katja 04.03.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 dobrze, że już jesteś, bo trzeba ankietę podsumować nie jest dobrze, bo juz blokady ulic zapowiadają Tak, tak, Ty Jerzysiu Niektórzy tak są przywiazani do starej nazwy, że strach się bać Ta kosmetyczna zmiana , moze spowodować lawinę protestów, blokad, banów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.03.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Katja, powolutku. Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 04.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ojej tak ostro sprawy przybrały Tomku a zaczęło się tak niewinnie. Chcieliśmy tylko oddać prawdziwe oblicze naszej gadulskiej grupki Ale żeby od razu zamieszki. Cóż w takich przypadkach najczęściej trudno o jakieś dobre rozwiązanie. Myślałam że nowa "szerzej rozumiana" nazwa w końcu onieśmieli tych co mówią że u nas "sama warszawka i olsztyniaki" i w końcu dołączą do otwartej dyskusji. W końcu nie wiem jakie są wasze odczucia ale od kiedy obserwuję wzmożony ruch zrobiło się całkiem przyjemnie I w końcu widać że i u nas ktoś buduje. A tak poza tym ciągle deszczowo. Wszystko płynie. Muszę chyba zmienić auto na ciągnik. I tak źle i tak niedobrze. Cóż słoneczka trzeba mi do szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.03.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ojej tak ostro sprawy przybrały Tomku a zaczęło się tak niewinnie. Chcieliśmy tylko oddać prawdziwe oblicze naszej gadulskiej grupki Ale żeby od razu zamieszki. Cóż w takich przypadkach najczęściej trudno o jakieś dobre rozwiązanie. Myślałam że nowa "szerzej rozumiana" nazwa w końcu onieśmieli tych co mówią że u nas "sama warszawka i olsztyniaki" i w końcu dołączą do otwartej dyskusji. W końcu nie wiem jakie są wasze odczucia ale od kiedy obserwuję wzmożony ruch zrobiło się całkiem przyjemnie I w końcu widać że i u nas ktoś buduje. (...) podpisuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.03.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja groźby zamieszek i blokad traktuję jako formę żartu. Krzyknę więc za El Commandante i JMR: Warmińsko mazurska grupa gadulska albo śmierć Fajnie gdyby do grupy "dobiły" osoby z NASZEGO WARMIŃSKO MAZURSKIEGO województwa które błąkają się po forum. A jest ich trochę. Hej nowi lub nieśmiali dla wszystkich jest miejsce w naszej grupie! Sympatyków naszej gromadki też zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 04.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Gadulstwo tej grupy jest tak duże, że z powodzeniem zapewniłoby funkcjonowanie jeszcze kilku grup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 04.03.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ojej tak ostro sprawy przybrały Tomku a zaczęło się tak niewinnie. Chcieliśmy tylko oddać prawdziwe oblicze naszej gadulskiej grupki Ale żeby od razu zamieszki. Cóż w takich przypadkach najczęściej trudno o jakieś dobre rozwiązanie. Myślałam że nowa "szerzej rozumiana" nazwa w końcu onieśmieli tych co mówią że u nas "sama warszawka i olsztyniaki" i w końcu dołączą do otwartej dyskusji. W końcu nie wiem jakie są wasze odczucia ale od kiedy obserwuję wzmożony ruch zrobiło się całkiem przyjemnie I w końcu widać że i u nas ktoś buduje. (...) podpisuję się proszę bardzo - pokazuję, że tak nie jest. Ani ja z Olsztyna ani ja w ogóle tu nie rodzony a jednak za starą nazwą - howg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 04.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ...i z Warszawy też nie - choć kto wie, czy jeszcze nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 04.03.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Fakt jest sporo ludzi czytających nasz wątek , nawet stałych bywalców forum którzy pozostają w tzw cieniu. Fakt grupa zrobiła nam się przesympatycznie gadulska. Fakt jak się to mądrkowanie na temat nazwy nie skończy to i tak będzie to moje miejsce gdyż mi fajnie z wami . I mam wyraźne symptomy uzależnienia. Mówi to ja Daxima jedna z przodujących gaduł tej gromadki. Warmińsko- mazurska baba budująca która już sie pogubiła w przebiegu akcji wielkich wiosennych porządków przemianowania grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 04.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ja się ździebko też pogubiłam a tak na prawdę, to dla mnie chyba bez znaczenia, czy będziemy "olsztyńską", czy "warmińsko-mazurską", bo przecież katja będzie katją, komtur komturem, daxima daximą (chyba że znów zmieni nicka ), itd, itd... będziemy po prostu mazury i warmiaki z pochodzenia i z przeniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ... ale wy dziewczyny mądre kobiety jesteście Aneska, wysiałam już bazylię do skrzynki, w domu trzymam oczywiście. Posadziłam do skrzynek tymianek, rozmaryn i cząber, bo kupiłam ładne sadzonki i liczę na obfitsze plony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 04.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 (...) Aneska, wysiałam już bazylię do skrzynki, w domu trzymam oczywiście. Posadziłam do skrzynek tymianek, rozmaryn i cząber, bo kupiłam ładne sadzonki i liczę na obfitsze plony no ja jeszcze nie ostatnio powalają nas choroby (teraz zuza ma ospę) i jakoś nie wyrobiłam się... ale muszę wysiać w przyszłym tygodniu, bo później będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Łagodnego przebiegu choroby Zuzi Wam życzę. Z bazylią, w zeszłym roku, startowałam później i wyrosła całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.03.2007 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Łagodnego przebiegu choroby Zuzi Wam życzę. Z bazylią, w zeszłym roku, startowałam później i wyrosła całkiem całkiem Moje córki chorowały kolejno. Ponieważ żona była w ciąży to zwolnienie miałem na opiekę ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 05.03.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Łagodnego przebiegu choroby Zuzi Wam życzę. Z bazylią, w zeszłym roku, startowałam później i wyrosła całkiem całkiem dziekujemy nie jest źle w sobote przeżywała apogeum, niedziela już spokojniejsza ... a co do ziół - najwyżej zbiory bede miała późniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.03.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 .... zdrowie.... taaaaaaaaaaaaak najcenniejszeJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 05.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ospa paskudztwo mam złe wspomnienia Zdrówka dla Zuzzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.03.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dziś się mocno wkurzyłem. Bardzo mocno. Pisałem o artykule który napisałem i został wydrukowany. Taki drobiazg cieszy. Od jakiegoś czasu mam status bezrobotnego. Zasiłek trochę ponad 500 zł, niby niewiele, ale... Artykuł napisałem korzystając z wiedzy którą zdobyłem kosztem wielu wyrzeczeń. Wyrzeczeń moich i mojej rodziny. Artykulik krótki, więc i honorarium niewielkie. Umowa o dzieło, 100 zł brutto do wypłaty 90. W sumie śmiechu warte. Jako bezrobotny mam obowiązek zgłosić uzyskane dochody pod rygorem... Myślałem, że jak uczciwie zgłoszę, to zasiłek zostanie pomniejszony, w najgorszym przypadku o zarobioną "na boku" sumę. Nie. Koniec z zasiłkiem, koniec z byciem bezrobotnym. Tracę wszystko. Dowidzenia. Po długiej dyskusji z urzędnikami Urzędu Pracy doszedłem do pewnej ugody. Ja zrezygnuję z honorarium, Redakcja przyśle do Urzędu Pracy pismo, że zrezygnowałem i dalej będę bezrobotny... Qu.... Czy ja jestem normalny? Czy moje IQ = 136 czy tylko 36, bo czegoś "nie kapuję". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 I bądź tu człowieku uczciwy Tomku, jak długo można brać zasiłek, wiem, że to zależy od regionu, w W-wie chyba pół roku? Pozdrawiam grupę ...(wpisać nazwę)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 07.03.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Nie mogę tego Tomku skomentować bo byłby długi wywód i większość niecenzuralnego piiiiiii. Takie sytuacje mocno potrafia wkurzyć, bo przecież wystarczyłoby troche pomyślunku u łaskawców na górze a można by było ustalić ludzkie reguły. Cóż łatwiej zawsze ustalic zasadę tak lub nie i wszystkich włożyć do jednego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts