Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja Komturową Majkę widziałam na żywo i w TV i w radiu :wink: , ale Ciebie Tomku tylko na żywo :roll: :D, co nie było wcale mniej interesujące np. pamiętny lot

tak Katju... pamiętny lot... toż to już klasyka, kto nie widział, sam sobie winien że nie był obecny jak tworzyła się nowozytna historia :D :D :D

pozdrawiam

m.

Ja Komturową Majkę widziałam na żywo i w TV i w radiu :wink: , ale Ciebie Tomku tylko na żywo :roll: :D, co nie było wcale mniej interesujące np. pamiętny lot

tak Katju... pamiętny lot... toż to już klasyka, kto nie widział, sam sobie winien że nie był obecny jak tworzyła się nowozytna historia :D :D :D

pozdrawiam

m.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nie wiedziałem, że tworzę nowożytną historię :o jak Piłsudski, Churchill, Lindberg (też latał) :wink:

pozdrawiam

m.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nie wiedziałem, że tworzę nowożytną historię :o jak Piłsudski, Churchill, Lindberg (też latał) :wink:

przecież historii nie tworzą ....gołowąsy 8) :wink: :wink: :lol:

Hej grupowicze! Prawdziwi Mazurzy i Warmiacy, napływowi Warszawiacy, sympatycy naszej grupy z całej Polski.

Głosować proszę :D

To mówiłem ja, Komtur Mazurski :wink: :D

Głos posłusznie oddany

A JA OFICJLNIE JUTRO ZACZYNAM SEZON 2007 :lol: :lol: :lol:

Jutro o 8 rano wchodzę w nową erę jasności. :wink:

A potem to już się potoczy.

I właśnie wróciłam z budowy. Mimo że wszystko płynie i gumaki mi zostawały w błocie jak przedzierałam się do domu. To tak cudownie pachniało wiosną ptaszki śpiewały było cudownie

ech :D

Melduję niniejszym, że zadanie wykonane czyli głos oddany :D

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Z powodu okresowych awarii klawiatury oraz problemów czasowych piszę rzadko :oops: , ale czytam systematycznie i bardzo się cieszę, że grupa tak się rozrosła i zaktywizowała, nawet jest tu chyba kilku moich dalszych sąsiadów ( to ci z widokiem na jez. Wadąg ) :D

Daxima, Magda i inni, których czeka wybór płytek;

Dla Was rada, którą kiedyś ja dostałam od doświadczonych inwestorów: jak już wybierzecie i zamówicie płytki, a łatwo nie będzie - wiem coś o tym, to zaprzestańcie dalszego krążenia po sklepach i magazynach z tej branży. Chyba domyślacie się dlaczego ? :wink:

daxima słyszysz!

Najpierw połazimy i ponarzekamy, a potem razem na kawkę, a potem......... :wink:

hmm na trawkę?

tak mi się zrymowało :wink:

Madzia a Ty w końcu skąd nadajesz bo ja już się gubię.

Przeniosłaś te kartony ?

Bo nic nie piszesz jakie życie jest cudowne gdy można sobie drzwi otworzyć i popatrzeć na piękniejszy świat.

... a na kawkę zawsze

Hej grupowicze! Prawdziwi Mazurzy i Warmiacy, napływowi Warszawiacy, sympatycy naszej grupy z całej Polski.

Głosować proszę :D

To mówiłem ja, Komtur Mazurski :wink: :D

można dwa razy :roll: .......teraz bym głosował jak Komtur.....każe 8) :oops: :lol:

zagłosować drugi raz się nie da, ale czy chcesz powiedzieć, że Ci się ręka omskła, albo że byłeś pod wpływem ... :roll: , bo za długo w kawiarni klubowej balowałeś? Wtedy pierwszy głos się unieważni :D

Prace na budowie rozpoczęte.

Współpraca z elektrykiem tak jak się zapowiadała na razie godna polecenia.

A co najważniejsze. Z całego elektro-castingu okazał się najbardziej "kumaty" oraz najtańszy.

