowy tego domu staranności przyłożono. ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.09.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 ....i oby wasi wielce strudzenie mularze, każdego dnia stawial do roboty trzeźwi i ochędożeni.pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 04.10.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam i pozdrawiam. Z Olsztyna budowa w okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.10.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Witamy, witamy A z której strony Olsztyna? Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Witak Greku, Miło Cię w naszej grupie witamy. Tyś Krzyżak i Mazur prawdziwy. My - w większości "flancowani", ale Mazury kochamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 05.10.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Katja buduję w Kieźlinach. A Ciebie Tom nigdzie nie widziałem, dopiero tu cię znalazłem na forum Olsztyńskiej grupy, którą stworzyli warszawiacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Buduję, a własciwie remontuję w powiecie Giżyckim. W tej samej wsi co ja buduje Jeziorka. jak pisała urodzona w Malborku, ale mieszka w Warszawie. Katia też z Warszawy. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku zamieszkam na Mazurach. Mam tylko obawy, czy Telekompromitacja Polska SA da mi możliwość łączenia się z Forum. Pozdrawiam Cię Greku Krzyżaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 05.10.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Wiem Tomek, spotkaliśmy sie na czat, ale tutaj nie spodziewałem się ciebie. Wykańczam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Trzymaj sie Greku, pamietam nasze ostatnie spotkanie na czacie. Cieszę się, że Cię spotykam na forum. Daj znać na priva co u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 09.10.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Tomek czy jest jeszcze czat muratora bo nie mogę znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.10.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Greku, czat istnieje, ale puuuusto Pozdrawiam Cię Krzyżaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 22.10.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Jest mi przykro że tak mało ludzi wypowiada sie z mojego regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 22.10.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Naprawde, czy to nasze wojewodztwo takie biedne, czy tu nie buduja lub nie maja dostepu do internetu?Greku, gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Gabrielo, a gdzie Ty budujesz? Mazury są piękne, a grupa rośnie Właśnie wróciłem z Mazur przed chwilą. Piękna jesień, tylko niestety mokra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 30.10.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Gabryielo, buduje w okoicach Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts