Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojej tak ostro sprawy przybrały :o

Tomku a zaczęło się tak niewinnie. Chcieliśmy tylko oddać prawdziwe oblicze naszej gadulskiej grupki :oops: Ale żeby od razu zamieszki.

Cóż w takich przypadkach najczęściej trudno o jakieś dobre rozwiązanie.

Myślałam że nowa "szerzej rozumiana" nazwa w końcu onieśmieli tych co mówią że u nas "sama warszawka i olsztyniaki" i w końcu dołączą do otwartej dyskusji. W końcu nie wiem jakie są wasze odczucia ale od kiedy obserwuję wzmożony ruch zrobiło się całkiem przyjemnie :wink: I w końcu widać że i u nas ktoś buduje.

A tak poza tym ciągle deszczowo. Wszystko płynie. Muszę chyba zmienić auto na ciągnik. I tak źle i tak niedobrze.

Cóż słoneczka trzeba mi do szczęścia.

Tomku a zaczęło się tak niewinnie. Chcieliśmy tylko oddać prawdziwe oblicze naszej gadulskiej grupki :oops: Ale żeby od razu zamieszki.

Myślałam że nowa "szerzej rozumiana" nazwa w końcu onieśmieli tych co mówią że u nas "sama warszawka i olsztyniaki" i w końcu dołączą do otwartej dyskusji. W końcu nie wiem jakie są wasze odczucia ale od kiedy obserwuję wzmożony ruch zrobiło się całkiem przyjemnie :wink: I w końcu widać że i u nas ktoś buduje. (...)

podpisuję się

Ja groźby zamieszek i blokad traktuję jako formę żartu. :D

Krzyknę więc za El Commandante i JMR: Warmińsko mazurska grupa gadulska albo śmierć :D :wink:

Fajnie gdyby do grupy "dobiły" osoby z NASZEGO WARMIŃSKO MAZURSKIEGO województwa które błąkają się po forum. A jest ich trochę.

Hej nowi lub nieśmiali dla wszystkich jest miejsce w naszej grupie!

Sympatyków naszej gromadki też zapraszamy.

Myślałam że nowa "szerzej rozumiana" nazwa w końcu onieśmieli tych co mówią że u nas "sama warszawka i olsztyniaki" i w końcu dołączą do otwartej dyskusji. W końcu nie wiem jakie są wasze odczucia ale od kiedy obserwuję wzmożony ruch zrobiło się całkiem przyjemnie :wink: I w końcu widać że i u nas ktoś buduje. (...)

podpisuję się

proszę bardzo - pokazuję, że tak nie jest. Ani ja z Olsztyna ani ja w ogóle tu nie rodzony a jednak za starą nazwą - howg :wink:

Fakt jest sporo ludzi czytających nasz wątek , nawet stałych bywalców forum którzy pozostają w tzw cieniu.

Fakt grupa zrobiła nam się przesympatycznie gadulska.

Fakt jak się to mądrkowanie na temat nazwy nie skończy to i tak będzie to moje miejsce gdyż mi fajnie z wami .

I mam wyraźne symptomy uzależnienia.

Mówi to ja Daxima jedna z przodujących gaduł tej gromadki.

Warmińsko- mazurska baba budująca :) która już sie pogubiła w przebiegu akcji wielkich wiosennych porządków przemianowania grupy.

ja się ździebko też pogubiłam

a tak na prawdę, to dla mnie chyba bez znaczenia, czy będziemy "olsztyńską", czy "warmińsko-mazurską", bo przecież katja będzie katją, komtur komturem, daxima daximą (chyba że znów zmieni nicka :wink: ), itd, itd... będziemy po prostu mazury i warmiaki z pochodzenia i z przeniesienia :D

(...)

Aneska, wysiałam już bazylię do skrzynki, w domu trzymam oczywiście.

Posadziłam do skrzynek tymianek, rozmaryn i cząber, bo kupiłam ładne sadzonki i liczę na obfitsze plony :D

no ja jeszcze nie :-?

ostatnio powalają nas choroby (teraz zuza ma ospę) i jakoś nie wyrobiłam się...

ale muszę wysiać w przyszłym tygodniu, bo później będzie za późno :roll:

Łagodnego przebiegu choroby Zuzi Wam życzę.

Z bazylią, w zeszłym roku, startowałam później i wyrosła całkiem całkiem

Moje córki chorowały kolejno. Ponieważ żona była w ciąży to zwolnienie miałem na opiekę ja. :)

Dziś się mocno wkurzyłem. Bardzo mocno. Pisałem o artykule który napisałem i został wydrukowany. Taki drobiazg cieszy. Od jakiegoś czasu mam status bezrobotnego. Zasiłek trochę ponad 500 zł, niby niewiele, ale...

Artykuł napisałem korzystając z wiedzy którą zdobyłem kosztem wielu wyrzeczeń. Wyrzeczeń moich i mojej rodziny. Artykulik krótki, więc i honorarium niewielkie. Umowa o dzieło, 100 zł brutto do wypłaty 90. W sumie śmiechu warte. Jako bezrobotny mam obowiązek zgłosić uzyskane dochody pod rygorem... :evil: Myślałem, że jak uczciwie zgłoszę, to zasiłek zostanie pomniejszony, w najgorszym przypadku o zarobioną "na boku" sumę. Nie. Koniec z zasiłkiem, koniec z byciem bezrobotnym. Tracę wszystko. Dowidzenia. :o

Po długiej dyskusji z urzędnikami Urzędu Pracy doszedłem do pewnej ugody. Ja zrezygnuję z honorarium, Redakcja przyśle do Urzędu Pracy pismo, że zrezygnowałem i dalej będę bezrobotny... Qu.... Czy ja jestem normalny?

Czy moje IQ = 136 czy tylko 36, bo czegoś "nie kapuję".

:evil:

Nie mogę tego Tomku skomentować bo byłby długi wywód i większość niecenzuralnego piiiiiii.

Takie sytuacje mocno potrafia wkurzyć, bo przecież wystarczyłoby troche pomyślunku u łaskawców na górze a można by było ustalić ludzkie reguły.

Cóż łatwiej zawsze ustalic zasadę tak lub nie i wszystkich włożyć do jednego kotła.

:evil: