Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Ooooooo, ja widzę, że Wy wiecie o co biega, a ja ciemna masa jestem :(

Jaka tv, jaka prasa, jakie radio.

Tłumacz się Tomciu :wink:

Ano, moją komturową to czasami w telewizorze pokazują, czasem przez radio gadać proszą, a i poczytać co miesiąc mozna co powie "Własnym głosem". :wink:

Mój artytkuł właśnie się ukazał, tylko pismo mało znane i nakład niski. :(

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na chwilę was tylko zostawiłam a tu nie dość że erotycznie się zrobiło to nawet powiało atmosferą śledczą.

Tomku ja podejrzewam że Ty pisujesz bardzo ciekawe artykuły z dziedziny medycyny.

Ciekawe jak daleko chybiłam :wink:

Ale się warmińskie baby uwzięły.

Ja dziś całkiem przypadkiem i przy tak zwanej okazji w załatwianiu innych spraw zrobiłam rundkę po sklepach z glazurą.

I mam kiepski nastrój. Wiem jak będzie u mnie wyglądać podłoga

Będzie sam jastrych bo mi się nic absolutnie nic nie podoba. Mam złe nastawienie do tych spraw najpierw coś sobie w głowie wymyślę a potem jestem obrażona i oburzona że tego nie ma :cry:

ech te baby

ale widziałam cudną mozaikę

ech jedyne 650 zł za metr kwadratowy

Czy to nie przesada :evil: ?

Na chwilę was tylko zostawiłam a tu nie dość że erotycznie się zrobiło to nawet powiało atmosferą śledczą.

Tomku ja podejrzewam że Ty pisujesz bardzo ciekawe artykuły z dziedziny medycyny.

Trochę się pomyliłaś, ale nie całkie. Czasami piszę coś na temat żywienia dietetycznego. Ostatni artykuł dotyczył kukurydzy jako składnika żywności bezglutenowej. Wydrukowany został w piśmie które ukazuje się 2 razy do roku w nakładzie 1000 egz. :)

A czy ciekawie? Nie mnie oceniać. :oops:

Dziekuje Ci bardzo DAXIMA za informacje.

Bede budował z silki o ile uda mi sie ja dostać w dobrej cenie, myślalem o BK ale ponoc ceny sa zbliżone. Szukam tanich bloczków fund. podobno dobre ceny ma Jonkowo ale tego jeszcze nie wiem. Chce juz zamawiać materiał w obawie przed przestojami Pozdrawiam

......... Szukam tanich bloczków fund. podobno dobre ceny ma Jonkowo ale tego jeszcze nie wiem. Chce juz zamawiać materiał w obawie przed przestojami Pozdrawiam

Bloczki kupowałem na początku lipca, cóż.... zanim kupisz pokaż komuś kto będzie z nich murował.

Faktycznie były tanie (i krzywe) ale to fundament. Zapłaciłem o 30 gr drożej ale za firmowe leiera z Anitechu. W Jonkowie są dwie firmy :wink: i zawsze taniej kupować bezpośredni u producenta...to niedaleko.

Dobre bloczki robią w Barczewie za przejazdem kolejowym w kierunku na Jeziorany ale w lipcu była kolejka.

Pozdrawiam.

My prawie wszystkie materiały budowlane braliśmy z Izobudu na ul.Trackiej

Przyczyna była jedna, ta hurtownia sprowadzała towar i dostarczała na budowę, a dopiero później domagała się pieniędzy. Oczywiście wywiązywaliśmy się z opłat, ale ważne to było dla nas aby robić to z małym poślizgiem, bo budowaliśmy za pieniądze banku. Wcześniej uczciwie o tym poinformowaliśmy, a Izobud nie widział problemu.

Trochę się pomyliłaś, ale nie całkie. Czasami piszę coś na temat żywienia dietetycznego. Ostatni artykuł dotyczył kukurydzy jako składnika żywności bezglutenowej. Wydrukowany został w piśmie które ukazuje się 2 razy do roku w nakładzie 1000 egz. :)

A czy ciekawie? Nie mnie oceniać. :oops:

no to prosimy o skan czy ksero ewentualnie może być numer oprawiony w skórę

z dedykacja oczywiście 8) :D

Ja dziś całkiem przypadkiem i przy tak zwanej okazji w załatwianiu innych spraw zrobiłam rundkę po sklepach z glazurą.

I mam kiepski nastrój. Wiem jak będzie u mnie wyglądać podłoga

Będzie sam jastrych bo mi się nic absolutnie nic nie podoba. Mam złe nastawienie do tych spraw najpierw coś sobie w głowie wymyślę a potem jestem obrażona i oburzona że tego nie ma :cry:

ech te baby

ale widziałam cudną mozaikę

ech jedyne 650 zł za metr kwadratowy

Czy to nie przesada :evil: ?

cuda nie maja ceny 8) :( :wink:

Przyczyna była jedna, ta hurtownia sprowadzała towar i dostarczała na budowę, a dopiero później domagała się pieniędzy. Oczywiście wywiązywaliśmy się z opłat, ale ważne to było dla nas aby robić to z małym poślizgiem, bo budowaliśmy za pieniądze banku. Wcześniej uczciwie o tym poinformowaliśmy, a Izobud nie widział problemu.

Zaopatrywanie sie w materiały w kilku miejscach ulatwia negocjacje u sprzedających(pod warunkiem że o tym wiedzą) :wink:

Jak dotąt nie płaciłem wczesniej niz po dostarczeniu materiałów.

Zaopatrywanie sie w materiały w kilku miejscach ulatwia negocjacje u sprzedających(pod warunkiem że o tym wiedzą) :wink:

Jak dotąt nie płaciłem wczesniej niz po dostarczeniu materiałów.

O ile ma się pieniądze :roll:

No właśnie -płaciłeś- a my nie, dopiero dużo później, jak bank zobaczył to po foto inspekcji i wypłacił transze.

Ale to bardzo długa opowieść, a ja niedawno wyszłam z czeluści załamki więc nie na dziś.

W jakiejś kolorowej gazecie widziałam mozajkę szklaną za 8.500 zł za metr kwadratowy. Pomiędzy warstwami szkła były płatki złota 24K.

Już wiem skąd te rozwody :wink: :D

:D :D :D

Była z czerwonych okrągłych różnej wielkości kawałeczków.

W Klinku poleguje ku mojej zgubie.

A tak właśnie podpytam znawczynie

Zwiedziałam Klink, Kwadrat, Wemę, Komfort, jeden na Lubelskiej (niedaleko Makro) czy coś pominęłam w tej wielkiej mieścinie ?!?

I po tych poszukiwaniach to bym najchętniej zatarła beton kwarcem ale kto mi to zrobi u nas na wsi.

I skoro już tak marudzę to sobie pomarudzę dalej.

Tak to już bywa że nigdy nie wiemy jak się nam skończy dzień.

Wczoraj wypłynęła wizja przeprowadzki do Poznania.

Jeden plus że w końcu nieobecny wróciłby na łono rodziny.

Dwa przestałby mówić do mnie po Czesku (przez to " jo" opciach z nim wyjść z domu , już wolałam okres "yes") :wink:

Trzy nawet jak wszystko wypali to i tak pewnie ze dwa lata pobędziemy w zawieszeniu.

Już oświadczyłam że jeśli już to budujemy drugi dom.

Ale tym razem to ja go sobie zaprojektuję.

Był sobie dzień a tyle namieszał.

WRRR sypie śnieg.

no to prosimy o skan czy ksero ewentualnie może być numer oprawiony w skórę

z dedykacja oczywiście 8) :D

Postaram się więc umieścić skan :D jeśli mi się nie uda, to mam gdzieś maszynopis. Oczywiscie komputerowy :D

Jeśli chodzi o ozdoną skórzaną oprawę to proponuję, aby każdy sam... Różne są gusta, nie chcę narzucać mich :D

Jeśli koło Makro, to Cortina i chyba więcej nie ma :(

Ale to i tak wystarczy żeby zwątpić, a jak coś wybierzesz, to kolejna załamka- czas oczekiwania od 2 do 6 tygodni. :-?

Dlatego robię już rundę.

W wakacje miałam bardziej optymistyczne wizje.

Teraz jak wkroczyłam na "salony" nic mi nie podchodzi. Pozmieniali ekspozycje a waraz ze zmianami zrobiło się tego jakoś mniej. Wogóle bida w wyborze. Już się pocieszam że może to przed tak zwanym sezonem i zacznie coś napływać nowego w czym można pomarudzić. :cry: