Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:(

Sali posiedzeń jeszcze nie ma :cry:

termin przesunął się o dwa tygodnie. W najbliższy weekend mam targi i nie mogę ruszyć się z Warszawy na krok.

Śnieg już prawie całkowicie zniknął. Dziś (sorry, wczoraj) zostały tylko niewielkie placki w bardziej ocienionych miejscach. Ułożyłem podłogę w malutkim pokoju. Wyszła całkiem, całkiem. Syn pomalował ściany i pokoik wygląda zupełnie inaczej. Szkoda tylko, że wszędzie jest taki okropny bałagan budowlany. Betoniarka, styropian, rury, kurz, kafelki, kleje, deski...

Zawiozłem parę metrów kafelków na podłogę. Mają być ułożone w przyszłym tygodniu. Na poddaszu końcówka gipsowania i obróbka otworu w stropie. Kiedy będę mógł powiedzieć koniec remontu?

Bo o końcu kasy to juz wiem. :(

A, jesteś komturze, bo nam już trochę smutno z Aneską, że same zostałyśmy...

Skąd ja to znam :roll: , u nas z tymi końcami podobnie :(

Z czego układałeś podłogę w pokoiku?

My w najbliższy weekend planujemy oprócz sadzenia brzóz szlifować ściany z bali /działowe/ i belki stropowe, to dopiero kurz, dosłownie wszędzie.

dzień dobry :D

Katja czeka was ciężki kawałek roboty... Jeśli sami będziecie to robić, to pamiętajcie o maskach, brrrrr - ten pył jest straszny!

Kiedy wykańczaliśmy nasze poddasze też sami szlifowaliśmy wszystkie elementy drewniane, które kazałam zostawić odsłonięte (słupy, jętki, płatwie, belki mieczowe). Na początku pomagał mi mąż, a potem powiedział, że jak babo chciałaś mieć odsłonięte drewno, to je sobie sama czyść, szlifuj i powlekaj impregnatem.... ciężko, ale warto było :D (na szczęście on w tzw. międzyczasie malował skosy). Tak więc życzę wam szybkiego i bezbolesnego przejścia przez ten etap - powodzenia!!

Tomku, cieszymy się, że jesteś z nami :D . Fajnie, że roboty posuwają sie do przodu. Bałaganem się nie przejmuj - to normalne "towarzystwo" - a poza tym przeciez zbliżasz sie juz do końca...

kupiłam maseczki, mąż bierze stare słuchawki, bedą chronić nie tylko słuch, ale i uszy od pyłu :roll:

Aneska, znasz moze miejsce w Olsztynie, gdzie w lipcu /trzy doby/ mogłaby sie zatrzymać grupa 40 studentów? Taka letnia wymiana europejska. Chodzi o baaardzo tani nocleg, jakaś sala w szkołe, schronisko... . Akademiki W Kortowie nie wychodzą najtaniej.

Cześć, A ja kiedyś, kiedy nie byłem jeszcze komturem byłem na koloniach w Olsztynie! Spałem w szkole. :)

dzień dobry :D

Tomlu, ale wcześnie wstałeś....

Miłego weekendu :D

Musiałem i jutro będę musiał, i w niedzielę :evil: :evil: :evil:

Targi