Przekażę wam kochani początkujący trochę spostrzeżeń moich ostatnich dni dotyczących tematu instalacji.

Firma pierwsza Lech centrum ciepła

Mają chyba dobry marketing bo jak pomyślec o firmie instalatorskiej to pierwsza mi przyszła do głowy.

Mają aktualnie dużo zleceń.I podchodzą do klijenta jak ja to mówię taśmowo.

Chociaż nie mam zastrzeżeń do ekipy którą mi przydzielili do wyceny(instalator).

Małe "ale" co do samej hurtowni. Trochę to wygląda tak :

Jak się sama zagłębiłam i podpytałam... "a może jeszcze to" lub "czy w takiej wersji". Zamiast kompetentnego doradztwa w odpowiedzi można najczęściej dostać dodanie wszystkiego do rachunku. Na zasadzie klijent chce dopytuje się to mu to opchnijmy

Firma druga Midź-san

Sami za mną biegali i zapraszali na rozmowę. Bynajmniej do jesieni póki jeszcze pracował u nich człowiek od nagonki i biegał na budowie.

Człowiek przesiadujący w biurze to katastrofa. Brak podejścia do klijenta plus brak wiedzy.

Na wycenę czekałam tak długo że zaczęłam juz się upominać

Dostałam kota w worku. Połowę rzeczy nie uwzględnili, sami sobie dla oszczędności pozmieniali moce grzejników, przemycali materiał kiepskiej jakości nie pytając mnie jakie mam oczekiwania. I wszystko nawet nie oglądając mojej budowy. Na pytanie jak to że właśnie to wszystko tak. Pan stwierdził że w takiem razie instalator może się ze mną łaskawie spotkać na budowie i może wówczas bardziej sprecyzują koszt. Uwaga nie raczyli nawet określić sumy robocizny!!!

Wyszłam zniesmaczona

Firma trzecia wyszukana w necie Eko plus

Zainteresowałam się bo są przedstawicielem dobrych kotłów oraz robią cały zakres instalacji.

Rozmawiały ze mną dwie osoby. Rozmowa prowadzona na poziomie doradztwa ( tu uwaga nie na zasadzie wciśniemy ci wszystko o czym słyszałaś)

Dostałam wykład na najwyższym poziomie. Rozwiewano wszystkie moje wątpliwości i odpowiadano na moje pytania kompetentnie że naprawę miło posłuchać. Okazało się że robili również instalację sąsiadom ;)

Usiedli ze mną i powoli krok po kroku omawialiśmy każdą rurkę rozwiązanie materiał.

Wyszłam zachwycona

Pani obiecała mi że spróbuje najwcześniej zrobić wycenę na piątek chociaż nie wie czy da radę. Dziś otrzymałam telefon z przeprosinami że jednak wycena nie jest na dziś skończona. Zadzownią w poniedziałek ustalić godz następnego spotkania.

Podsumowując. W tym temacie przyjełam postawę. Mam wizję tu są plany szkice proszę o uwagi propozycje i wycenę. Czym rozmowy wchodziły na dalszy etap ujawniałam że oprócz trzepotania powiekami mam roczną wiedzę czerpaną z forum muratora i tak naprawdę wiem nie tylko czego chcę ale i jak.

Co do refleksji z kosztów cdn

Tak sobie czytam posty Daximy i nie tylko i biję pokłony :o

Nasza budowa ma się dopiero zacząć (kwiecień jak dobrze pójdzie) a ja już jestem przerażona.... Podziwiam zwłaszcza budujące kobietki, pełen profesjonalizm i dojrzałośc inwestorska.

Zastanawiam się jak to będzie z nami, jaki kit nam wcisną... :evil:

To tylko taka refleksja strachliwej inwestorki....

Ostatni post Daximy kopiuję i zapamiętuję, wężykiem ;-)

Ola

Chyba dostałem bana, bo przez 2 dni nie mogłem się zalogować :evil: